ceva delicios mai ales sosul de ciuperci
Carnea, mai bine spus gusa, o taiem bucati , aripioarele le trecem prin flacara la aragaz sa ardem ciumpii ramasi si taiem varfurile sa ramana doar cele doua parti mai carnoase . Dupa aceea condimentam, piperam si amestecam totul cu rozmarinul, foile de dafin si salvia, dar si cu vinul intr-un castron. Acoperim cu folie si lasam totul la frigider vreo 3 ore minim, sa intre toate aromele in carne .
Intre timp curatam cartofii si ii lasam in apa sa nu se innegreasca, dupa care ii taiem rondele si ii condimentam si pe ei.
Dupa ce totul e marinat se scoate de la frigider si pregatim cuptorul la 200 gr celsius punem cartofii intr-o tava si carnea deasupra cu tot cu sucul ce s-a lasat si dam la cuptor pentru minim 1 ora
Sa pregatim si sosul : curatam ceapa si o tocam fideluta. Morcovul si pastarnacul date pe razatoare . Ardeiul gras tocat cuburi , ciupercile curatate si taiate felii, jumatatea de portocala tocata cu coaja cu tot. Totul se pune intr-o cratita cu ulei de masline incins. Prima data punem ceapa cu morcovul si pastarnacul. Dupa ce se distuie un pic , se pun ciupercile si se lasa la foc mic 20 min sa fiarba in sucul care il lasa ciupercile , adaugam portocala si pasta de tomate (dar sa nu uitam carnea si cartofii de la cuptor sa nu se arda). Totul se fierbe bine pana devine un sos consistent. Condimentam dupa gust , la sfarsit dupa ce se racoreste un pic punem usturoiul tocat marunt si verdeata.
Si ce sa va spun decat... pofta bunaa!