Pt Blat
Se prajesc nucile pt 5-10 minute.Se bat ouale cu zaharul pana se obtine o spuma,se adauga faina,praful de copt si vanilia,plus nucile maruntite si se da la cuptorul incins pt. 40-50 de minute.Dupa ce s-a copt,se scoate si se lasa la racit.
Crema de cacao
Se bate oul cu...
Blat
Intr-un bol mai mare se bat ouale cu zaharul pana cand se obtine o crema groasa de culoare deschisa care isi tripleaza volumul. Se foloseste mixerul.Se adauga faina,amidonul,pudra de cacao. Faina se adauga si se amesteca cu grija pt ca aluatul sa se mentina aerat.Se tapeteaza taca cu...
Blat
Se bat albusurile spuma,se adauga treptat zaharul. Faina,pesmetul,nuca macinata si praful de copt,se amesteca si se pun peste albusuri.Nuca maruntita(cele 300 gr) se aseaja pe hartie de copt in tava si peste se pune aluatul. Se baga la cuptorul preincalzit. Dupa ce s-a copt,se rastoarna...
Se pune gelatina sa se dizolve in laptele rece cca 5 minute.Intre timp se pune frisca cu zaharul pe foc. Nu se fierb! Cand da semne ca incepe sa fiarba,se toarna gelatina cu laptele. Se amesteca bine si se ia de pe foc.Se pune vanilia dupa gust si se toarna in forme de silicon.Se dau la rece pt...
Se caramelizeaza zaharul la foc mic. Aveti grija sa nu se arda,pt ca devine amar. Culoarea trebuie sa fie aurie. Cand s-a caramelizat in totalitate,se pune untul amestecand continuu pana se topeste.Se adauga apoi frisca asi se continua amestecarea pana devine totul omogen. Se amesteca foarte...
Se freaca ouale cu zaharul,se adauga uleiul putin cate putin si se amesteca pana la omogenizare. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedent alternand cu laptele.Aluatul trebuie sa curga cand este luat cu lingura,dar sa fie mai gros decat cel de clatite.
Merele se...
CREMA
Se separa ouale.Galbenusurile,zaharul si laptele se pune pe foc la bain marie si se amesteca(din cand in cand) pana se ingoasa ca o ciulama.Se ia de pe foc.
Intr-o craticioara,separat se pune gelatina cu 150 ml apa si se lasa sa se dizolve.Se poate adauga putin in apa calda(in...
Calim putin intr-o tava fara ulei mezelul tocat cubulete mici,apoi se adauga ceapa(uscata si verde). Se lasa pe foc aproximativ 5 minute,se pune sare si piper.Apoi se amesteca compozitia de ceapa si carne cu smantana amestecata cu ouale.
Cartofii se fierb si se paseaza ca la piure.Se amesteca...
BLAT
Se framanta repede un aluat din 125 gr unt,2 linguri zahar,1 praf de sare,1 ou,2 linguri apa,1 plic zahar vanilat si 1,5 cana faina.
Se intinde intr-o tava de tarta si se umple cu crema obtinuta cu telul din: 350 gr branza dulce,1 ceasca smantana,1 lingura gris,2 linguri faina,coaja de...
Prajitura cu nuci
Pt Blat Se prajesc nucile pt 5-10 minute.Se bat ouale cu zaharul pana se obtine o spuma,se adauga faina,praful de copt si vanilia,plus nucile maruntite si se da la cuptorul incins pt. 40-50 de minute.Dupa ce s-a copt,se scoate si se lasa la racit. Crema de cacao Se bate oul cu...
Rulada Padurea Neagra
Blat Intr-un bol mai mare se bat ouale cu zaharul pana cand se obtine o crema groasa de culoare deschisa care isi tripleaza volumul. Se foloseste mixerul.Se adauga faina,amidonul,pudra de cacao. Faina se adauga si se amesteca cu grija pt ca aluatul sa se mentina aerat.Se tapeteaza taca cu...
Prajitura Deliciu
Blat Se bat albusurile spuma,se adauga treptat zaharul. Faina,pesmetul,nuca macinata si praful de copt,se amesteca si se pun peste albusuri.Nuca maruntita(cele 300 gr) se aseaja pe hartie de copt in tava si peste se pune aluatul. Se baga la cuptorul preincalzit. Dupa ce s-a copt,se rastoarna...
Panna - cotta
Se pune gelatina sa se dizolve in laptele rece cca 5 minute.Intre timp se pune frisca cu zaharul pe foc. Nu se fierb! Cand da semne ca incepe sa fiarba,se toarna gelatina cu laptele. Se amesteca bine si se ia de pe foc.Se pune vanilia dupa gust si se toarna in forme de silicon.Se dau la rece pt...
Sos caramel
Se caramelizeaza zaharul la foc mic. Aveti grija sa nu se arda,pt ca devine amar. Culoarea trebuie sa fie aurie. Cand s-a caramelizat in totalitate,se pune untul amestecand continuu pana se topeste.Se adauga apoi frisca asi se continua amestecarea pana devine totul omogen. Se amesteca foarte...
Placinta cu mere
Se freaca ouale cu zaharul,se adauga uleiul putin cate putin si se amesteca pana la omogenizare. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedent alternand cu laptele.Aluatul trebuie sa curga cand este luat cu lingura,dar sa fie mai gros decat cel de clatite. Merele se...
Tort diplomat cu piscoturi de sampanie
CREMA Se separa ouale.Galbenusurile,zaharul si laptele se pune pe foc la bain marie si se amesteca(din cand in cand) pana se ingoasa ca o ciulama.Se ia de pe foc. Intr-o craticioara,separat se pune gelatina cu 150 ml apa si se lasa sa se dizolve.Se poate adauga putin in apa calda(in...
Placinta cu cartofi
Calim putin intr-o tava fara ulei mezelul tocat cubulete mici,apoi se adauga ceapa(uscata si verde). Se lasa pe foc aproximativ 5 minute,se pune sare si piper.Apoi se amesteca compozitia de ceapa si carne cu smantana amestecata cu ouale. Cartofii se fierb si se paseaza ca la piure.Se amesteca...
Tarta cu branza dulce si felii de pere
BLAT Se framanta repede un aluat din 125 gr unt,2 linguri zahar,1 praf de sare,1 ou,2 linguri apa,1 plic zahar vanilat si 1,5 cana faina. Se intinde intr-o tava de tarta si se umple cu crema obtinuta cu telul din: 350 gr branza dulce,1 ceasca smantana,1 lingura gris,2 linguri faina,coaja de...