Desert prajitura Chocoflan reteta adaptata de crema de zahar ars
Cum soțului meu îi place foarte crema de zahar ars, m-am decis sa caut pe net o prăjitură adaptată la ea. Am găsit-o pe Savuros.tv si una, eu sunt mulțumită pentru ceea ce am realizat. Sper sa vă placă si vouă.
Cum se prepara Desert prajitura Chocoflan reteta adaptata de crema de zahar ars
Pentru inceput, punem apa cu zahărul intr-o cratiță si apoi o punem pe foc moderat, amestecând din când în când si se lasă până când se va obține un caramel care se va turna într-o tava de 20/30 cm si se va întinde repede deoarece caramelul se întărește repede.
Crema: într-un bol se adăugă ouăle, zaharul, laptele, esența si se va mixa cateva minute până se topește zahărul.
Această compoziție se va adăuga în tavă peste caramelul întărit.
Blatul: într-un alt bol, se vor adăuga cele 2 ouă rămase, zahărul, laptele, uleiul, făina, praful de copt si la final, cacaua, după care se va mixa si aici cateva minte până la omogenizare si apoi se va adăuga peste compozitia din tavă fără a amesteca cu nimic.
Această tavă se va pune intr-o altă tavă mai mare in care am adaugat apă si apoi se dă la cuptor, pentru 45 de minute.
După ce se răcește, se trece cu cutitul pe marginea tavii după care se intoarce cu josul in sus.
Serviti alaturi de lemon ice tea sau ice frappe. Recomandam si budinca de caramel.
Sa o savurati cu placere!