Dulceață de gutui

de carmenvlad in Dulceata / Gem, 6 Noi 2011 | 9652 vizualizari

 

Mirosul gutuilor coapte, aroma fructelor tăiate, gustul dulce-acrișor al dulceții de gutui sunt inconfundabile. Un mic dejun cu chifle calde unse cu unt și dulceață de gutui? Ce poate fi mai bun?

 

INGREDIENTE

  •  o farfurie adâncă plină de gutui tăiate cubulețe
  • 1 kg zahăr
  • 750 ml apă
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • 2 pliculețe zahăr vanilat Bourbon 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de gutui:

 Se aleg fructe bine coapte, sănătoase și frumoase. Se spală, se curăţă de coajă, se scot sâmburii ,se taie cubulețe şi se stropesc cu zeamă de lămâie pentru a preveni oxidarea.  Zahărul şi apa se pun pe foc mic într-o cratiţă . Se lasă pe foc până se dizolvă zahărul şi siropul se leagă. Când siropul s-a legat, se oprește focul, se adaugă gutuile, se lasă timp de 10 minute (să abasoarbă gutuile siropul), după care se pune cratiţa pe foc iute și apoi din nou la foc mic. Când dulceaţa este aproape gata, se adaugă sucul de lămâie şi zahărul vanilat. Se mai fierbe la foc mic până când s-a legat dulceaţa. Se oprește focul, se lasă dulceața să se răcorească și se pune în borcanele sterilizate în prealabil. Deși mi-am dorit și am luat toate măsurile ca dulceața de gutui să-și păstreze culoarea galben-auriu nu am reușit. În final am avut o dulceață de gutui de o incredibilă culoare roșietică și cu o aromă deosebită. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]