Va recomand cu toata inima aceasta reteta! Iese o rulada grozava!
Eu spal intotdeauna carnea, indiferent de ceea ce ar zice cine zice....
Asadar, spalam carnea si o uscam pe niste servete din hartie.
Pregatim o folie de aluminiu cam cat o foaie de A4.
Dezosam cu atentie pulpele si pieptul. Atentie, nu aruncati nici oasele, nici pielita.
Fiecare jumatate de piept o taiem intr-o singura fasie mare si subtire. Regret ca nu am poze pe etape care sa exemplifice procedeul, cu siguranta data viitoare cand voi face, voi incerca sa pozez.
Pulpele le sectionam transversal, astfel incat sa obtinem tot asa, o fasie mare.
Curatam si spalam ceapa si usturoiul verde, patrunjelul. Le punem in blender, adaugam un praf de sare, branza si cubul de unt moale. Mixam cateva secunde pana obtinem o pasta verde. Oprim blenderul si punem pasta deoparte.
Pregatim fasiile de sunca. Spalam si uscam pielita de la pulpe si piept.
Pe folia de aluminiu, asezam fasia de piept. Intindem cateva linguri de pasta de verdeata, asezam doua felii de sunca, o pulpa dezosata, iar un strat de pasta. Cu ajutorul foliei, rulam tot ansamblul pana obtinem o rulada groasa. Indepartam folia de aluminiu. Asezam alte cateva felii de sunca si imbracam totul intr-o pielita de la piept. Procedam la fel si cu cealalta rulada. Daca va este de ajutor, puteti lega ruladele cu sfoara alimentara, eu le-am lasat asa, untul le-a "zidit" destul de strans.
Pregatim un vas termorezistent, punem cateva linguri de ulei de masline in el. Asezam cu atentie cele doua rulade. Turnam o canita de vin, daca doriti puteti adauga cateva linguri sos de soia, capatana de usturoi taiata in doua. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la frigider pentru o jumatate de ora.
Pornim cuptorul, lasam la incins, apoi introducem tava cu rulade, la foc mediu spre mic. Ele se vor coace inabusit, timp de o ora, apoi indepartam cu atentie folia de aluminiu (atentie la aburi) si marim un pic focul pentru inca 20-30 minute. Le "scaldam" cu o lingura, din cand in cand cu sos din tava. Ruladele se vor rumeni foarte frumos, iar pielita de deasupra le va pastra suculente si gustoase. Cred ca se stie cat de gustoasa este pielita de pui rumenita, desi multi fug de "abundenta" sa calorica.
Dupa ce s-au rumenit, le scoatem din cuptor, daca doriti puteti sa le acoperiti cu un capac. Dupa ce s-au racit, le punem in frigider, pana in momentul servirii.
Sunt gustoase si pot fi servite fie calde, langa o garnitura sau ca si aperitiv rece.
1
pielita (pielea) de pui lasa mult gust si in plus ajuta ca rulada sa nu iasa uscata.