Spala ardeii si pune-i in borcane, in pozitie verticala.
Fierbe toate celelalte ingrediente, pentru 2-3 minute.
Pune borcanele pe o tava metalica (ca sa nu se sparga) si toarna lichidul fiert, pana ce le umpli. Inchide bine borcanele cu capace. Lasa borcanele sa se raceasca, apoi pune-le...
Pune la fiert apa, otetul, sarea, mierea, 5 foi de dafin, 15 boabe de piper.
Taie gogosarii in jumatati
Pune gogosarii in transe in amestecul cu otet. Lasa fiecare transa sa fiarba 1 minut, pentru ca gogosarii sa se inmoaie putin. Scoate-i intr-un castron.
Pune...
Spala vinetele si curata-le de coaja. Taie-le cuburi mai mari. Pune vinetele intr-un castron mare, presara o lingura de sare, acopera-le cu apa si lasa-le asa 30 minute.
In timpul acesta curata celelate legume. Taie ceapa destul de mic si ardeii julienne. Toaca marunt cateva frunze de...
Taie rosiile felii rotunde.
Curata coaja vinetelor o fasie da una nu. Taie-le rondele. Fierbe 2 litri de apa cu 1 lingura de sare si pune vinetele in ea. Fierbe-le 3-5 minute, apoi scurge-le bine.
Curata coaja dovleceilor, scoate-le miezul cu seminte. Taie-i felii.
Taie...
Se aleg rosii frumoase, fara pete si mici (rosiile prunisoare sunt cele mai bune). Spala rosiile, curata-le de cotor si taie-le in 4 (sau mai multe daca sunt mari),
Pune felii de rosii in borcane, apasand putin ca sa iasa tot aerul. Deasupra pune cate 2 catei de usturoi si cateva frunze de...
Prima zi: Presara pulpele de rata bine de tot cu sare, pe toate partile. Pune-le intr-o tava, acopera-le si lasa-le la frigider pana a doua zi (intre 24 si 72 ore)
A doua zi: Incalzeste cuptorul la 190 C (mediu). Sterge bine pulpele de sare si pune-le intr-o tava pentru cuptor. Pe...
Taie vinetele cuburi, sareaza-le cu 4 linguri de sare si lasa-le cateva ore.
Clateste bine vinetele, amesteca-le cu celelalte ingrediente si fierbe-le la foc mic 1,5 ore.
Pune-le fierbinti in borcane pe care le inchizi bine si le lasi sa le raceasca invelite in carpe grose,...
Spala vinele si taie-le in doua, apoi fiecate jumatate in 2-3 fasii. Daca vrei poti curata de coaja vinetele.
Pune vinetele intr-un castron de plastic sau sticla (pentru ca oxideaza) si da-le bine cu sare. Lasa-le 4-5 ore acoperite cu un capac peste care ai pus o greutate. In felul...
1. Curata fasolea de capete si eventuala "ata". Daca e prea lunga, rupe-o in bucati
2. Pune o oala cu multa apa (cam 8 l) la fiert
3. Cand apa fierbe, pune fasolea si fierbe-o putin, pana devine mai moale si flexibila
4. Strecoara bine fasolea si las-o sa se raceasca putin...
Curata bamele de cotoare si spala-le.In 3-4 l de apa pune 1 lingurita de sare si 3 linguri de otet. Pune-o pe foc si , cand a inceput sa fiarba adauga bamele. Lasa sa fiarba pana ce bamele s-au inmuiat.
Scurge bamele si pune-le in borcane, presand usor ca sa intre mai multe....
Ardei iute in otet
Spala ardeii si pune-i in borcane, in pozitie verticala. Fierbe toate celelalte ingrediente, pentru 2-3 minute. Pune borcanele pe o tava metalica (ca sa nu se sparga) si toarna lichidul fiert, pana ce le umpli. Inchide bine borcanele cu capace. Lasa borcanele sa se raceasca, apoi pune-le...
Gogosari in otet
Pune la fiert apa, otetul, sarea, mierea, 5 foi de dafin, 15 boabe de piper. Taie gogosarii in jumatati Pune gogosarii in transe in amestecul cu otet. Lasa fiecare transa sa fiarba 1 minut, pentru ca gogosarii sa se inmoaie putin. Scoate-i intr-un castron. Pune...
Conserva de vinete - Caponata
Spala vinetele si curata-le de coaja. Taie-le cuburi mai mari. Pune vinetele intr-un castron mare, presara o lingura de sare, acopera-le cu apa si lasa-le asa 30 minute. In timpul acesta curata celelate legume. Taie ceapa destul de mic si ardeii julienne. Toaca marunt cateva frunze de...
Ghiveci de legume pentru iarna
Taie rosiile felii rotunde. Curata coaja vinetelor o fasie da una nu. Taie-le rondele. Fierbe 2 litri de apa cu 1 lingura de sare si pune vinetele in ea. Fierbe-le 3-5 minute, apoi scurge-le bine. Curata coaja dovleceilor, scoate-le miezul cu seminte. Taie-i felii. Taie...
Rosii conservate cu usturoi si busuioc
Se aleg rosii frumoase, fara pete si mici (rosiile prunisoare sunt cele mai bune). Spala rosiile, curata-le de cotor si taie-le in 4 (sau mai multe daca sunt mari), Pune felii de rosii in borcane, apasand putin ca sa iasa tot aerul. Deasupra pune cate 2 catei de usturoi si cateva frunze de...
Confit de canard (rata conservata)
Prima zi: Presara pulpele de rata bine de tot cu sare, pe toate partile. Pune-le intr-o tava, acopera-le si lasa-le la frigider pana a doua zi (intre 24 si 72 ore) A doua zi: Incalzeste cuptorul la 190 C (mediu). Sterge bine pulpele de sare si pune-le intr-o tava pentru cuptor. Pe...
Chutney iute din vinete
Taie vinetele cuburi, sareaza-le cu 4 linguri de sare si lasa-le cateva ore. Clateste bine vinetele, amesteca-le cu celelalte ingrediente si fierbe-le la foc mic 1,5 ore. Pune-le fierbinti in borcane pe care le inchizi bine si le lasi sa le raceasca invelite in carpe grose,...
Conserva de vinete in suc de rosii
Spala vinele si taie-le in doua, apoi fiecate jumatate in 2-3 fasii. Daca vrei poti curata de coaja vinetele. Pune vinetele intr-un castron de plastic sau sticla (pentru ca oxideaza) si da-le bine cu sare. Lasa-le 4-5 ore acoperite cu un capac peste care ai pus o greutate. In felul...
Conserva BIO de fasole verde in suc de rosii, pentru iarna
1. Curata fasolea de capete si eventuala "ata". Daca e prea lunga, rupe-o in bucati 2. Pune o oala cu multa apa (cam 8 l) la fiert 3. Cand apa fierbe, pune fasolea si fierbe-o putin, pana devine mai moale si flexibila 4. Strecoara bine fasolea si las-o sa se raceasca putin...
Bame pentru iarna
Curata bamele de cotoare si spala-le.In 3-4 l de apa pune 1 lingurita de sare si 3 linguri de otet. Pune-o pe foc si , cand a inceput sa fiarba adauga bamele. Lasa sa fiarba pana ce bamele s-au inmuiat. Scurge bamele si pune-le in borcane, presand usor ca sa intre mai multe....