Tocmai m-am hotărât să gătesc șnițel pane, din carne de porc, în pesmet, exact așa cum obișnuia mama mea, când eram copil. Acest preparat poate fi făcut însă și din piept de pui sau carne de vită. Pane vine din limba franceză și înseamnă prăjit în ulei sau grăsime, după ce a fost dat prin făină, ou și pesmet.
Pentru Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet ai nevoie de urmatoarele ingrediente: pulpa porc, oua, faina, pesmet.
Iata cum se prepara Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet
Pasul 1. Porționați carnea în felii, ceva mai supțiri decât un deget, cam de 4-5 mm grosime. Eu am avut o bucată de pulpă de porc, de 450 g și mi-au ieșit 12 felii. Bateți feliile de carne, cu ciocanul pentru carne, pentru ca să se frăgezească.
Pasul 2. Bateți ouăle și încorporați treptat făina. Amestecați bine ca să aibă consistența unei smântâni, nu prea groasă și lăsați cam 5-10 minute, ca să se omogenizeze. Dacă vă place, puteți asezona cu sare, piper și boia de ardei, după gust! Asta dacă nu ați condimentat deja, feliile de carne!
Pasul 3. Tăvăliți feliile de carne prin compoziția preparată anterior, scurgeți excesul de ou, pe marginea farfuriei, după care dați-le prin pesmet. În pesmet puteți să mai puneți, dacă doriți: sare, boia de ardei și piper, după gust.
Observație1: Este bine să pregătiți în prealabil, pe o farfurie, măcar atâtea bucăți câte încap o dată în tigaie, la prăjit. Ideal ar fi să le pregătiți pe toate, dinainte.
Observație2: În mod obișnuit, mai întâi se dă carnea prin făină, apoi prin ou și în final prin pesmet, atunci când se prepară șnițel pane. Eu fac însă, de multă vreme mixtul acesta, ou-făină și vă asigur că se prinde mai ușor, de carne.
Pasul 4. Turnați suficient ulei într-o tigaie teflonată sau cratiță de tuci și încingeți-l bine.
Observație: Puteți să folosiți ulei de floarea soarelui și untură de porc, în amestec, dacă vă place! Mama mea, așa obișnuia să facă.
Pasul 5. În uleiul încins în prealabil, puneți snițelele la prăjit. Dați focul potrivit (ca să nu se ardă !) și prăjiți-le până ce se rumenesc frumos, pe ambele părți! Când sunt gata, scoateți-le într-un castron sau pe o farfurie, pe prosoape de hârtie ca să se scurgă excesul de ulei.
Observatie: Cât timp se prăjesc șnițelele, pregătiți următoarea șarjă, ca la Pasul 3. Asta dacă nu cumva le-ați pregătit deja pe toate!
Repetați Pasul 5 până ce terminați de prăjit toate șnițelele pane.
Serviți șnițelele pane cu cartofi piure, natur sau prăjiți, sau cu pilaf de orez și cu murăturile preferate ori cu salată de crudități.
Poftă bună!
Vezi si reteta de Snitele pufoase cu usturoi.
1
Uleiul trebuie să fie bine încins și să sfârâie când puneți șnițelele la prăjit.
2
Este bine ca uleiul să fie suficient, pentru ca să se scufunde șnițelele în el. Astfel ele se vor rumeni simultan pe ambele părți.
3
Prăjiți șnițelele la foc mic, până ce devine aurii și ușor crocante!
4
Manevrați șnițelele cu o spatulă sau cu un clește, ca să le întoarceți mai ușor, la nevoie.
5
Pregătiți toate feliile de șnițel, înainte să le puneți la prăjit, deoarece ele se fac destul de repede.
6
Pregătiți garnitura și salata înainte de a prăji șnițelele, pentru ca să le puteți servi calde și crocante.