inspiraţie a fost una din reţetele Roxanei. pup!
Preparare aluat: Frecăm bine untul/margarina împreună cu zahărul şi zahărul vanilat, până când se topeşte zahărul. Între timpe spălăm ouăle şi separăm albuşurile de gălbenuşuri. Peste unt/margarina frecată vom adauga gălbenuşurile, unul câte unul, iar apoi încorporăm bine. Albuşurile se bat spumă, separat, împreună cu un praf de sare. Albuşurile se pun uşor peste amestecul de margarină cu gălbenuşuri, amestecând de jos în sus. Trebuie amestecat de jos în sus pentru a nu se lăsa albuşurile. Făina se amestecă cu praful de copt. Vom adăuga făina în acelaşi timp cu laptele, alternativ, amestecând tot de jos în sus. Se adaugă capuccinno şi cacaoa, amestecând de jos în sus, iar apoi se amestecă până se încorporează. Aluatul trebuie să aibe consitenţă un pi mai groasă decât cel de chec, aşa că puneţi suficient de multă făină pentru a obţine un astfel de aluat.
Preparare Umplutură: Brânza de vaci se freacă bine împreună cu zahărul şi zahărul vanilat, până se topeşte zahărul. Se adaugă ouăle (unul câte unul). smântâna, făina, coaja de lămâie şi făina iar apoi se amestecă bine, fără a face cocoloaşe. Trebuie să fie foarte cremoasă dar uşor groasă, cum se vede în poze. Brânza de vaci nu trebuie să fie foarte zemoasă pentru că vom pune smântâna… dacă este zemoasă, o vom scurge puţin. Aceste ingrediente sunt pentru o tavă mai măricică.
Asamblare prăjitură: Într-o tavă punem hârtie de copt şi încingem cuptorul la foc mediu. Punem circa 3 sferturi din aluat iar peste vom pune umplutura de brânză, se va întinde peste tot uniform. Peste umplutură vom pune restul de aluat, şerpuind pe lungimea tăvii. Se dă la cuptor până se coace bine, la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea înainte de a scoate prăjitura din cuptor. Când este gata o vom da la răcit. Cât timp se răceşte vom preparara glazura.
Preparare glazură: Se pune la fiert apa împreună cu zahărul şi cacaoa. Când dă în clocot vom adăuga untul/margarina şi lăsăm să se încorporeze bine, pâna la topirea margarine. După ce untul/margarina s-a topit, oprim focul şi punem esenţă de rom. Glazura se tornă fierbinte peste prăjitura răcită iar apoi se dă iar la răcit. Se serveşte după ce s-a răcit glazura.
Poftă bună!