Deci, daca din familia mea decat eu mananc ardei iute, a trebuit sa mi-l prepar singur.
Dar bineinteles, sub indrumarea Mariei mele.
A avut soacra mea in gradina niste ardei lungi si incovoiati, dar care nu au fost deloc iuti, asa ca i-am combinat cu alt soi de ardei mai mici si foarte, foarte iuti.
Sub indrumarea soacrei mele, i-am combinat si cu pastai de fasole verde, asa ii face ea.
Se spala ardeii si se aseaza in borcane.
Fiind prea incovoiati, nu s-au asezat chiar bine, asa ca am umplut spatiile goale cu pastai de fasole verde.
Se adauga si ardeii cei mici si iuti, apoi se masoara cantitatea de lichid punand apa peste ei.
Se varsa apa respectiva si se pune intr-un vas, o parte de otet si o parte apa, sarea, zaharul si condimentele si se pune vasul la foc, pana incepe sa clocoteasca lichidul.
Se aseaza sub borcane lame de cutit si se toarna lichidul fierbinte.
Se infileteaza capacele si se acopera borcanele cu o patura, lasandu-le acolo pana se racesc, apoi se depoziteaza in camara.
Au rezultat doua borcane, unul de 1700 mL si unul de 1 L.