portiadelumina

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 22.06.2012

RETETE59
PRIETENI261
Retete / Supe/Ciorbe

Ciorba de castraveti murati

In Ciorbe la 20 Iun 2018

Modul de preparare este aproape clasic, adică așa cum procedăm la o ciorbă de legume.  Am curățat legumele, am dat morcovul și țelina prin răzătoare pentru a da o consistență mai mare ciorbei, am tocat ceapa un pic mai mărunt decât la o ciorbă obișnuită, ardeiul...

Supa crema de creveti

In Supe la 2 Dec 2016

E foarte simplu, mai ales dacă-s creveţii decongelaţi din vreme. Aceştia se spală (după decongelare) sub jet de apă şi se pun la scurs într-o sită ori pe hârtie absorbantă. Se încinge uleiul într-un vas şi se călesc creveţii până se rumenesc un pic,...

Ciorbă de fasole cu ciolan afumat

In Ciorbe la 4 Aug 2014

Întâi de toate trebuie să spun că fasolea am făcut-o la oala sub presiune. Pentru care motiv, am pus fasolea la umflat din timp (ar fi mers şi fără această etapă) şi ciolanul l-am porţionat şi l-am fiert un pic (cât să iasă din el impurităţile). Între timp...

Ciorbă de praz cu costiţă afumată

In Ciorbe la 17 Dec 2013

Această ciorbă se face foarte uşor, practic, dacă toate legumele sunt curăţate şi tocate cum trebuie 90% din ciorbă e deja gata.   Aşadar, se curăţă şi se toacă legumele, fiecare după cum crede de cuviinţă. Eu am tăiat prazul la cca 2 cm pentru a avea oarece formă,...

Ciorbă de perişoare

In Ciorbe la 12 Sep 2013

Cine  a mai făcut ştie că este foarte simplu să faci această ciorbă, mai ales dacă lucrezi organizat. Se curăţă legumele şi se pregătesc pentru întrebuinţare. Personal am răzuit morcovul şi rădăcinoaselepe răzătoarea mare fiindcă se pătrund mai uşor şi dau...

Ciorbă de spanac

In Ciorbe la 29 Mar 2013

Spanacul se curăţă, se spală foarte bine şi se pune la fiert. Între timp se curăţă şi se toacă legumele necesare.  După fierbere (nu foarte mult) spanacul se scoate, se clăteşte sub un jet de apă rece, se scurge şi apoi se toacă.  Legumele se pun la fiert,...

Ciorbă de burtă

In Ciorbe la 4 Feb 2013

Burta (tăiată fideluţă)  se decongelează şi se pune la fiert. Între timp se curăţă legumele şi se pregătesc pentru fiert. Dpă ce burta a fiet (nu foarte mult) se scoate şi se scurge, eventual se spală la un jet de apă. Apoi se pune la fiert dimpreună cu sarea, piperul...

Ciorbă de os (porc)

In Ciorbe la 10 Ian 2013

Am spart osul în câteva bucăţi (cum preferă fiecare, cum e mai la îndemână). Am spălat bucăţile de os cu carne apoi le-am pus la fiert. Între timp am curăţat legumele şi le-am tocat. După fierberea iniţială (cât să iasă se cureţe bine carnea şi...

Afisate 1 - 8 din 8 retete    

Postari recente

publicat la 18.12.2018

NINSOARE PLÂNSĂ

publicat la 13.11.2018

Varza cu costita si carnati

publicat la 20.06.2018

Ciorba de castraveti murati

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]