Tartine cu cremă de ridiche neagră

de Rita Ilies in Aperitive / Garnituri, 28 Dec 2013 | 3428 vizualizari

 

Unii n-au auzit niciodată de ea. Alții cunosc prea bine gustul sucului acesteia îndulcit cu miere, fiind unul dintre cele mai eficiente remedii antitusive. Este vorba de ridichea negră.
Originea ei este Egiptul antic, însă în Europa a fost răspândită de către romani. Și bine-au făcut!
Ridichea neagră are excepționale calități: este bogată în vitaminele C și B1, în magneziu, fier și calciu. Aceste elemente înlesnesc drenajul la nivelul ficatului și a veziculei biliare, favorizând eliminarea toxinelor.
Este adesea utilizată în tulburările hepatice și biliare, precum colicile hepatice, migrenele de origine hepatică sau în alergiile digestive. Consecințele exceselor alimentare, mai ales cele din preajma sărbătorilor, pot fi eficient combătute prin consumul de ridiche neagră, aceasta favorizând tranzitul intestinal și eliminând constipația. De asemenea, este bine de știut că are efect antibacterian asupra florei digestive, acest lucru ajutând la menținerea sănătății stomacului.

Acestea fiind spuse, am să vă prezint o rețetă excepțională, foarte ușor de preparat și sănătoasă, dar și cu un gust grozav.

 

INGREDIENTE

  • pâine de secară cu semințe de in
  • două ridichi negre potrivite
  • 250 g brânză feta
  • o mână de praz mărunțit
  • o lingură cu semințe de in
  • sare și piper după gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartine cu cremă de ridiche neagră:

   Ridichile se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea mică. Se storc ușor.     Adăugați brânza, sarea și piperul, apoi omogenizați-le cu ajutorul unui blender ( merge și cu mixerul ). Adăugați prazul și semințele, apoi așezați neglijent crema pe feliile de pâine.    Se pot servi la diferite ocazii, chiar și la micul dejun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartine cu cremă de ridiche neagră" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si marar