Aperitiv placinte cu telemea

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 11 Iun 2018 | 4849 vizualizari

 

Se stie ca sunt fan saraturi si ca le prefer in defavoarea dulciurilor.
Astazi va aduc o reteta de placinte cu aluat de casa, fara drojdie, extraordinar de gustos. M-am bucurat sa aflu de la cei care au incercat deja reteta, ca au fost tare incantati de reusita.
O reteta simpla si gustoasa, perfecta pentru un picnic al bucatarasilor! 
 

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 100 gr unt
  • 300 gr smântână grasă (30%)
  • 2 ouă de găină
  • 50 gr telemea
  • 500 gr făină de grâu (+/-50 gr)
  • umplutura:
  • 400 gr telemea de capră
  • 200 gr ricotta
  • 100 gr smântână
  • 1 ou de găină
  • 1 leg mărar verde
  • 2 lg griș
  • pt. uns:
  • 1 ou de găină
  • opțional:
  • susan/ mac
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte cu telemea:

Untul rece se taie cubulețe. Se pune într-un castron, se adaugă smântâna rece, ouăle și se frământă ușor. Se adaugă telemeaua rasă și făina. Se frământă bine până se omogenizează și se obține un aluat nelipicios. Se pune în folie alimentară și se pune în frigider pentru câteva ore. Eu l-am lăsat până a doua zi.

Umplutura se pregătește astfel: într-un alt castron, se fărâmițează bine telemeaua (se poate rade), se adaugă ricotta și smântâna. Se amestecă energic cu un tel, se adaugă oul. Se încorporează, apoi se adaugă grișul. Se amestecă.
Mărarul se spală bine, se toacă mărunt și se adaugă în compoziția de brânză, amestecând puțin să se distribuie uniform. Compoziția de brânză se pune la rece, în frigider, pentru câteva ore. Eu am lăsat-o până a doua azi, acoperită cu un capac.

După ce au stat la rece, și aluatul și umplutura se scot.
Pe un blat înfăinat, se întinde jumătate din aluat (restul se pune înapoi la rece).
Se decupează cercuri din aluat. Eu am folosit o presă pentru paste. Merge și manual.
În mijlocul fiecărui disc de aluat se așază o lingură cu brânză, se întinde puțin, apoi se presează marginile. Se așază fiecare plăcintă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se procedează la fel și cu restul de aluat.
Plăcintele se ung cu ouă bătut (eu am folosit oul întreg, nu numai gălbenușul) și se pun la frigider o jumătate de oră.
În acest timp, pornim cuptorul, la 160 grade C (cuptor electric)-180 grade C la cuptorul cu gaz.

După ce au stat la rece, plăcintele se pun în cuptorul preîncălzit, la temperaturile specificate mai sus, eu am folosit funcția de coacere sus-jos, timp de 25 minute.
Se scot când devin rumene și lasă la temperat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

xana 1

14.06.2018, 13:30

Minunate! O sa incerc si eu aluatul

elucubratiiculinare 1

16.06.2018, 09:05

ce bunatati

mirela0911 1

17.06.2018, 16:39

As servi si eu, data viitoare sa faci fara marar! Super delicioase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute