Cand faci o ciorba de burta, pune putin mai multa burta la fiert, acolo in oala cu zarzavaturile si vei face si o tuslama nemaipomenita. Asa. Ajunge sa scoti o bucata de jumate de kil de burta fiarta si o sa vezi ce bunatate o sa iasa. O chintesenta de gusturi si miroazne.
Cand facea bunica mea ciorba de burta, urma tuslamaua si friptura de burta. Zicea bunicu’-meu: Mai Aneto, mai lipsea sa imi faci prajitura si compot din burta asta, ca sa fie tacamul complet.
Se face foarte repede, pentru ca folosim o bucata de burta gata fiarta. Dupa ce a fiert burta pentru ciorba, scoateti o bucata mai marisoara, lasati-o sa se racoreasca putin si taiati-o bucati ceva mai mari. Curatati usturoiul si taiati jumatate din el feliute subtiri pe care le puneti la calit in ulei.
Dupa cateva minute, cand incepe sa se simta aroma de usturoi, adaugati burta si amestecati cateva minute cu o lingura de lemn, pana se prajeste putin. Amestecati intr-un bol faina cu smantana si galbenusul, apoi adaugati-le peste burta, impreuna cu 2-3 polonice de zeama in care a fiert burta cu zarzavaturile. Lasati sa mai fiarba cateva minute, avand grija sa amestecati din cand in cand ca sa nu se prinda. Adaugati foile de dafin, zeama de lamaie, sare, piper si cimbru, cat doriti, dupa gust. Mai adaugati si usturoiul ramas, bine zdrobit, dupa ce ati luat mancarea de pe foc.
Adaugati cateva feliute de peperoni sau ardei iute, cand o serviti. Mie imi place cu mamaliguta, dar merge si cu paine. Te lingi pe degete de numa-numa. Pofta buna. Promit si reteta de friptura de burta, la urmatoarea ciorba.