Mancam atat de des omlete in viata asta incat e pacat, cumva, sa ne limitam doar la cele cateva retete clasice: cu cascaval, cu sunca, etc, etc, etc.
Eu ma joc des cu tot felul de ingrediente in omlete, si imi aduc aminte ca acum cateva luni am facut o omleta cu spanac absolut legendara.
Iar acum a venit randul carnii de rac. Pai?
Carnea de rac este dulce si este inclusa in categoria fructelor de mare desi racii salasluiesc prin mai multe tipuri de ape. Am luat zilele astea o cutiuta dintr-un magazin (necongelata) si azi m-am decis sa o folosesc, fiindca urma sa expire. Sigur, puteau fi niste paste cu rac, yummy yummy, insa am zis sa pun racul sa mearga invers la mcul dejun in tigaia de teflon :).
Nimic special aici, la omleta, doar ca am folosit o mana de rucola pe care am impartit-o in doua, evident dupa ce am spalat-o bine. Jumatate am tocat-o apoi in bucati mai mari, jumatate in bucati mai marunte si am amestecat-o cu un catel de usturoi pisat.
Pasul 1 - am topit in tigaia de teflon lingura de unt apoi am adaugat carnea de rac - deja prefiarta, insa am dorit s-o incalzesc in unt pentru a o inmuia si mai mult si a-i da aroma speciala. Plus - in acest mod am mai eliminat din surplusul de apa din carnea de rac, pe care am dat-o la o parte.
Pasul 2 - Dupa un minut am adaugat ouale frecate bine cu tot cu rucola si le-am amestecat cu carnea de rac cu lingura de lemn (nu folosesc altceva in omlete&tigaie de teflon).
Pasul 3 - Am pus capacul la tigaie si am lasat doua minute, dupa care am intors omleta pe partea cealalta si am adaugat jumatate de catel de usturoi maruntit.
Pasul 4 - am servit omleta cu un mic topping de rucola maruntita si amestecata cu cealalta jumatate de catel de usturoi si putin ulei de masline.
Eu am mancat omleta pe o felie de paine din faina neagra de secara, incalzita un pic la toaster.
1
Nu uitati regula SFANTA cand faceti omlete (sau oua ochi): focul trebuie sa fie mic spre mediu, niciodata mare.
2
Portia = doua oua, deci daca doriti doua portii puneti patru oua.