Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat) pana ce se obtine o spuma densa.
Se adauga coaja de portocala, uleiul si laptele, amestecandu-se usor.
Se presara praful de copt si faina si se mixeaza pana la omogenizarea completa.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o...
Batem ouale spuma, adaugand putin cate putin, zaharul.
Presaram coaja rasa de portocala, adaugam sucul de portocala si semintele pastaii de vanilie si amestecam usor. Turnam uleiul si laptele (putin cate putin fiecare, amestecand continuu).
Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt...
Cernem faina intr-un vas incapator.
Drojdia o pasam cu o lingurita cu zahar pana ce se lichefiaza, o adaugam peste faina in care am format o adancitura, o acoperim cu faina si o lasam la dospit 10-15 minute.
Adaugam ouale, un praf de sare si putin cate putin, apa calduta. Cu ajutorul...
Cele 70 de gr de unt se topesc la foc mic (intr-o craticioara).
Se adauga ciocolata si se amesteca continuu, pana ce se incorporeaza complet.
Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit pentru 5-10 minute (la temperatura camerei).
In acest timp, oaule se mixeaza cu zaharul pana ce se...
Se cerne faina intr-un vas incapator. Se adauga drojdia pasata cu o lingurita cu zahar, se acopera cu putina faina si se lasa la dospit, pentru 15-20 de minute. Se adauga ouale, un praf de sare si putin cate putin, apa calduta, iar la final, uleiul. Se framanta un aluat moale, nelipicios. Se...
Drojdia o pasăm împreună cu o linguriţă de zahăr, până ce devine lichidă. O lăsăm într-un loc călduţ, pentru 10 minute aproximativ, pană îşi dublează volumul. Cernem făina într-un bol, adăugam drojdia dospită şi presărăm puţină făina peste....
Intr-un vas se pun branza, zaharul, ouale si iaurtul.
Se amesteca pentru omogenizare.
Intr-o tava de cuptor, unsa cu putin ulei, se intind cateva foi de placinta, se toarna compozitia, se adauga stafidele si se acopera cu foi.
Se unge placinta deasupra cu amestecul de ou si iaurt....
Pentru foi se amesteca ingredientele pana se obtine un aluat omogen, elastic.
Se imparte in bucati egale din care se vor intinde foile.
Acestea se coc pe o tava de aragaz, la foc potrivit.
Dupa coacere, se inmoaie fiecare foaie de turta intr-un sirop pregatit din apa, zahar si esente...
Zaharul, impreuna cu sarea, se mixeaza cu untul moale (la temperatura camerei).
Se obtine o compozitie spumoasa, in care se incorporeaza oul si nuca macinata. Se pun apoi, pe rand, stafidele si coaja de portocala, praful de copt si faina cernuta.
Se omogenizeaza aluatul si se pastreaza la...
Chec cu zmeura
Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat) pana ce se obtine o spuma densa. Se adauga coaja de portocala, uleiul si laptele, amestecandu-se usor. Se presara praful de copt si faina si se mixeaza pana la omogenizarea completa. Compozitia obtinuta se toarna intr-o...
Chec cu nuca si portocala
Batem ouale spuma, adaugand putin cate putin, zaharul. Presaram coaja rasa de portocala, adaugam sucul de portocala si semintele pastaii de vanilie si amestecam usor. Turnam uleiul si laptele (putin cate putin fiecare, amestecand continuu). Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt...
Branzoaice
Cernem faina intr-un vas incapator. Drojdia o pasam cu o lingurita cu zahar pana ce se lichefiaza, o adaugam peste faina in care am format o adancitura, o acoperim cu faina si o lasam la dospit 10-15 minute. Adaugam ouale, un praf de sare si putin cate putin, apa calduta. Cu ajutorul...
Chocolate Crinkles
Cele 70 de gr de unt se topesc la foc mic (intr-o craticioara). Se adauga ciocolata si se amesteca continuu, pana ce se incorporeaza complet. Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit pentru 5-10 minute (la temperatura camerei). In acest timp, oaule se mixeaza cu zaharul pana ce se...
Poale-n brau (prajite)
Se cerne faina intr-un vas incapator. Se adauga drojdia pasata cu o lingurita cu zahar, se acopera cu putina faina si se lasa la dospit, pentru 15-20 de minute. Se adauga ouale, un praf de sare si putin cate putin, apa calduta, iar la final, uleiul. Se framanta un aluat moale, nelipicios. Se...
Rulouri cu mere
Drojdia o pasăm împreună cu o linguriţă de zahăr, până ce devine lichidă. O lăsăm într-un loc călduţ, pentru 10 minute aproximativ, pană îşi dublează volumul. Cernem făina într-un bol, adăugam drojdia dospită şi presărăm puţină făina peste....
Placinta cu branza proaspata
Intr-un vas se pun branza, zaharul, ouale si iaurtul. Se amesteca pentru omogenizare. Intr-o tava de cuptor, unsa cu putin ulei, se intind cateva foi de placinta, se toarna compozitia, se adauga stafidele si se acopera cu foi. Se unge placinta deasupra cu amestecul de ou si iaurt....
Turte
Pentru foi se amesteca ingredientele pana se obtine un aluat omogen, elastic. Se imparte in bucati egale din care se vor intinde foile. Acestea se coc pe o tava de aragaz, la foc potrivit. Dupa coacere, se inmoaie fiecare foaie de turta intr-un sirop pregatit din apa, zahar si esente...
Fursecuri cu nuca
Zaharul, impreuna cu sarea, se mixeaza cu untul moale (la temperatura camerei). Se obtine o compozitie spumoasa, in care se incorporeaza oul si nuca macinata. Se pun apoi, pe rand, stafidele si coaja de portocala, praful de copt si faina cernuta. Se omogenizeaza aluatul si se pastreaza la...