Mic dejun pentru copii (la pahar)

de miki_a in Mancare copii, 17 Mai 2016 | 4411 vizualizari

 

Această rețetă este ideală pentru micul dejun al copiilor deoarece este o gustare proaspătă și consistentă!
Banana este primul fruct introdus în schema de diversificare a alimentației bebelușului (se începe cu piure de banane iar pe parcursul vârstei se schimbă consistența), având risc scăzut de a produce alergii. Banana este un aliment prebiotic, ce încurajează dezvoltarea de bacterii bune în intestin, este bogata în vitamine (vit. A, vit. C, vit. E, vit. B3, B5, B6, acid folic) și minerale (potasiu, fosfor, calciu, fier, magneziu, cupru, zinc, mangan). De asemenea, bananele conțin triptofan, unul din aminoacizii esențiali, responsabil cu starea de bine. 
Pentru alimentația bebelușilor / copiilor se recomandă doar banane organice, coapte, fără părți verzi, pentru că se pasează foarte ușor sau pot fi mestecate de copii cu ușurință (nu se recomandă banane deteriorate, lovite, cu coaja crăpată). Cu cât bananele sunt mai coapte cu atât sunt mai dulci și mai ușor de digerat.
Bananele se consumă de regulă ca fruct individual (diferite asocieri cu alte fructe / cereale pot da indigestii datorită proceselor de fermentație).  

 

INGREDIENTE

  • 2 banane coapte (mai micuțe);
  • 100 gr. brânză proaspătă de vaci;
  • 3 linguri cu iaurt gras (grecesc);
  • 100 gr. biscuiți pentru copii;
  • frunze de melisă.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mic dejun pentru copii (la pahar):

Pregatim două pahare.

Frecăm brânza proaspătă cu iaurtul până devine cremoasă. 

Spălăm, curățăm și feliem bananele.

Începem să așezăm ingredientele în pahar, în straturi, în ordinea dorită.

Eu am inceput cu un strat de biscuiți, am continuat cu crema de brânză,banane, iar crema de branză, banane și am finalizat cu alt strat de biscuiți. Am ornat cu frunze de melisă.

Gustarea se servește imediat (bananele se oxidează foarte ușor iar copii nu iubesc aspectul "negricios").

TIPS-URI

1

Pentru orice întrebare privind alimentația / diversificarea hranei bebelușilor consultați medicul pediatru.

2

Folosiți doar banane sănătoase, coapte, fără urme de lovituri sau crăpate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mic dejun pentru copii (la pahar)" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Papa bun pentru piticii mofturosi (cu oua de prepelita)