Ce desert poate fi mai ușor de făcut, mai bun și mai sănătos, în post decât o salată de fructe? Sunt sute de rețete de salată de fructe pe internet, pentru că, în general, fiecare combină fructele care-i plac, la care nu are alergie și care-i sunt la îndemână.
Ceea ce am făcut și eu acum. Am preparat ca desert de duminică o salată din fructele pe care le aveam în casă și pentru că în general mănânc puține fructe, pot să mă felicit că astfel am găsit soluția ca să diversific alimentația și din acest punct de vedere.
Este o salată de fructe pentru zilele de post, așa că nu am folosit frișcă, iaurt, sau alte ingrediente nerecomandate în această perioadă. Cu toate acestea, a ieșit foarte bună și sănătoasă.
Mărul și para se spală bine, se curăță de coji și de cotoare, după care se taie cubulețe și se pun în bolul în care se va face salata.
Se curăță de coji mandarina și portocala, se desfac feliile și se pun în bol.
Grapefruitul se curăță de coajă și de pielițele în care sunt învelite feliile, după care se înjumătățesc și se pun în bol.
Se desfac bananele de coji și se taie feliuțe de 5-6 mm grosime, după care se pun în bol.
Se mai adaugă în bol: stafidele, vișinele din compot, siropul de vișine și lichiorul de portocale.
Se amestecă ușor pentru a nu strivi fructele, se pune salata de fructe în cupe și se poate servi deja. Cine dorește, poate ține salata de fructe puțin la frigider, înainte de servire.
Se poate decora cu ornamente, după gust.
1
Spălați bine fructele înainte de utilizare.
2
Eliminați semințele și sâmburii.
3
Este bine să curățați feiile de grapefruit de pielițe, pentru că sunt amare.
4
Ultimile fructe curățate, feliate și puse în bol vor fi acelea care se pot strivi ușor.
5
Nu mărunțiți prea tare fructele, dacă vreți ca salata să aibă un aspect frumos!
6
Siropul de fructe și lichiorul înlocuiesc zahărul, sau vanilia care se folosesc uneori.
7
Dacă nu există riscul îmbolnăvirii, salata poate sta 15 minute în frigider, timp în care fructele se pot îmbiba cu lichidele dulci adăugate.