Supa crema de cartofi cu fructe de mare

de Panacris in Supe, 16 Aug 2017 | 5401 vizualizari

 

Ei și acum dacă am fost provocați, ne-am pus la treabă. Ca de obicei, am cotrobăit printre rețete mai vechi și am găsit o provocare minunată. Lulu, mereu ne-a încântat cu rețete simple și interesante ;) https://www.bucataras.ro/retete/supa-crema-de-cartofi-cu-fructe-de-mare-42760.html. Așa că m-am pus la treabă. Am renunțat la somon, iar șofranul, l-am înlocuit cu condimente pentru paella, în care era și el inclus ;) O combinație minunată, și da, nu vă speriați de laptele de cocos, nu strică gustul preparatului, e inofensiv, dar aduce un plus de catifelare. Gata cu vorba și spor la treabă! ;)  
 

 

INGREDIENTE

  • cca. 100 g fructe de mare 
  • cca. 200 g creveți curățați 
  • 3 - 4 căței usturoi 
  • 100 ml vin alb demisec 
  • 4 bucăți, cca. 500 g cartofi albi de Covasna 
  • 1 ceapă roșie de Buzău 
  • 2 linguri ulei de măsline 
  • 100 g unt 
  • 1 conservă lapte de cocos 
  • 1 praf sofran 
  • ½ linguriță condimente pentru paella (șofran, piper, cimbru, cuișoare, nucșoară, paprika, pătrunjel, rozmarin) 
  • sare de mare
  • frigărui micute de lemn 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de cartofi cu fructe de mare:

Untul și uleiul de măsline se pun în wok-ul încins, după ce s-au omogenizat, se adaugă cățeii de usturoi, ușor zdrobiți și se lasă la călit la foc mic, cca. 3 minute. Apoi, se adaugă fructele de mare și creveții, se călesc la foc mărit, cca. 5 minute, apoi se adaugă și vinul și se lasă la gătit la foc mediu, cca. 10 minute, semiacoperit. După acest interval, se scot fructele de mare și creveții într-un castron, se acoperă și se lasă la cald, până la finalizare și servirea supei.

Ceapa curățată și mărunțită se caleste în sosul rămas, cca. 5 minute la foc mic, apoi se adaugă cubulețele de cartofi, se completează cu apă, până se acoperă apoi se lasă la fiert cca. 15 minute, la foc mediu, acoperit.

După ce s-au fiert cartofii, se scot într-un alt vas mai înalt, se adaugă mirodeniile, laptele de cocos și se mixează cu mixer-ul vertical sau se bat bine cu telul ptr piure. Dacă e mai gros, adăugați puțină zeamă rămasă, până obțineți consistența dorită.

Pentru servire, puneți creveți, intercalate cu scoici pe bețe mici de frigărui, apoi servește supa cremă de cartofi într-un bol sau farfurie adâncă în care adăugați fructele de mare rămase și frigărui cu creveți.

 

Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de cartofi cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii si crutoane