Ei și acum dacă am fost provocați, ne-am pus la treabă. Ca de obicei, am cotrobăit printre rețete mai vechi și am găsit o provocare minunată. Lulu, mereu ne-a încântat cu rețete simple și interesante ;) https://www.bucataras.ro/retete/supa-crema-de-cartofi-cu-fructe-de-mare-42760.html. Așa că m-am pus la treabă. Am renunțat la somon, iar șofranul, l-am înlocuit cu condimente pentru paella, în care era și el inclus ;) O combinație minunată, și da, nu vă speriați de laptele de cocos, nu strică gustul preparatului, e inofensiv, dar aduce un plus de catifelare. Gata cu vorba și spor la treabă! ;)
Untul și uleiul de măsline se pun în wok-ul încins, după ce s-au omogenizat, se adaugă cățeii de usturoi, ușor zdrobiți și se lasă la călit la foc mic, cca. 3 minute. Apoi, se adaugă fructele de mare și creveții, se călesc la foc mărit, cca. 5 minute, apoi se adaugă și vinul și se lasă la gătit la foc mediu, cca. 10 minute, semiacoperit. După acest interval, se scot fructele de mare și creveții într-un castron, se acoperă și se lasă la cald, până la finalizare și servirea supei.
Ceapa curățată și mărunțită se caleste în sosul rămas, cca. 5 minute la foc mic, apoi se adaugă cubulețele de cartofi, se completează cu apă, până se acoperă apoi se lasă la fiert cca. 15 minute, la foc mediu, acoperit.
După ce s-au fiert cartofii, se scot într-un alt vas mai înalt, se adaugă mirodeniile, laptele de cocos și se mixează cu mixer-ul vertical sau se bat bine cu telul ptr piure. Dacă e mai gros, adăugați puțină zeamă rămasă, până obțineți consistența dorită.
Pentru servire, puneți creveți, intercalate cu scoici pe bețe mici de frigărui, apoi servește supa cremă de cartofi într-un bol sau farfurie adâncă în care adăugați fructele de mare rămase și frigărui cu creveți.
Spor și poftă bună!