Se spala bine castravetii, se taie la capete. Apoi se taie in doua (fiecare castravete) pana la jumatate, se intoarce castravetele si se taie iarasi pana la jumatate.
Se spala bine borcanul, se introduc castravetii cat mai inghesuiti in borcan. Pe langa castraveti se baga ramurile de visin....
Se curata dovleceii, se spala, se rad pe razatoarea mare, apoi se sareaza si se lasa sa stea aproximativ 30 minute pentru a iesi apa din ei.
Se curata cartofii de coaja, se spala si apoi se rad si acestia pe razatoarea mare. Se amesteca cu dovleceii si apoi se storc bine.
Peste dovlecei si...
Se prepara Panna Cotta conform instructiunilor de pe cutie (se pune continutul unei cutii intr-o oala si se aduce la 40-50 de grade).
Se pune un strat de panna cotta in pahare, aproximativ pana la jumatatea paharului. Restul va fi pastrat in oala. Se lasa la temperatura camerei 10-20 de...
Se incalzeste cuptorul la 180 grade.
Blat:
Se bat spuma albusurile cu un praf de sare.
Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si la final se incorporeaza si albusurile.
Se toarna in tava captusita cu hartie de copt. (dimensiuni tava 32*35).
Se coace in...
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.
Varza murata se pune la desarat intr-un castron cu apa calduta. Daca ea este foarte acra, se va pune la desarat cu cateva ore bune inainte de a fi preparata. Se stoarce apoi de apa si se taie felii subtiri.
Se taie ceapa cubulete. Se caleste...
Intr-un bol se pun faina, galbenusurile, drojdia, zaharul, laptele, margarina si coaja de lamaie si se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen. Se acopera bolul cu un prosop curat si se lasa la loc caldut aproximativ o ora sa creasca.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade.
Se intinde...
Cernem faina intr-un vas si o amestecam cu sarea. Daca folosim drojdie proaspata, aceasta se dizolva in apa calduta. Drojdia uscata nu necesita dizolvare.
Se amesteca faina cu amestecul format din apa si drojdie sau cu drojdia uscata si cantitatea de apa intr-o cratita. Se obtine un aluat...
Castraveti murati la soare
Se spala bine castravetii, se taie la capete. Apoi se taie in doua (fiecare castravete) pana la jumatate, se intoarce castravetele si se taie iarasi pana la jumatate. Se spala bine borcanul, se introduc castravetii cat mai inghesuiti in borcan. Pe langa castraveti se baga ramurile de visin....
Chiftelute de dovlecei
Se curata dovleceii, se spala, se rad pe razatoarea mare, apoi se sareaza si se lasa sa stea aproximativ 30 minute pentru a iesi apa din ei. Se curata cartofii de coaja, se spala si apoi se rad si acestia pe razatoarea mare. Se amesteca cu dovleceii si apoi se storc bine. Peste dovlecei si...
Panna cotta
Se prepara Panna Cotta conform instructiunilor de pe cutie (se pune continutul unei cutii intr-o oala si se aduce la 40-50 de grade). Se pune un strat de panna cotta in pahare, aproximativ pana la jumatatea paharului. Restul va fi pastrat in oala. Se lasa la temperatura camerei 10-20 de...
Rulada cu ciocolata
Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Blat: Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si la final se incorporeaza si albusurile. Se toarna in tava captusita cu hartie de copt. (dimensiuni tava 32*35). Se coace in...
Varza a la Cluj cu varza murata
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Varza murata se pune la desarat intr-un castron cu apa calduta. Daca ea este foarte acra, se va pune la desarat cu cateva ore bune inainte de a fi preparata. Se stoarce apoi de apa si se taie felii subtiri. Se taie ceapa cubulete. Se caleste...
Pasca cu branza dulce
Intr-un bol se pun faina, galbenusurile, drojdia, zaharul, laptele, margarina si coaja de lamaie si se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen. Se acopera bolul cu un prosop curat si se lasa la loc caldut aproximativ o ora sa creasca. Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se intinde...
Paine fara framantare
Cernem faina intr-un vas si o amestecam cu sarea. Daca folosim drojdie proaspata, aceasta se dizolva in apa calduta. Drojdia uscata nu necesita dizolvare. Se amesteca faina cu amestecul format din apa si drojdie sau cu drojdia uscata si cantitatea de apa intr-o cratita. Se obtine un aluat...