Vă invit să savurăm împreună o "mâncărică" bună și plină de savoare!
Curățăm carnea de pielițe și tendoane și o tăiem bucăți mici, cât o înghițitură.
Într-o tigaie încingem uleiul și punem carnea. O dăm la foc mic, să se înăbușe uniform, învartind ocazional în tigaie. Carnea va lăsa suc propriu pe care îl lăsăm să se evapore.
Între timp, pregătim celelalte ingrediente (în ordinea pregătirii le vom și adăuga în tigaie; după fiecare adăugare de ingrediente amestecăm picurând câteva linguri cu supă pentru a preveni arderea):
- curățăm morcovii și îi feliem subțire;
- curățăm cepele și le tocăm mărunt;
- curățăm păstârnacul și îl tăiem bucăți cât mai subțiri;
- curățăm cartofii și îi tăiem bucăți potrivite.
După ce am adăugat toate legumele în tigaie, punem treptat și supă, pănă la consistența dorită.
După ce carnea și legumele s-au pătruns suficient adăugăm boabele de piper, foile de dafin și sucul gros de roșii. Lăsăm la foc mic pentru încă 10 minute, timp în care pregătim verdeața. Condimentăm cu sare după gust. Oprim focul, punem verdeața tocată și acoperim cu capac.
Servim caldă, cu salate de sezon, mujdei, ardei iuți etc.
Poftă bună!
1
Puteți folosi și alt tip de carne de pasare, dar timpul de fierbere este posibil să fie mai mare sau mai mic.
2
Dacă nu aveți supă de carne este bună și cea de legume sau apa (dar să fie caldă).
3
Puteți condimenta cu leuștean uscat, cimbru, mărar sau ce vă place. Condimentele obligatorii sunt cele care vă plac.
4
Prepararea se face în tigaie cu capac (măncărica va ieși zemoasă și gustoasă pentru că toate ingredintele se înăbușe uniform).
5
Fierbeți conform timpului, nici mai mult (să obțineți o măncărică terciuită), nici mai puțin (carnea sau legumele să fie crude sau insuficient pătrunse).