Pestele se taie in bucati, se usuca cu un servet de hartie.
Se pune sare si piper pe toate bucatile.
Fiecare bucata de peste se trece prin malai si se pune la prajit in ulei incins.
Se scot pe un servet de hartie.
Se serveste cu mamaliga si mujdei de usturoi.
Rosiile se spala bine,se taie in patru si se pun intr-un castron.
Castravetii se scurg de zeama,se taie feliute subtiri.
Se pune sare si piper dupa gust,ulei de masline si putin otet,nu foarte mult.
Se lasa putin in frigider si se serveste rece
Pulpele de pui le crestem,punem sare si piper si le pun intr-o tava.
Stropim cu ulei de masline si punem bucatiile de apio taiate felii.
Se pune putina apa si se pun in cuptor pentru circa 40-50 minute.Se intorc pe ambele parti.
Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare, cand apa incepe sa fiarba. Se lasa timpul care e scris pe cutie sau pe punga.
Ceapa se taie felii subtiri, se pune intr-o tigaie cu tonul scurs de ulei si ardeiul kapia taiat fasii subtiri sau cuburi. Dupa cateva minute se pun si ciuperciile scurse,...
Aripiile de pui se curata si se pun intr-un castron inalt,acoperim cu lapte,punem condimentele,acoperim castronul si lasam la frigider pentru cateva ore,sau peste noapte la marinat.
Intre timp se intorc si pe partea cealalta.
Se scot din lapte,se pun intr-un vas de ceramica,punem putina...
Rosiile se taie cuburi,se pune sare peste ele,ulei de masline si frunzele de busuioc taiate buctai mici.
Feliile de paine se pun in prajitorul de paine,dupa care se scot pe o tava,se pune deasupra compozitia de rosii si felii de cascaval.
Le punem in cuptor 10 minute.
Feliile de carne se condimenteaza pe ambele parti,se pun in vasul roman se stropesc cu ulei de masline si se acopera cu apa.
Se pune capacul peste vasul roman si se da la cuptor pentru 30 minute.
Cartofii se curata si se taie cuburi,se pun in vasul roman dupa cele 30 minute., se mai...
Ficatul de pui se curata de pielite si se spala bine, se pune intr-o tigaie cu ulei de masline si se lasa cateva minute sa se prajeasca pe ambele parti.
Ceapa se toaca marunt, iar ardeiul kapia fasii mici,se adauga peste ficatul de pui impreuna cu condimentele, vinul alb si putina apa.
Cand...
Scarita de porc se pune in vasul roman impreuna cu ceapa rosie taiata feliute, se pune vinul alb si putina apa si se da la cuptor pentru 30 minute.
Se pun cartofii taiati cuburi, condimentele si se stropesc cu ulei de masline, acoperim cu capac, lasam pentru alte 15 minute.
Scoatem capacul...
Pulpa de pui se condimenteaza pe ambele parti,se cresteaza pana la os si se stropeste cu ulei de masline.
Daca aveti timp puteti sa o lasati sa se marineze cateva ore la frigider.
In vasul de lut punem uleiul de masline in care a stat pulpa de pui,bucata de carne si un pahar de apa....
Carnea se unge cu ulei de masline,se condimenteaza pe ambele parti si se lasa acoperita la frigider pentru 24 ore.
Se leaga cu ata alimentara,sa iasa uniform.
Se prajeste intr-o tigaie in ulei de masline cate 3 min pe fiecare parte,se muta in vasul roman,se pune vin alb si ulei de...
Intr-un ceaun se pune apa cu putina sare la fiert.
Cand incepe sa clocoteasca se pune treptat malaiul amestecand continuu sa nu se faca cocoloase.
Se lasa la foc mic sa fiarba bine,se mai amesteca din cand in cand iar cand este gata se scoate pe o farfurie.
Intr-o cratita punem putin...
Nautul se clateste sub jet de apa si se pune in blenderul Oster.
Se pun condimentele si usturoiul pisat.
Treptat se adauga apa in timp ce pornim blenderul la viteza a 2-a pana devine pasta.
Se pune pasta intr-un castron, deaspura punel putin ulei de masline si presaram boia dulce.
Intr-o cratita se adauga apa si se pun legumele sa se clateasca bine.Se taie salata fasii subtiri,se adauga intr-un castron.Se adauga pe rand castravetii taiati bucati mici,ceapa verde taiata rondele,rosiile taiate felii si porumbul.Se adauga uleiul de masline si otet dupa gust.Se pune sare si...
Condimentam carnea cu cimbru, boia dulce si usturoi, adaugam ulei de masline. Le amestecam bine cu mana sa se incorporeze condimentele, adaugam putin vin rosu si lasa in jur de 1 ora la rece, acoperite cu un capac sau prosop. Le punem la prajit pe gratar, cam 10 minute dureaza. Se pot servi cu...
Condimentam aripiile de pui cu oregano, usturoi si busuioc. Punem putin ulei de masline si le amestecam bine cu mana. Se acopera cu un capac si se lasa la marinat in jur de 1 ora. Le punem pe gratarul incins, le lasam cateva minute,trebuie facute pe ambele parti,dupa care se pot servi
Crap de dunare pane
Pestele se taie in bucati, se usuca cu un servet de hartie. Se pune sare si piper pe toate bucatile. Fiecare bucata de peste se trece prin malai si se pune la prajit in ulei incins. Se scot pe un servet de hartie. Se serveste cu mamaliga si mujdei de usturoi.
Salata de castraveti murati cu rosii
Rosiile se spala bine,se taie in patru si se pun intr-un castron. Castravetii se scurg de zeama,se taie feliute subtiri. Se pune sare si piper dupa gust,ulei de masline si putin otet,nu foarte mult. Se lasa putin in frigider si se serveste rece
Pulpe de pui cu apio la cuptor
Pulpele de pui le crestem,punem sare si piper si le pun intr-o tava. Stropim cu ulei de masline si punem bucatiile de apio taiate felii. Se pune putina apa si se pun in cuptor pentru circa 40-50 minute.Se intorc pe ambele parti.
Spaghete cu ton si ciuperci
Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare, cand apa incepe sa fiarba. Se lasa timpul care e scris pe cutie sau pe punga. Ceapa se taie felii subtiri, se pune intr-o tigaie cu tonul scurs de ulei si ardeiul kapia taiat fasii subtiri sau cuburi. Dupa cateva minute se pun si ciuperciile scurse,...
Aripi de pui marinate in lapte la cuptor
Aripiile de pui se curata si se pun intr-un castron inalt,acoperim cu lapte,punem condimentele,acoperim castronul si lasam la frigider pentru cateva ore,sau peste noapte la marinat. Intre timp se intorc si pe partea cealalta. Se scot din lapte,se pun intr-un vas de ceramica,punem putina...
Bruschete cu rosii
Rosiile se taie cuburi,se pune sare peste ele,ulei de masline si frunzele de busuioc taiate buctai mici. Feliile de paine se pun in prajitorul de paine,dupa care se scot pe o tava,se pune deasupra compozitia de rosii si felii de cascaval. Le punem in cuptor 10 minute.
Carne de porc in vasul roman cu cartofi mov
Feliile de carne se condimenteaza pe ambele parti,se pun in vasul roman se stropesc cu ulei de masline si se acopera cu apa. Se pune capacul peste vasul roman si se da la cuptor pentru 30 minute. Cartofii se curata si se taie cuburi,se pun in vasul roman dupa cele 30 minute., se mai...
Gnocchi cu ficatei de pui
Ficatul de pui se curata de pielite si se spala bine, se pune intr-o tigaie cu ulei de masline si se lasa cateva minute sa se prajeasca pe ambele parti. Ceapa se toaca marunt, iar ardeiul kapia fasii mici,se adauga peste ficatul de pui impreuna cu condimentele, vinul alb si putina apa. Cand...
Scarita de porc cu cartofi la cuptor
Scarita de porc se pune in vasul roman impreuna cu ceapa rosie taiata feliute, se pune vinul alb si putina apa si se da la cuptor pentru 30 minute. Se pun cartofii taiati cuburi, condimentele si se stropesc cu ulei de masline, acoperim cu capac, lasam pentru alte 15 minute. Scoatem capacul...
Pulpa de pui in vas de lut
Pulpa de pui se condimenteaza pe ambele parti,se cresteaza pana la os si se stropeste cu ulei de masline. Daca aveti timp puteti sa o lasati sa se marineze cateva ore la frigider. In vasul de lut punem uleiul de masline in care a stat pulpa de pui,bucata de carne si un pahar de apa....
Muschi de vita la cuptor
Carnea se unge cu ulei de masline,se condimenteaza pe ambele parti si se lasa acoperita la frigider pentru 24 ore. Se leaga cu ata alimentara,sa iasa uniform. Se prajeste intr-o tigaie in ulei de masline cate 3 min pe fiecare parte,se muta in vasul roman,se pune vin alb si ulei de...
Mamaliga cu branza de burduf si ou
Intr-un ceaun se pune apa cu putina sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se pune treptat malaiul amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Se lasa la foc mic sa fiarba bine,se mai amesteca din cand in cand iar cand este gata se scoate pe o farfurie. Intr-o cratita punem putin...
Hummus
Nautul se clateste sub jet de apa si se pune in blenderul Oster. Se pun condimentele si usturoiul pisat. Treptat se adauga apa in timp ce pornim blenderul la viteza a 2-a pana devine pasta. Se pune pasta intr-un castron, deaspura punel putin ulei de masline si presaram boia dulce.
Salata de primavara
Intr-o cratita se adauga apa si se pun legumele sa se clateasca bine.Se taie salata fasii subtiri,se adauga intr-un castron.Se adauga pe rand castravetii taiati bucati mici,ceapa verde taiata rondele,rosiile taiate felii si porumbul.Se adauga uleiul de masline si otet dupa gust.Se pune sare si...
Ceafa de porc marinata la gratar
Condimentam carnea cu cimbru, boia dulce si usturoi, adaugam ulei de masline. Le amestecam bine cu mana sa se incorporeze condimentele, adaugam putin vin rosu si lasa in jur de 1 ora la rece, acoperite cu un capac sau prosop. Le punem la prajit pe gratar, cam 10 minute dureaza. Se pot servi cu...
Aripi de pui marinate la gratar
Condimentam aripiile de pui cu oregano, usturoi si busuioc. Punem putin ulei de masline si le amestecam bine cu mana. Se acopera cu un capac si se lasa la marinat in jur de 1 ora. Le punem pe gratarul incins, le lasam cateva minute,trebuie facute pe ambele parti,dupa care se pot servi