Sunt chiar perfecte aceste mini pancakes cu piersici, așa micuțe și de mărimi egale!
Mă uitam lung la niște piersici care se stricau în fructieră, că nu se mai atingea nimeni de ele, apoi mi-am amintit că am o formă de silicon compartimentată, primită de la o prietenă dragă, pe care nu am folosit-o încă și mi-a venit ideea să o testez la niște clătite mititele, din cele pufoase.
Mi-a plăcut cum au ieșit aceste mini pancakes cu piersici, mai ales culoarea lor care se datorează și piersicilor, dar și ouălor de țară cu gălbenuș de culoare intensă.
Perfecte pentru ”Picnicul bucătărașilor”!
Punem untul la topit și îl lăsăm să se răcească.
Punem bicarbonatul în zeama de lămâie, să se activeze.
Spălăm bine piersicile și le transformăm în piure, cu ajutorul unui blender.
Dacă vreți le decojiți, eu am lăsat și coaja că e gustoasă.
În bolul mixerului, spargem cele două ouă, adăugăm un praf de sare și zahărul și le mixăm până devin spumoase.
Adăugăm, în fir subțire, untul și mixăm în continuare, apoi pulpa de piersici, bicarbonatul stins și laptele.
Omogenizăm bine compoziția și adăugăm, treptat, făina cernută cu praful de copt.
Compoziția trebuie să fie mult mai groasă decât la clătitele clasice.
Lăsăm compoziția să se odihnească 10-15 minute.
Ungem o tigaie antiaderentă cu puțin unt sau ulei, o lăsăm să se încingă la foc mediu, așezăm forma de copt în ea( dacă avem, se poate și fără) și cu un polonic, punem compoziția de mini pancakes cu piersici, în compartimentele formei.
Le lăsăm 1 minut să se rumenească pe prima parte și întoarcem forma, dintr-o mișcare rapidă, pe partea cealaltă.
Forma are două brațe de care o luăm și o întoarcem rapid și cu mare grijă să nu cadă clătitele din ea.
Înainte de a întoarce forma, ne asigurăm că aluatul este ușor copt( întărit) și nu va curge când răsturnăm clătitele.
Mi s-au părut chiar de efect aceste mini pancakes cu piersici, iar forma este chiar utilă.
Se pot prepara și burgeri în ea, omlete și diverse chiftele de legume, budinci, etc.
1
Pe parcurs, potrivim focul așa încât clătitele să nu se rumenească rapid pe prima parte, iar deasupra să rămână moi.