Unii n-au auzit niciodată de ea. Alții cunosc prea bine gustul sucului acesteia îndulcit cu miere, fiind unul dintre cele mai eficiente remedii antitusive. Este vorba de ridichea negră.
Originea ei este Egiptul antic, însă în Europa a fost răspândită de către romani. Și bine-au făcut!
Ridichea neagră are excepționale calități: este bogată în vitaminele C și B1, în magneziu, fier și calciu. Aceste elemente înlesnesc drenajul la nivelul ficatului și a veziculei biliare, favorizând eliminarea toxinelor.
Este adesea utilizată în tulburările hepatice și biliare, precum colicile hepatice, migrenele de origine hepatică sau în alergiile digestive. Consecințele exceselor alimentare, mai ales cele din preajma sărbătorilor, pot fi eficient combătute prin consumul de ridiche neagră, aceasta favorizând tranzitul intestinal și eliminând constipația. De asemenea, este bine de știut că are efect antibacterian asupra florei digestive, acest lucru ajutând la menținerea sănătății stomacului.
Acestea fiind spuse, am să vă prezint o rețetă excepțională, foarte ușor de preparat și sănătoasă, dar și cu un gust grozav.
Ridichile se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea mică. Se storc ușor. Adăugați brânza, sarea și piperul, apoi omogenizați-le cu ajutorul unui blender ( merge și cu mixerul ). Adăugați prazul și semințele, apoi așezați neglijent crema pe feliile de pâine. Se pot servi la diferite ocazii, chiar și la micul dejun.