publicat la 04.04.2016
publicat la 15.03.2016
publicat la 07.03.2016
Ceva cu nişte bani, o vizită neaşteptată şi o bucurie mai spre seară. Scuze, astăzi ni s-a îmbolnăvit specialistul in horoscop. Chiar n-ai recunoscut din prima stilul lui Nety?
Bucataras.ro
[email protected]
Cine moare cate putin - Pablo Neruda
Moare cate putin cine se transforma in sclavul obisnuintei, urmand in fiecare zi aceleasi traiectorii; cine nu-si schimba existenta; cine nu risca sa construiasca ceva nou; cine nu vorbeste cu oamenii pe care nu-i cunoaste. Moare cate putin cine-si face din televiziune un...
Restaurantul “Plachutta”- in cautarea traditiei
Povestea mea incepe intr-o seara frumoasa de iarna, printre fulgi de zapada, pe ritmuri de vals, pe strazile unui oras drag mie, pe nume Viena. Ne aflam pentru cateva zile aici si incercam sa gustam cate ceva din tot ce are orasul mai bun: muzica, arta, istorie, traditie, toate pastrate si...
Duminica decernarea premiilor, party online!
Luni se da startul unui provocator concurs: "Reteta anului 2009" . Premiile sint pe masura, locul 1 urmind a intra in posesia a 500 ron! Este foarte simplu sa inscrii reteta in concurs. Trebuie doar sa fii sigur ca are o fotografie de foarte buna calitate, iar modul de preparare...
Idei de condimentare a legumelor
Andive - miere, mustar Dijon, ghimbir, mere Anghinare - lamaie, unt, usturoi, oregano Ardei gras - otet balsamic, usturoi, capere, masline conservate, cimbru, sos de soia, ghimbir, chili, cumin Avocado - chili, cumin, grapefrut, lamaie, portocala, rosii, oregano,...
Idei de pregatire a legumelor
Cu siguranta, toti am auzit de cele cinci legume pe care trebuie sa le consumam zilnic, de vitaminele, mineralele si alte substante pe care le contin, cu rol in buna functionare a organismului. Dar cum iti convingi copiii ca trebuie sa le consume? Iata, aici, cateva idei despre cum le putem...
Chimenul
Chimenul este picant, aromat si usor iute. Rareori poate fi combinat cu alte condimente. Este folosit pentru asezonarea mancarurilor cu varza, tocanitelor de miel, porc, gasca si cartofi copti. Sortimentele de paine picanta, precum painea de ghimbir , sunt de asemenea asezonate cu chimen....
Broccoli
Inrudita cu varza si conopida, broccoli este o sursa excelenta de vitamina A si C, fier si calciu, bogata in fibre si saraca in calorii. Este o leguma care ofera o nutritie exceptionala si ajuta la mentinerea unei vieti sanatoase si longevive. - Broccoli este o sursa excelenta de vitamina A,...
Conopida
Plantă anuală din familia verzei. Partea comestibilă o reprezintăt mugurii tineri de flori, de culoare albă. Este cultivată în regiunile de climă temperată. Conopida este anticancerigena. Conţine potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cupru, zinc, fluor, caroten,...
Zucchini si dovleceii
Zucchini si dovleceii apartin aceleiasi familii din care fac parte pepenii, dovlecii si castravetii. Contin vitamina C, citeva dintre vitaminele B, dar si magneziu, care ajuta la functionarea normala a muschilor si a nervilor... Zucchini sunt mai bogati in substante nutritive decat dovleceii....
Telina
Este o leguma radacinoasa, cu o textura crocanta. Sursa bogata de acid folic, vitamina C, potasiu si fibre a fost folosita de romani pentru valoarea ei medicinala. Cea mai familiara intrebiuntare a telinei este cea de remediu impotriva reumatismului, gutei si artritei. Semintele sunt si un...