Amestecam drojdia cu sare si zahar sa devina lichida.
Adaugam ouale, margarina topita, laptele caldut, apa calduta, apoi incorporam faina.
La final adaugam uleiul pentru a lega aluatul, sa nu se mai lipeasca de maini.
Lasam aluatul acoperit la dospit cca 20-30 min intr-un loc ferit de curenti de aer.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il impartim in doua (pentru 2 cozonaci)
Jumatate din aluat va fi din nou acoperita.
Cealalta jumatate se imparte in 3 parti egale.
Intindem una din aceste 3 parti de aluat pe masa de lucru infainata, o ungem cu amestec de nuca macinata+smantana+sare si piper dupa gust. O rulam si o lasam la marginea plansetei de lucru pana umplem si celelate doua parti astfel:
-1 parte se unge cu crema de branza cu telina,apoi se ruleaza foaia.
Vezi aici reteta pentru pasta de branza: http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-branza-cu-telina-verde-52743.html
-1 parte se unge cu pasta de tomate, peste care asezam fasii de ardei rosu si frunze de marar verde. Presaram busuioc uscat si rulam foaia.
La final impletim cele 3 foi umplute si rulate, apoi le asezam cu grija in tava de cozonal unsa cu ulei.
Ungem cozonacul cu galbenus, presaram seminte de in si sare grunjoasa. Acoperim tava cu un prosop de bucatarie curat si lasam sa dospeasca pana ne ocupam si de cel de-al doilea cozonal.
Intindem foaia pe masa de lucru infainata.
Jumatate din suprafata o ungem cu pasta de branza cu telina, cealalta jumatate se unge cu pasta de tomate. Asezam din lic in loc felii de salam. Presaram busuioc uscat si rulam foaia.
Asezam si cel de-al doilea cozonac in tava unsa cu ulei, il ungem cu galbenus si presaram seminte de in si sare grunjoasa.
Pornim cuptorul la temperatura moderata (160 grade). Pana se incinge, mai lasam cozonacii acoperiti la dospit (cca 50 min.).
Dam tavile la copt, timp de o ora.
Dupa ce s-au rumenit suficient, scoatem cozonacii din cuptor, ii lasam la racit in tavile in care i-am copt. Dupa ce s-au racit ii desprindem cu grija din tavi, feliem si servim.
Pofta buna!