Se prepară foarte simplu, practic orice nebucătar ori musafir ocazional (în ale gătitului) prin bucătărie poate face acest preparat ce normal se face pe jar.
Am pus de mămăligă, între timp mi-am răzuit brânza şi am tocat slăninuţa. Am tras...
Aproape că la reţeta asta nici nu ar trebui redat modul de preparare, că aşa de simplu e. Dar, pentru literatura culinară, încă nestricată de cuvinte nepotrivite, am să redau scurt cum am ajuns la această experienţă.
Cartoful se curăţă de coajă (cei noi se curăţă...
Procedura e foarte simplă, că la omletă, politică şi fotbal (poate şi modă) se pricepe toată lumea.
Am bătut ouăle cu mălaiul, mărarul şi sarea şi am lăsat un pic compoziţia cât să se umfle un pic mălaiul, taman cât să toc şunca şi ciupercile. ...
Este uşor de preparat, mai greu de digerat, săţios şi îmbietor.
Cartofii i-am fiert în coajă, mi se pare că-şi păstrează mai bine gustul. I-am lăsat la răcit, i-au curăţat şi i-am tăiat rondele. Am pus la fiert (în acelaşi timp cu cartofii, în vas...
Se curăţă şi se toacă cartofii ca pentru un piure (bucăţi nu mai mari de 1.5 cm) şi se pun la fiert cu sare. Când sunt fierţi în propoţie de 80% se scot şi se lasă la scurs. Între timp se toacă ceapa verde, se pregăteşte cimbrul şi uleiul, vasul pentru copt...
Bulz antigrăsime
Se prepară foarte simplu, practic orice nebucătar ori musafir ocazional (în ale gătitului) prin bucătărie poate face acest preparat ce normal se face pe jar. Am pus de mămăligă, între timp mi-am răzuit brânza şi am tocat slăninuţa. Am tras...
Frittata ca la ţară
Aproape că la reţeta asta nici nu ar trebui redat modul de preparare, că aşa de simplu e. Dar, pentru literatura culinară, încă nestricată de cuvinte nepotrivite, am să redau scurt cum am ajuns la această experienţă. Cartoful se curăţă de coajă (cei noi se curăţă...
Omletă ţărănească
Procedura e foarte simplă, că la omletă, politică şi fotbal (poate şi modă) se pricepe toată lumea. Am bătut ouăle cu mălaiul, mărarul şi sarea şi am lăsat un pic compoziţia cât să se umfle un pic mălaiul, taman cât să toc şunca şi ciupercile. ...
Budincă ţărănească - aperitiv
Este uşor de preparat, mai greu de digerat, săţios şi îmbietor. Cartofii i-am fiert în coajă, mi se pare că-şi păstrează mai bine gustul. I-am lăsat la răcit, i-au curăţat şi i-am tăiat rondele. Am pus la fiert (în acelaşi timp cu cartofii, în vas...
Un fel de mic dejun
Se curăţă şi se toacă cartofii ca pentru un piure (bucăţi nu mai mari de 1.5 cm) şi se pun la fiert cu sare. Când sunt fierţi în propoţie de 80% se scot şi se lasă la scurs. Între timp se toacă ceapa verde, se pregăteşte cimbrul şi uleiul, vasul pentru copt...