Această rețetă este ideală pentru micul dejun al copiilor deoarece este o gustare proaspătă și consistentă!
Banana este primul fruct introdus în schema de diversificare a alimentației bebelușului (se începe cu piure de banane iar pe parcursul vârstei se schimbă consistența), având risc scăzut de a produce alergii. Banana este un aliment prebiotic, ce încurajează dezvoltarea de bacterii bune în intestin, este bogata în vitamine (vit. A, vit. C, vit. E, vit. B3, B5, B6, acid folic) și minerale (potasiu, fosfor, calciu, fier, magneziu, cupru, zinc, mangan). De asemenea, bananele conțin triptofan, unul din aminoacizii esențiali, responsabil cu starea de bine.
Pentru alimentația bebelușilor / copiilor se recomandă doar banane organice, coapte, fără părți verzi, pentru că se pasează foarte ușor sau pot fi mestecate de copii cu ușurință (nu se recomandă banane deteriorate, lovite, cu coaja crăpată). Cu cât bananele sunt mai coapte cu atât sunt mai dulci și mai ușor de digerat.
Bananele se consumă de regulă ca fruct individual (diferite asocieri cu alte fructe / cereale pot da indigestii datorită proceselor de fermentație).
Pregatim două pahare.
Frecăm brânza proaspătă cu iaurtul până devine cremoasă.
Spălăm, curățăm și feliem bananele.
Începem să așezăm ingredientele în pahar, în straturi, în ordinea dorită.
Eu am inceput cu un strat de biscuiți, am continuat cu crema de brânză,banane, iar crema de branză, banane și am finalizat cu alt strat de biscuiți. Am ornat cu frunze de melisă.
Gustarea se servește imediat (bananele se oxidează foarte ușor iar copii nu iubesc aspectul "negricios").
1
Pentru orice întrebare privind alimentația / diversificarea hranei bebelușilor consultați medicul pediatru.
2
Folosiți doar banane sănătoase, coapte, fără urme de lovituri sau crăpate.