publicat la 12.09.2021
publicat la 12.09.2021
publicat la 14.12.2020
Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!
Bucataras.ro
[email protected]
Varza calita de post cu mamaliguta
Se toacă varza mărunt. Se pregătește o cratiță în care vom pune uleiul, când se încălzește adăugăm varza. Dacă varza e de toamnă vom pune și o ceșcuță de apă și vom pune capacul. Mestecăm din când în când în varză. Când s-a...
Piure de fasole cu sos de ardei si ceapa
Curățăm ceapa și ardeiul, le spălăm și le tăiem cât mai fin. Adaugăm ceșcuța de ulei (50 ml) într-o cratiță și când e uleiul încins, punem ardeiul și ceapa la călit acoperite cu un capac. Dacă e nevoie adaugăm puțină apă ca să se înmoaie mai...
Cus-cus cu legume
Punem uleiul intr-un vas si apoi adaugam cus-cusul pe care il vom cali in ulei, cand devine sticlos punem canile de apa si sare si amestecam continuu pentru a nu se lipi. Separat calim legumele, iar cand sunt moi adaugam sucul de rosii, putina sare si lasam 10 munte la fiert, apoi le amestecam...
Iahnie de fasole
Vom inmuia de seara fasolea, in apa calduta. Se pune la fiert (eu schimb de 3 ori apa, dar de fiecare data, vom pune apa fiarta, nu rece, pentru ca se va intari fasolea). In ultima apa, punem fasolea, o ceapa cubulete, morcovul cubulete, ardeiul cubulete, sare dupa gust, 1-2 linguri de ulei....
Salata de cartofi speciala
Curatam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt bine fierti, ii scurgem de supa si ii taiem cuburi potrivite, nu foarte mici. In vasul cu cartofi, adaugam ceapa tocata solzisori, maslinele rondele, fasiile de gogosari, castravetii cubulete mici, asezonam cu sare,...
Tocanita de ciuperci
Curatam si spalam ciupercile, apoi le taiem felii subtiri pe care le punem la calit in ulei. Cand sunt aproape gata, adaugam ceapa tocata fin si potrivim de sare. Rosiile le taiem cuburi sau felii si le adaugam peste ciuperci. Cand sunt gata, desfacem faina in putina apa si adaugam peste...
Varza cu orez si felii de soia
Spalam orezul, iar varza o taiem feliute. Intr-o tava, asezam varza, peste care presaram orezul, adaugam bulionul sau sucul de rosii, condimentele, uleiul si apoi turnam apa. Feliile de soia le punem nefierte, dar vom avea grija sa le scufundam in lichid si sa fie acoperite. Introducem...
Salata delicioasa
Cantitatile difera in functie de gusturi. Am taiat rosiile cubulete, salata fasii subtiri, ceapa in bucati potrivite si maslinele rondele. Am asezonat cu sare si ulei. Se poate servi ca atare sau cu diverse feluri de mancare. Pofta buna !
Varza cu orez in straturi
Fierbem mai intai orezul in apa cu sare, sa fie al dente. Tocam varza marunt, o spalam in 2-3 ape si o punem la calit cu cele 2 cani de apa, canuta de ulei, dar mai lasam vreo 2 linguri de ulei pentru final. Adaugam, dupa ce s-a fiert bine varza, bulionul, apoi condimentele si mai lasam cateva...
Fasole batuta
Alegem fasolea si o punem la inmuiat in apa calduta, de preferat cu o seara inainte de a o pregati. Punem fasolea la fiert, si pe tot parcursul fierberii vom schimba apa de vreo 3 ori pentru a nu produce gaze la stomac. Vom avea in vedere sa punem peste fasole, dupa ce aruncam apa de 2 ori,...
Mancare de fasole in painici
Se pune fasolea de cu seara la inmuiat in apa calduta. A doua zi se fierbe fasolea (se schimba apa de vreo 4 ori). In ultima apa punem 2 cepe tocate marunt, morcovul cubulete, la fel si ardeiul si fierbem cu fasolea. Adaugam sare si piper dupa preferinta. Intre timp calim 2 cepe si adaugam...
Placinta de ciuperci
Se calesc ciupercile si ceapa tocate marunt in ulei. Cand sunt gata se adauga faina desfacuta intr-o canuta de apa. Se adauga sare, piper si marar dupa gust. Trebuie sa arate ca o ciulama mai tare. Aluatul de paine se imparte in 3 si se intinde foaia, se unge cu ulei si se umple cu amestecul...
Mancarica de linte verde
Taiem ceapa cuburi si o punem la calit in ulei. Intre timp alegem lintea si o punem la inmuiat in apa calduta (ar fi de preferat sa fie lasata vreo 30 minute la inmuiat). Se spala bine si se pune la fiert in apa fiarta cu sare cam 20-30 minute sau pana cand este fiarta bine. Cand ceapa...
Orez bulgaresc
Spalam, curatam ceapa si o taiem cubulete, dupa care o calim in ulei. Adaugam gogosarul, dovlecelul si apoi carnea taiata cubulete (eu am folosit carne de porc). Rosiile le decojim, le taiem cuburi, le amestecam cu bulionul si o cescuta de apa si le adaugam peste legumele calite cu...