Se coc vinetele si ardeii, uniform.
Se curata de coaja si se lasa sa se scurga de zeama, intr-o sita.
Vinetele se toaca fin (cu cutitul), iar ardeii se taie in cuburi mici.
Se asaza totul intr-un bol si se adauga uleiul si usturoiul maruntit.
Se condimenteaza, dupa gust, cu nucsoara,...
Coacem vinetele si ardeii capia pe o tava de aragaz. Se curata apoi de coaja si se lasa la scurs intr-o sita sau pe un plan inclinat.
In tot acest timp, tocam ciupercile (Optional. Eu le-am pastrat intregi) si le rumenim usor in putin ulei. Adaugam ceapa tocata si o calim usor.
Separat...
Spalam bine ardeii, ii stergem cu un prosp curat si ii coacem la foc potrivit.
Ii curatam apoi de coaja, ii spalam (daca este necesar) si ii lasam sa se scurga.
Intre timp pisam usturoiul, adaugam lingura cu ulei si pasam pana ce devine consistent (are aspect de maioneza).
Asezam ardeii...
Spălăm bine pulpa de vită, o porţionăm şi o punem la fiert într-un vas mai mare, plin cu apă (deoarece are nevoie de un timp îndelungat de fierbere).
Separat pregătim legumele: le curăţăm de coajă, le spălăm şi le fierbem atât cât este necesar....
Spalam ardeii, ii stergem cu un servet de bucatarie si ii asezam pe tava incinsa.
Ii coacem uniform, dupa care ii curatam de coaja.
Ii asezam intr-un bol, adaugam rosiile taiate in felii subtiri, saram dupa gust si asezonam cu ulei de masline si otet balsamic.
Verdeturile, busuiocul si...
Spalam ardeii, ii coacem, uniform, pe o tava de aragaz, ii curatam de coaja si ii clatim, dupa care ii asezam intr-un bol.
Adaugam sare dupa gust, ulei de masline si otet balsamic, atat cat sa ii acopere usor. Ii pastram la rece una-doua ore pentru a isi intensifica...
Coacem vinetele pe o tava de aragaz, avand grija sa fie patrunse uniform.
Le curatam apoi de coaja si le asezam intr-un ciur pentru a se scurge de zeama.
In tot acest timp pregatim maioneza.
Tocam apoi vinetele si ceapa, le condimentam si le incoropram in maioneza. Omogenizam totul....
Curatam ciupercile, le clatim in apa rece pana ce aceasta ramane perfect curata si le punem la fiert. Le scurgem apoi de apa fierbinte si le asezam intr-o/un sita/ciur pentru a elimina surplusul de apa.
Separat fierbem pieptul de pui.
Intre timp, pregatim maioneza si o saram dupa...
Se feliaza toate ingredientele dupa bunul plac, se adauga sarea dupa gust si se asezoneaza cu ulei de masline si sucul proaspat de lamaie. Se amesteca usor cu ajutorul unei spatule, avand grija sa nu se sfarame galbenusul de ou. Se pastreaza la rece aproximativ 15-20 de minute inainte de servire....
Carnea si legumele se fierb in vase separate, (cartofii i-am pastrat in coaja), iar dupa ce s-au racit suficient se toaca cubulete mici. Se adauga maslinele, mazarea (fiarta) si castravetii tocati si scursi, mustarul (dupa gust) si maioneza . Se omogenizeaza totul si se aseaza in formele dorite.
Legumele taiate dupa bunul plac, se potrivesc de gust cu sare, se asezoneaza cu ulei de masline si suc proaspat de lamaie si se amesteca usor pentru combinarea aromelor. Se pastreaza la rece pentru 10-15 minute inainte de servire. Pofta buna!
Marul, morcovul si telina le dam pe razatoare, iar celelalte legume le taiem in felii subtiri. Intr-un bol adaugam pe rand, cate un strat din fiecare ingredient, iar la final potrivim dupa gust cu sare , ulei de masline si suc de lamaie, amestecand cu grija.
Se serveste rece....
Am avut vinetele deja coapte, astfel ca pregatirea salatei a fost mult mai usoara.
Cel mai mult timp mi-a luat pentru mixarea maionezei, pentru care am folosit un galbenus de ou crud, un galbenus fiert tare si ulei cat cuprinde.
Vinetele coapte si tocate fin, le amestecam cu maioneza, cu...
Coacem vinetele si le tocam marunt. Le pasam cu cele doua linguri cu ulei, condimentam dupa gust si adaugam ceapa tocata si usturoiul pisat.
Le servim cu castraveti la otet.
Pofta buna!
Ceapa, taiata julien, o stropim cu scul proaspat de lime. Lasam sucul de lime sa patrunda ceapa, pentru un timp de aproximativ 10-15 minute. Adaugam apoi pepenele rosu, taiat cuburi, miezul de lapte, maslinele si potrivim de gust cu piper, busuioc si ulei. Amstecam usor salata si o pastram...
Spalam bine toate fructele, inclusiv pepenii. Le taiem apoi in felii sau cuburi, adaugam miezul de lapte si mierea de albine. Potrivim de gust cu suc de lamaie si ornam cu frunzulite de menta proaspata.
Sa aveti pofta!
O salata fina, usoara!
Rosiile spalate si curatate, le feliem si le saram dupa gust. Adaugam miezul de lapte, uleiul de masline si busuiocul. Ornam cu frunzulite proaspete de menta si o servim rece! Pofta buna!
Fierbem morcovul si cartofii taiati cuburi in apa cu putina sare . Separat, spalam ouale bine si le punem la fiert pentru 5 minute. Morcovul si cartofii ii asezam intr-un bol impreuna cu ouale taiate felii, maslinele, ceapa, uleiul, otetul si condimentele dupa gust.
Sa aveti pofta!
Cartofii si morcovii ii punem la fiert, dupa care ii taiem in cuburi mici sau felii, impreuna cu ceapa. Adaugam maslinele si potrivim de gust cu otet si ulei, sare si piper/chili, tarhon. Sa aveti pofta!
Coacem vinetele si le tocam fin (In mod normal, pentru aceasta reteta se foloseste doar miezul vinetelor, semintele, eu am folosit insa vinetele in intregime,). Amestecam condimentele, patrunjelul maruntit, sucul de lamaie si uleiul de masline, omogenizam pasta obtinuta si o adaugam vinetelor...
Legumele le taiem in felii subtiri, salata o rupem in bucati mici si le adaugam intr-un bol, rand pe rand, impreuna cu maslinele, miezul de lapte, porumbul, tonul si ouale fierte tare (aveti grija sa fie racite in totalitate, altfel galbenusul se va sfarama, asa ca la mine :) ). Potrivim de...
Taiem varza, intr-un bol, in fasii, iar morcovul si sfecla le trecem prin razatoare. Adaugam uleiul de masline si sucul de lamaie, potrivim de gust cu sare si piper si presaram mararul proaspat, tocat marunt. Sa aveti pofta!
Curatam castravetii, ii taiem cubulete mici (sau ii dam pe razatoare) si ii lasam intr-o strecuratoare sa se scurga de suc. Separat, usturoiul bine pisat, frecat impreuna cu uleiul si condimentele, il amestecam cu iaurtul si smantana, omogenizand compozitia. La final, adaugam castravetii si...
Cum se prepara Salata de icre de caras, reteta simpla si delicioasa, preparata cu apa minerala:
Icrele curatate, spalate bine si scurse de apa (intr-o strecuratoare) se amesteca cu sare si se tin la rece pentru 24 de ore. Asezam icrele intr-un castron, adaugam ulei,...
Punem pieptul de pui la fiert, si separat, ciupercile. Le lasam apoi, sa se scurga bine de apa, dupa care le tocam marunt, si le amestecam cu maioneza , sarea de lamaie si cu usturoiul bine pisat.
Pofta buna!
Tocam vinetele cu o lingura de lemn sau cu mixerul si apoi adaugam maioneza , ceapa taiata cubulete, sarea si piperul, iar in final patrunjelul tocat marunt. Amestecam bine toate ingredientele, iar daca este necesar mai adaugam cateva picaturi de ulei.
Taiem toate ingredientele cuburi sau felii, potrivim de sare si suc de lamaie, si, in final adaugam boabele de fasole fierte.
E potrivita in orice moment al zilei, e sanatoasa si foarte gustoasa!
Sa aveti pofta!
Marul, morcovul, telina si pastarnacul le dam pe razatoare, iar celelalte legume le taiem in felii subtiri. Intr-un bol adaugam pe rand, cate un strat din fiecare ingredient, iar la final potrivim de sare, de ulei de masline si suc de lamaie, amestecand cu grija.
Se serveste rece.
Sa...
Salata de vinete cu ardei copti
Se coc vinetele si ardeii, uniform. Se curata de coaja si se lasa sa se scurga de zeama, intr-o sita. Vinetele se toaca fin (cu cutitul), iar ardeii se taie in cuburi mici. Se asaza totul intr-un bol si se adauga uleiul si usturoiul maruntit. Se condimenteaza, dupa gust, cu nucsoara,...
Salata de vinete cu ardei copti si ciuperci
Coacem vinetele si ardeii capia pe o tava de aragaz. Se curata apoi de coaja si se lasa la scurs intr-o sita sau pe un plan inclinat. In tot acest timp, tocam ciupercile (Optional. Eu le-am pastrat intregi) si le rumenim usor in putin ulei. Adaugam ceapa tocata si o calim usor. Separat...
Salata de ardei copti cu usturoi
Spalam bine ardeii, ii stergem cu un prosp curat si ii coacem la foc potrivit. Ii curatam apoi de coaja, ii spalam (daca este necesar) si ii lasam sa se scurga. Intre timp pisam usturoiul, adaugam lingura cu ulei si pasam pana ce devine consistent (are aspect de maioneza). Asezam ardeii...
Salata de Boeuf
Spălăm bine pulpa de vită, o porţionăm şi o punem la fiert într-un vas mai mare, plin cu apă (deoarece are nevoie de un timp îndelungat de fierbere). Separat pregătim legumele: le curăţăm de coajă, le spălăm şi le fierbem atât cât este necesar....
Salata de ardei copti cu rosii
Spalam ardeii, ii stergem cu un servet de bucatarie si ii asezam pe tava incinsa. Ii coacem uniform, dupa care ii curatam de coaja. Ii asezam intr-un bol, adaugam rosiile taiate in felii subtiri, saram dupa gust si asezonam cu ulei de masline si otet balsamic. Verdeturile, busuiocul si...
Salata de ardei copti
Spalam ardeii, ii coacem, uniform, pe o tava de aragaz, ii curatam de coaja si ii clatim, dupa care ii asezam intr-un bol. Adaugam sare dupa gust, ulei de masline si otet balsamic, atat cat sa ii acopere usor. Ii pastram la rece una-doua ore pentru a isi intensifica...
Salata de vinete cu coriandru
Coacem vinetele pe o tava de aragaz, avand grija sa fie patrunse uniform. Le curatam apoi de coaja si le asezam intr-un ciur pentru a se scurge de zeama. In tot acest timp pregatim maioneza. Tocam apoi vinetele si ceapa, le condimentam si le incoropram in maioneza. Omogenizam totul....
Salata cu ciuperci
Curatam ciupercile, le clatim in apa rece pana ce aceasta ramane perfect curata si le punem la fiert. Le scurgem apoi de apa fierbinte si le asezam intr-o/un sita/ciur pentru a elimina surplusul de apa. Separat fierbem pieptul de pui. Intre timp, pregatim maioneza si o saram dupa...
Salata cu oua
Se feliaza toate ingredientele dupa bunul plac, se adauga sarea dupa gust si se asezoneaza cu ulei de masline si sucul proaspat de lamaie. Se amesteca usor cu ajutorul unei spatule, avand grija sa nu se sfarame galbenusul de ou. Se pastreaza la rece aproximativ 15-20 de minute inainte de servire....
Salata cu piept de pui
Carnea si legumele se fierb in vase separate, (cartofii i-am pastrat in coaja), iar dupa ce s-au racit suficient se toaca cubulete mici. Se adauga maslinele, mazarea (fiarta) si castravetii tocati si scursi, mustarul (dupa gust) si maioneza . Se omogenizeaza totul si se aseaza in formele dorite.
Salata de primavara
Legumele taiate dupa bunul plac, se potrivesc de gust cu sare, se asezoneaza cu ulei de masline si suc proaspat de lamaie si se amesteca usor pentru combinarea aromelor. Se pastreaza la rece pentru 10-15 minute inainte de servire. Pofta buna!
Salata cu ton si avocado
Marul, morcovul si telina le dam pe razatoare, iar celelalte legume le taiem in felii subtiri. Intr-un bol adaugam pe rand, cate un strat din fiecare ingredient, iar la final potrivim dupa gust cu sare , ulei de masline si suc de lamaie, amestecand cu grija. Se serveste rece....
Salata de vinete cu ceapa verde
Am avut vinetele deja coapte, astfel ca pregatirea salatei a fost mult mai usoara. Cel mai mult timp mi-a luat pentru mixarea maionezei, pentru care am folosit un galbenus de ou crud, un galbenus fiert tare si ulei cat cuprinde. Vinetele coapte si tocate fin, le amestecam cu maioneza, cu...
Salata de vinete cu ceapa si usturoi
Coacem vinetele si le tocam marunt. Le pasam cu cele doua linguri cu ulei, condimentam dupa gust si adaugam ceapa tocata si usturoiul pisat. Le servim cu castraveti la otet. Pofta buna!
Salata de pepene rosu
Ceapa, taiata julien, o stropim cu scul proaspat de lime. Lasam sucul de lime sa patrunda ceapa, pentru un timp de aproximativ 10-15 minute. Adaugam apoi pepenele rosu, taiat cuburi, miezul de lapte, maslinele si potrivim de gust cu piper, busuioc si ulei. Amstecam usor salata si o pastram...
Salata de fructe cu miez de lapte
Spalam bine toate fructele, inclusiv pepenii. Le taiem apoi in felii sau cuburi, adaugam miezul de lapte si mierea de albine. Potrivim de gust cu suc de lamaie si ornam cu frunzulite de menta proaspata. Sa aveti pofta!
Salata de rosii cu miez de lapte
O salata fina, usoara! Rosiile spalate si curatate, le feliem si le saram dupa gust. Adaugam miezul de lapte, uleiul de masline si busuiocul. Ornam cu frunzulite proaspete de menta si o servim rece! Pofta buna!
Salata orientala (II)
Fierbem morcovul si cartofii taiati cuburi in apa cu putina sare . Separat, spalam ouale bine si le punem la fiert pentru 5 minute. Morcovul si cartofii ii asezam intr-un bol impreuna cu ouale taiate felii, maslinele, ceapa, uleiul, otetul si condimentele dupa gust. Sa aveti pofta!
Salata orientala (de post)
Cartofii si morcovii ii punem la fiert, dupa care ii taiem in cuburi mici sau felii, impreuna cu ceapa. Adaugam maslinele si potrivim de gust cu otet si ulei, sare si piper/chili, tarhon. Sa aveti pofta!
Caviar de vinete
Coacem vinetele si le tocam fin (In mod normal, pentru aceasta reteta se foloseste doar miezul vinetelor, semintele, eu am folosit insa vinetele in intregime,). Amestecam condimentele, patrunjelul maruntit, sucul de lamaie si uleiul de masline, omogenizam pasta obtinuta si o adaugam vinetelor...
Salata de ton cu miez de lapte
Legumele le taiem in felii subtiri, salata o rupem in bucati mici si le adaugam intr-un bol, rand pe rand, impreuna cu maslinele, miezul de lapte, porumbul, tonul si ouale fierte tare (aveti grija sa fie racite in totalitate, altfel galbenusul se va sfarama, asa ca la mine :) ). Potrivim de...
Salata de varza
Taiem varza, intr-un bol, in fasii, iar morcovul si sfecla le trecem prin razatoare. Adaugam uleiul de masline si sucul de lamaie, potrivim de gust cu sare si piper si presaram mararul proaspat, tocat marunt. Sa aveti pofta!
Tzatziki (salata de castraveti)
Curatam castravetii, ii taiem cubulete mici (sau ii dam pe razatoare) si ii lasam intr-o strecuratoare sa se scurga de suc. Separat, usturoiul bine pisat, frecat impreuna cu uleiul si condimentele, il amestecam cu iaurtul si smantana, omogenizand compozitia. La final, adaugam castravetii si...
Salata de icre de caras, reteta simpla si delicioasa, preparata cu apa minerala
Cum se prepara Salata de icre de caras, reteta simpla si delicioasa, preparata cu apa minerala: Icrele curatate, spalate bine si scurse de apa (intr-o strecuratoare) se amesteca cu sare si se tin la rece pentru 24 de ore. Asezam icrele intr-un castron, adaugam ulei,...
Salata de ciuperci cu piept de pui si patrunjel
Punem pieptul de pui la fiert, si separat, ciupercile. Le lasam apoi, sa se scurga bine de apa, dupa care le tocam marunt, si le amestecam cu maioneza , sarea de lamaie si cu usturoiul bine pisat. Pofta buna!
Salata de vinete cu maioneza
Tocam vinetele cu o lingura de lemn sau cu mixerul si apoi adaugam maioneza , ceapa taiata cubulete, sarea si piperul, iar in final patrunjelul tocat marunt. Amestecam bine toate ingredientele, iar daca este necesar mai adaugam cateva picaturi de ulei.
Salata de rosii, ceapa si castraveti - vedeta in bucataria mea
Taiem legumele in cuburi sau felii, potrivindu-le gustul cu sare si ulei. Sa aveti pofta!
Salata cu fasole neagra
Taiem toate ingredientele cuburi sau felii, potrivim de sare si suc de lamaie, si, in final adaugam boabele de fasole fierte. E potrivita in orice moment al zilei, e sanatoasa si foarte gustoasa! Sa aveti pofta!
Salata cu mar, telina, sfecla, morcov si lamaie
Dam toate ingredientele pe razatoare si le potrivim de gust cu sucul de lamaie! Pofta buna! :)
Salata cu ton
Marul, morcovul, telina si pastarnacul le dam pe razatoare, iar celelalte legume le taiem in felii subtiri. Intr-un bol adaugam pe rand, cate un strat din fiecare ingredient, iar la final potrivim de sare, de ulei de masline si suc de lamaie, amestecand cu grija. Se serveste rece. Sa...