Sarmalele padurarului (de post)

de Ksenya in Mancaruri de post, 13 Mar 2017 | 10070 vizualizari

 

La fel ca si la ciorba padurarului, ingredientele de baza vin din padure, de aici si denumirea pe care i-am dat-o retetei. Datorita frunzelor de podbal, sunt niste sarmale foarte usor de digerat. Bune tare. Un amanunt ar fi ca se fac mici atat cat sa incapa in gura. Le mananci ca pe niste seminte pentru ca se duc rapid. 

 

INGREDIENTE

  • frunze de podbal
  • Pentru umplutura:
  • un castron urzici spalate in mai multe ape si oparite, eu am avut congelate
  • ciuperci de padure de care aveti, eu am avut hribi si ghebe
  • 1 morcov mare dat prin razatoare
  • 1 bucata telina data prin razatoare
  • 1 cana varza tocata marunt
  • 1 lingura pasta ardei
  • 1 lingura pasta tomate
  • marar tocat
  • 500 gr ceapa tocata marunt
  • 2 tije praz tocate marunt
  • 500 pasat spalat in mai multe ape
  • 1 ceasca orez
  • 1 ceasca ulei pentru umplutura
  • sare
  • piper
  • Pentru asezat la baza oalei:
  • 2 linguri ulei
  • tije de marar
  • crengute cimbru
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalele padurarului (de post):

  

 Spalam bine frunzele de podbal in mai multe ape, le oparim in apa clocotita cu putina sare (mai putin de un minut) si le lasam la scurs.

Daca aveti frunze puse la borcan cum am avut eu, sariti peste acest pas. Doar trebuie trecute sub jetul de apa si lasate 20 minute in apa, la desarat. Reteta o gasiti aici cum se conserva frunzele de podbal, la fel ca si cea de loboda.

  Intr-o oala incapatoare, punem uleiul, cand s-a incalzit suficient, adaugam ceapa si prazul, le calim un pic, adaugam pasta de rosii si ardei, amestecam si mai lasam 1 minut, oprim flacara si lasam sa racoreasca. Intr-un castron incapator, adaugam toate ingredientele ramase, adaugam compozitia din oala cu ceapa si praz. Asezonam cu sare si piper. Umplutura e gata!

Formam sarmalele, le asezam in oala tapetata cu tije de marar si o crenguta de cimbru, turnam cescuta de ulei.  Continuam sa formam sarmalele, pana terminam compozitia, acoperim cu o crenguta de cimbru, acoperim cu frunze de podbal sau varza si turnam apa clocotita, atat cat sa le acopere.

Lasam  pentru 2 ore la foc mic. Se servesc atat calde, cat si reci, alaturi de ardei sau ceapa. Eu am avut ardei iuti copti la borcan. Reteta o gasiti aici!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca doriti ca sarmalele sa iasa usor coapte, puteti sa introduceti inca o jumatate de ora la cuptor.

2

Se pot servi, daca va place, cu un sos de ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalele padurarului (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post