Modul de preparare este aproape clasic, adică așa cum procedăm la o ciorbă de legume.
Am curățat legumele, am dat morcovul și țelina prin răzătoare pentru a da o consistență mai mare ciorbei, am tocat ceapa un pic mai mărunt decât la o ciorbă obișnuită, ardeiul...
E foarte simplu, mai ales dacă-s creveţii decongelaţi din vreme. Aceştia se spală (după decongelare) sub jet de apă şi se pun la scurs într-o sită ori pe hârtie absorbantă. Se încinge uleiul într-un vas şi se călesc creveţii până se rumenesc un pic,...
Întâi de toate trebuie să spun că fasolea am făcut-o la oala sub presiune. Pentru care motiv, am pus fasolea la umflat din timp (ar fi mers şi fără această etapă) şi ciolanul l-am porţionat şi l-am fiert un pic (cât să iasă din el impurităţile). Între timp...
Această ciorbă se face foarte uşor, practic, dacă toate legumele sunt curăţate şi tocate cum trebuie 90% din ciorbă e deja gata.
Aşadar, se curăţă şi se toacă legumele, fiecare după cum crede de cuviinţă. Eu am tăiat prazul la cca 2 cm pentru a avea oarece formă,...
Cine a mai făcut ştie că este foarte simplu să faci această ciorbă, mai ales dacă lucrezi organizat. Se curăţă legumele şi se pregătesc pentru întrebuinţare. Personal am răzuit morcovul şi rădăcinoaselepe răzătoarea mare fiindcă se pătrund mai uşor şi dau...
Spanacul se curăţă, se spală foarte bine şi se pune la fiert. Între timp se curăţă şi se toacă legumele necesare. După fierbere (nu foarte mult) spanacul se scoate, se clăteşte sub un jet de apă rece, se scurge şi apoi se toacă.
Legumele se pun la fiert,...
Burta (tăiată fideluţă) se decongelează şi se pune la fiert. Între timp se curăţă legumele şi se pregătesc pentru fiert. Dpă ce burta a fiet (nu foarte mult) se scoate şi se scurge, eventual se spală la un jet de apă. Apoi se pune la fiert dimpreună cu sarea, piperul...
Am spart osul în câteva bucăţi (cum preferă fiecare, cum e mai la îndemână). Am spălat bucăţile de os cu carne apoi le-am pus la fiert. Între timp am curăţat legumele şi le-am tocat. După fierberea iniţială (cât să iasă se cureţe bine carnea şi...
Ciorba de castraveti murati
Modul de preparare este aproape clasic, adică așa cum procedăm la o ciorbă de legume. Am curățat legumele, am dat morcovul și țelina prin răzătoare pentru a da o consistență mai mare ciorbei, am tocat ceapa un pic mai mărunt decât la o ciorbă obișnuită, ardeiul...
Supa crema de creveti
E foarte simplu, mai ales dacă-s creveţii decongelaţi din vreme. Aceştia se spală (după decongelare) sub jet de apă şi se pun la scurs într-o sită ori pe hârtie absorbantă. Se încinge uleiul într-un vas şi se călesc creveţii până se rumenesc un pic,...
Ciorbă de fasole cu ciolan afumat
Întâi de toate trebuie să spun că fasolea am făcut-o la oala sub presiune. Pentru care motiv, am pus fasolea la umflat din timp (ar fi mers şi fără această etapă) şi ciolanul l-am porţionat şi l-am fiert un pic (cât să iasă din el impurităţile). Între timp...
Ciorbă de praz cu costiţă afumată
Această ciorbă se face foarte uşor, practic, dacă toate legumele sunt curăţate şi tocate cum trebuie 90% din ciorbă e deja gata. Aşadar, se curăţă şi se toacă legumele, fiecare după cum crede de cuviinţă. Eu am tăiat prazul la cca 2 cm pentru a avea oarece formă,...
Ciorbă de perişoare
Cine a mai făcut ştie că este foarte simplu să faci această ciorbă, mai ales dacă lucrezi organizat. Se curăţă legumele şi se pregătesc pentru întrebuinţare. Personal am răzuit morcovul şi rădăcinoaselepe răzătoarea mare fiindcă se pătrund mai uşor şi dau...
Ciorbă de spanac
Spanacul se curăţă, se spală foarte bine şi se pune la fiert. Între timp se curăţă şi se toacă legumele necesare. După fierbere (nu foarte mult) spanacul se scoate, se clăteşte sub un jet de apă rece, se scurge şi apoi se toacă. Legumele se pun la fiert,...
Ciorbă de burtă
Burta (tăiată fideluţă) se decongelează şi se pune la fiert. Între timp se curăţă legumele şi se pregătesc pentru fiert. Dpă ce burta a fiet (nu foarte mult) se scoate şi se scurge, eventual se spală la un jet de apă. Apoi se pune la fiert dimpreună cu sarea, piperul...
Ciorbă de os (porc)
Am spart osul în câteva bucăţi (cum preferă fiecare, cum e mai la îndemână). Am spălat bucăţile de os cu carne apoi le-am pus la fiert. Între timp am curăţat legumele şi le-am tocat. După fierberea iniţială (cât să iasă se cureţe bine carnea şi...