Ciolan răsfățat pe varză

de elucubratiiculinare in Porc, 29 Oct 2013 | 3669 vizualizari

 

În anul 2012, în Piața din Sibiu, am văzut acest panou mare cu o rețetă pe măsură.
Cineva, nu spun cine... că e persoană importantă, m-a tot bătut la cap de atunci să o fac și uite rezultatul.
Bine că nu am rătăcit poza ;)
Și pentru că rezultatul a fost așa bun, în mod sigur se va reface, pentru că ai mânca într-una de nu te mai saturi :)

 

INGREDIENTE

  • 1 varză de aprox. 2 kg
  • 2 buc ciolan de porc afumat
  • o ceapă
  • 1 linguriță boia iute/dulce
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 3 frunze de dafin
  • o cană borș
  • o lingură pastă tomate
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan răsfățat pe varză:

Pentru că de la o vreme sunt împotriva prăjitului, am schimbat un pic rețeta pe ici pe colo. Varza am tocat-o mărunt, am presărat o linguriță de sare și am frecat-o bine. Am curățat ceapa și am tocat-o mărunt. Am adăugat ceapa peste varză și am amestecat-o bine. Am pregătit o oală de pământ, am umplut-o cu apă și am lăsat-o minim 30 minute. Peste varză am mai adăugat o linguriță de boia iute, o linguriță de cimbru uscat, 3 foi de dafin și o legătură de mărar tocat mărunt. Am amestecat bine, am pus varza plină de arome în oala de pământ, iar deasupra am așezat cele 2 ciolane înpingându-le bine să intre pe jumătate în varză. Am vrut să păstrez și osul să lase ceva arome... Punem capac și dăm la cuptor pentru o oră și jumătate. După o oră și ceva, scoatem ciolanele, dacă doriți puteți curăța carnea de pe os - acum se desprinde foarte ușor. Adăugăm în varză o cană cu borș fierbinte - îl punem la fiert înainte să scoatem oala din cuptor. Mai adăugăm o lingură cu pastă de tomate diluată cu puțină apă și amestecăm bine. Adăugăm carnea de pe ciolanele de porc și mai dăm la cuptor pentru o oră. Când e gata se scoate, se lasă un pic să-ți tragă sufletul și servim imediat. Aranjăm varza pe un platou, punem ciolanul deasupra (sau bucățile de carne de pe ciolan). Ornăm cu fire de cimbru și ardei iute. Arată tare bine un ciolan așa mare într-o farfurie, dar un ciolan ar trebui să ajungă pentru două persoane, deci el tot trebuie dezosat înainte de servire. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan răsfățat pe varză" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza noua calita cu marar si ciolan