Punem faina intr-un bol peste care adaugam sarea,lamaia razalita, oul si cele 3 galbenusuri si unsoarea de porc.
Intr-o cratita punem la incalzit laptele si apa pe foc in care adaugam zaharul si cel vanilat si drojdia. Cand compozitia este calduta dam deoparte, nu trebuie sa fie fierbinte cand vom framanta aluatul iar zaharul trebuie sa fie dizolvat.
Cu aceasta compozitie vom framanta un aluat nelipicios. S-ar putea sa nu trebuiasca toata compozitia cu care framantati deci adaugati treptat daca va fi prea moale mai adaugati faina. Continuam framantarea pe masa de lucru iar cand alauatul nu se va mai lipi de maini il vom lasa la dospit pt o jumatate de ora sau chiar o ora, depinde de loc cat e de cald si lipsit de curenti.
Intre timp pregatim umplutura:
Branza o amestecam cu 200 gr zahar, 2oua intregi, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Le amestecam foarte bine.
Cand aluatul a dospit il intindem pe masa cu sucitorul intr-o foaie de 1,5cm grosime si vom taia fasi pe care le portionam apoi in patrate.
Luam cu lingura din umplutura si punem pe fiecare patrat branza, apoi impaturam primele doua colturi pe diagonala si le lipim la mijloc si apoi le luam pe celalalte doua de pe diagonala si le lipim tot la mijloc.
Intr-o tava punem hartie de copt si asezam branzoicile lasand spatiu intre ela ca sa poata creasca. Le lasam iar 15 min sa mai creasca in tava.
Pornim cuptorul la 180 grade iar inainte de a pune tava in cuptor ungem branzoicile cu ou batut.
Le lasam la cuptor pt 30-40 min pana se coc si prind o culoare maronie deasupra.
Dupa ce se racesc se pot pudra cu zahar praf.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoiace bune de tot" nu uita sa-i faci un review.
Din pacate nu mai am Daniela s-au trecut atat de repede ! Dar daca o sa incerci reteta e ca si cum ai manca de la mine si ti le recomand din toata inima