Prima data cand am mancat melci. Sotul meu m-a invatat sa gatesc aceasta reteta si desi am fost putin reticenta chiar mi-au placut.
In Tunisia melcii se mananca mai ales iarna in anotimpul lor ploios cand multi oameni ii vand la piata.
Melcii stransi ii puneti intr-o galeata si ii spalati, dupa care ii acoperiti cu o sita ca sa nu poata sa iasa din galeata si sa poata sa si respire.
In urmatoarele 2 zile o sa trebuiasca sa ii hraniti cu faina asa incat ei sa se curete de tot ce au mancat,
In a 3 a zi se spala melcii si ii puneti intr-un borcan inchis cu capac si ii bagati la frigider ca ei sa intre in hibernare, dupa ce ii scoateti puteti sa ii omorati cu un ac, eu asa fac, si ii puneti in apa clocotita.
Lasati sa fiarba aproximativ 30 de minute pe foc mediu.Va recomand sa supravegheati melcii pentru ca atunci cand fierb mucusul lor se transforma in spuma si s-ar putea sa dea in foc ( oricum nu va faceti griji cand sunt fierti nu mai au mucus)
Dupa ce au fiert ii spalati bine cu apa rece.
Intr-un vas puneti uleiul si pasta de tomate si amestecati 1 min, in felul acesta pasta isi pierde din aciditate, adaugati tebel,boia, cateii de usturoi pisati, piper si adaugati apa, iar cand apa fierbe puneti si melcii.
Dupa 20 de min adaugati dshish, lasati sa fiarba 10 min si adaugati patrunjelul; telina ,frunzele de sfecla si sare dupa gust.
Ciorba este gata cand are consistenta putin mai lichida decat a unei supe crema.
Pofta buna
1
In cazul in care nu aveti dshish puteti pune cous cous...
2
Melcii se pot scoate din cochilie cu o scobitoare
3
Ciorba se poate servi cu putin zeama de lamaie