Este delicios, un astfel de hummus, mai ales servit cu lipii de casă, iar pasta de caju l-a înnobilat pe deplin!
Pasta de caju a ieșit așa de gustoasă că abia m-am abținut să nu o servesc simplă.
Punem apa la fiert cu puțină sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm lintea. O lăsăm să fiarbă până este bine hidratată și absoarbe aproape toată apa. Apoi o scurgem, o lăsăm să se tempereze și o punem în vasul blenderului și o transformăm în pastă. Curățăm usturoiul și îl pisăm, apoi îl adăugăm peste linte. Adăugăm și o parte din ulei, zeamă de lămâie, chimion și trecem totul prin blender până omogenizăm hummusul. Preparăm pasta de caju Cât timp fierbe lintea, ne ocupăm de caju. Rumenim ușor nucile într-o tigaie cu fund dublu, apoi le trecem prin blender cu puțină apă, zeamă de lămâie și puțină sare. Le transformăm într-o pastă densă și foarte gustoasă, ușor dulce-acrișoară. Dacă este prea groasă, se mai poate adăuga puțină apă.
Amestecăm hummusul de linte cu jumătate din pasta de caju și-i mai potrivim gustul cu cele necesare: sare, piper, ulei, zeamă de lămâie, eventual puțin tahini. Punem din fiecare până obținem gustul optim. Trebuie să ne placă ceea ce gătim, altfel ne străduim degeaba. :) Punem deliciosul Hummus de linte roșie cu pastă de caju într-un bol încăpător. Îl decorăm cu boia de ardei, pastă de caju, ulei de măsline, semințe de in și pătrunjel verde. Îl servim cu lipii de casă, sau cu pâine prăjită, după preferințe. Este foarte gustos și foarte sățios, perfect mai ales pentru perioadele de post!