Se toaca coditele de la ciuperci cu ceapa, morcovul si o rosie, totul se condimenteaza si se caleste in putin ulei. Cu compozitia rezultata se umple ciupercile dupa care se bate un ou cu smantana si putina verdeata, se pune deasupra, se rade cascaval, se unge o tava se aseaza ciupercile, se pune...
Se rade zarzavatul pe razatoarea mare si se caleste in putin ulei. Se toarna apa peste si se lasa la fiert . Intre timp se pregatesc perisoarele: se amesteca carnea cu orezul (spalat in prealabil) se condimenteaza , se adauga putina verdeata tocata marunt, un ou si se modeleaza perisoarele. Se...
C artofii, ii curatam si ii spalam.
Cel mai important la felierea chipsurilor de casa, este felierea cartofilor. Pe razatoare, cu cutit special sau cu cutitul normal, cat mai subtiri!!!
Dupa curatare, punem cartofii intr-o scurgatoare si ii spalam sub jetul de apa, dupa care ii lasam la...
Punem boabele de fasole trecute printr-un jet de apa, la inmuiat pentru cateva ore.
Pe urma, intr-o oala mare, punem fasolea inmuiata, o ceapa curatata si taiata in patru, morcovii curatati si taiati in doua. Se lasa totul la foc potrivit timp de o ora. Se mai adauga apa...
Se fierb ouale tari.Intr-un castron pun un galbenus de ou fiert si racit, mustarul si putina sare. Apoi incep sa adaug ulei. Adaug ulei incet, cate putin pana se umple castronelul de maioneza.
Apoi curat ouale fierte, le tai in doua, scot galbenusul si il pun intr-un bol.
Maruntesc toate...
Ciupercute umplute cu legume
Se toaca coditele de la ciuperci cu ceapa, morcovul si o rosie, totul se condimenteaza si se caleste in putin ulei. Cu compozitia rezultata se umple ciupercile dupa care se bate un ou cu smantana si putina verdeata, se pune deasupra, se rade cascaval, se unge o tava se aseaza ciupercile, se pune...
Ciorba de perisoare
Se rade zarzavatul pe razatoarea mare si se caleste in putin ulei. Se toarna apa peste si se lasa la fiert . Intre timp se pregatesc perisoarele: se amesteca carnea cu orezul (spalat in prealabil) se condimenteaza , se adauga putina verdeata tocata marunt, un ou si se modeleaza perisoarele. Se...
Chipsuri de casa, fara E-uri
C artofii, ii curatam si ii spalam. Cel mai important la felierea chipsurilor de casa, este felierea cartofilor. Pe razatoare, cu cutit special sau cu cutitul normal, cat mai subtiri!!! Dupa curatare, punem cartofii intr-o scurgatoare si ii spalam sub jetul de apa, dupa care ii lasam la...
Mancare de fasole
Punem boabele de fasole trecute printr-un jet de apa, la inmuiat pentru cateva ore. Pe urma, intr-o oala mare, punem fasolea inmuiata, o ceapa curatata si taiata in patru, morcovii curatati si taiati in doua. Se lasa totul la foc potrivit timp de o ora. Se mai adauga apa...
Oua umplute
Se fierb ouale tari.Intr-un castron pun un galbenus de ou fiert si racit, mustarul si putina sare. Apoi incep sa adaug ulei. Adaug ulei incet, cate putin pana se umple castronelul de maioneza. Apoi curat ouale fierte, le tai in doua, scot galbenusul si il pun intr-un bol. Maruntesc toate...