Pui pe sticla cu umplutura de cartofi

de papabundetot in Pui, 28 Sep 2013 | 9088 vizualizari

 

Aceasta reteta de cate ori o fac are foarte mare succes si este devorata imediat de toata familia,uneori si de prieteni este delicioasa.Umplutura de cartofi este la origine din zona olteniei din ce am inteles,insa…e atat de buna incat se poate manca si fara carne sau cu orice alta carnita langa.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru pui:
  • 1 pui intreg
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita coriandru boabe
  • 5 cuisoare
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 ardei iute
  • 5 catei de usturoi
  • sos soia,
  • zeama de la jumatate de lamaie,
  • ulei de masline
  • Pentru umplutura de cartofi am folosit:
  • 2 kg cartofi
  • 1 franzela si jumatate
  • 2 lingurite cimbru
  • sare dupa gust
  • piper
  • 5 cepe albe
  • 1/2 l ulei de rapita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe sticla cu umplutura de cartofi:

Intr-o tigaie fara ulei sau altceva in ea am pus coriandrul,chimenul si cuisoarele si le-am tinut 25-30 secunde la foc pana si-au eliberat aromele,apoi le-am bagat in blender impreuna cu ceapa,usturoiul,ardeiul iute,sosul de soia,zeama de lamaie si uleiul de masline si am format astfel un sos mai gros cu care am frecat bine puiul si l-am lasat asa cam jumatate de ora pentru a imprumuta toate aromele sosului,apoi l-am infipt   intr-o sticla de 1/2 L cu apa in ea (cam un sfert de sticla am umplut-o cu apa),sticla am pus-o la randul ei intr-o oala care avea si ea apa (tot cam un sfert din oala era cu apa) si am dat puiul la cuptor,la foc potrivit pentru 2 ore pana s-a rumenit frumos si s-a patruns bine.

In acest timp m-am ocupat de umplutura.Am pus o oala cu apa la foc si am fiert cartofii in coaja.Intr-un castron mare am faramitat painea (am rupt-o in bucatele foarte mici),apoi am pus peste paine cartofii fierti si curatati,tot asa sfaramandu-i cu mana in bucatele mici.Intr-o oala am pus 1/2 L ulei de rapita la foc si am adaugat apoi ceapa curatata si taiata foarte marunt,am lasat-o pana s-a rumenit usor,dar aveti grija sa nu se arda pentru ca devine amara.Dupa ce ceapa a fost gata,asa fierbinte am pus-o in castron peste paine si cartofi,am adaugat sare,piper si cimbru si am amestecat bine pentru ca toate aromele sa se combine dar si pentru ca uleiul sa patrunda in bucatelele de paine si sa o inmoaie.Acesta este si rolul uleiului in aceasta cantitate,sa inmoaie painea.

Merita sa incercati aceasta reteta,este deosebita desi…ia ceva timp prepararea ei chiar merita.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Cantitatile folosite de mine sunt pentru 4 persoane,daca vreti sa faceti pentru mai putin,injumatatiti cantitatile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sticla cu umplutura de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

- Andreea - 1

28.09.2013, 21:43

Ce frumos e rumenit

diaconta 1

28.09.2013, 23:22

excelent

Lia_ 1

30.09.2013, 07:09

excelent! arata f apetisant

dar daca e umplut, banuiesc ca l-ai scos de pe sticla si l-ai umplut cu cartofii? ... ca n-ai mai precizat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Copanele dulci-picante