Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

de vasimur in Porc, 7 Iun 2023 | 3164 vizualizari

 

Îmi place să gătesc la cuptor, în pungă, deoarece mâncarea se face foarte ușor și este oarecum dietetică, nefiind prăjeală, dar depinde și de ce condimente folosiți! Astfel gătită, carnea este foarte fragedă, suculentă și rumenă în același timp. La pungă, în cuptor, se poate găti orice fel de carne: de porc, de vită, pui întreg, pulpe de pui etc, chiar și pește. În carmangerie, mi-a făcut cu ochiul o bucată de șunculiță tărănească, afumată și m-am gândit să fac la pungă, cu legume și suc de roșii. A fost delicioasă așa că vă recomand cu căldură aceasta Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor!
Sunt necesare urmatoarele ingrediente: sunca taraneasca, cartofi, ceapa, radacinoase, usturoi, ulei, condimente.
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor
  • 750 g șunculiță țărănească, afumată (atât a avut bucata mea)
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 4 cartofi mai mari
  • 1-2 buc. rădăcină de morcov
  • 1 buc. rădăcină de pătrunjel
  • 4-6 căței de usturoi
  • 1 roșie proaspătă (opțional)
  • 1 buc. ardei iute pentru servit (opțional)
  • 5-6 linguri ulei de floarea soarelui
  • 5-6 linguri suc de roșii
  • 1 linguriță oțet balsamic
  • mixt condimente Hot&Spicy (opțional)
  • ierburi de grădină (opțional)
  • 1 crenguță cimbru uscat
  • boia de ardei dulce, după gust
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 1 legătura pătrunjel verde tocat, pentru ornat
  • 1 pungă pentru copt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor:

Iata cum se prepara Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

Pasul 1. Curățăm cartofii, rădăcinoasele, ceapa și usturoiul și le spălăm bine. Tăiem ceapa în 4-6 bucăți, cartofii și roșia în 4/8 bucăți, în funcție de mărime iar morcovul și pătrunjelul, în două, dacă sunt prea lungi, apoi fâșii, pe lungime. Pregătim un baiț cu usturoiul pe care îl zdrobim, pentru un plus de savoare. Într-un vas de ceramică sau plastic, amestecăm usturoiul pisat cu sucul de roșii, o lingură de ulei, oțetul balsamic, sare, piper, boia și plante aromatice, după gust și preferință.

Pasul 2. Amestecăm legumele în baiț și asezonăm cu condimente, dacă mai dorim. Eu nu am pus foarte multe condimente având în vedere faptul că șunculița țărănească este deja condimentată și ușor afumată. Punem legumele amestecate cu baiț, în pungă, alături de bucata de șunculiță tărănească și bineînțeles, crenguța de cimbru. Punem tot baițul care a mai rămas, în pungă, o sigilăm și o așezăm pe o tavă de copt. Dăm câteva găurele mici, în pungă, cu un ac sau scobitoare.

Atenție: Nu mai punem apă în pungă! E suficient baițul și apa pe care o lasă ingredientele, atunci când se gătesc!

Observație: Dacă nu avem pungi speciale pentru copt, putem folosi o pungă de hârtie sau chiar hârtie de copt pe care o ungem cu untură, ulei sau unt și în care împachetăm bine ingredientele.

Pasul 3. Introducem tava în cuptorul încălzit în prealabil, la 180-190°C (treaptă înaltă la cuptoarele cu gaz), undeva la mijlocul cuptorului, fără ca punga să atingă părți metalice! După aproximativ 30-45 minute, preparatul ar trebui să fie gata, deoarece mușchiulețul este prefiert iar legumele se gătesc repede. Legumele și carnea se vor rumeni frumos și apa se va evapora treptat, din pungă. Putem vedea acest lucru prin gemulețul de la ușa aragazului.

Atenție! În timpul coacerii, punga se umflă și riscăm să atingă părți metalice dacă tava e pusă prea sus.

Pasul 4. Când credem că este gata, oprim focul și scoatem tava din cuptor. Îndepărtăm cu grijă punga deoarece aburii fierbinți din interior, ar putea să ne rănească! Înțepăm carnea cu o furculiță și dacă intră ușor, înseamnă că șunculița este bine pătrunsă.
m preparatul să se odihnească timp de 10-15 minute și servim cât este încă cald, alături de o salată de sezon sau cu orice murături ne place!

Poftă bună!

 Vezi si reteta de Fasole scazuta cu praz si marar.

 

TIPS-URI

1

Pentru Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor, este bine sa tineti cont de urmatoarele:

2

Puteți folosi orice plante aromatice vă place: cimbru și/sau mărar, busuioc, rozmarin, măghiran, chimen...

3

Șunculița țărănească este prefiartă, condimentată și ușor afumată și va da un gust excelent mâncării.

4

În loc de ulei de floarea soarelui puteți folosi ulei de măsline.

5

Înțepăm cu o furculiță și dacă intră ușor înseamnă că preparatul este bine pătruns.

6

Servim preparatul cât este încă cald, eventual cu o salată de sezon sau cu orice murături ne place!

7

Dacă nu avem pungi speciale pentru copt, putem folosi o pungă de hârtie sau chiar hârtie de copt.

8

Dacă dorim ca legumele și carnea să fie ceva mai rumene, atunci tăiem cu mare grijă punga, cu o foarfecă, o îndepărtăm și mai lăsăm la cuptor cam 10-15 minute!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc cu cartofi