publicat la 15.09.2016
publicat la 23.02.2015
publicat la 11.02.2015
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Hamsii
Lasam pestele la dezghetat ; Curatam de mate , daca este nevoie ; Condimentam cu sare si piper ; Punem o tigaie cu ulei de masline la incins ; Dam pestii prin faina amestecata cu malai ; Cand uleiul este incins , adaugam pestii ; Lasam la rumenit bine , amestecand cu o spatula ,...
Mamaliguta cu branza
Punem apa la fiert cu un praf de sare ; Cand apa clocoteste adaugam incet , incet malai , amestecand continuu , pana cand devine mai groasa mamaliga ; Dam mamaliga deoparte de pe foc , sfarmam branza peste , condimentam dupa gust , punem la foc mic si amestecam timp de 5 minute ;...
Spaghete cu peste proaspat
Punem spaghetele la fiert in apa cu sare cca 25 de minute ; Strecuram de apa si condimentam Pestele il punem intr-o tava de cuptor unsa cu unt cca 20 de minute Condimentam pestele cu oregano, sare si piper dupa gust Pofta buna!
Supa de varza proaspata
Intr-o cratita adaugam 2 l apa , o lingura de sare si un varf lg piper , lasam pana clocoteste ; Adaugam pestele si lasam cca 10-15 minute ; Clatim varza , taiem marunt , condimentam cu sare si piper , punem peste , peste si amestecam ; Lasam pana varza a fiert ; Dupa gust mai...
Peste la cuptor cu sos de iaurt
Curatam pestii de solzi si de intestine ; Clatim in jet de apa rece ; Condimentam cu sare si piper ; Punem pestii intr-un castron si turnam vin peste ei ; Dam la cuptorul preincalzit la 200 gr cca 20-25 minute ; Curatam usturoiul , dam pe razatoare , condimentam cu sare si piper si...
Hering la cuptor
Clatim pestele, curatam de mate si clatim iar. Condimentam cu sare si piper . Punem intr-o tava de cuptor cu putina apa. Adaugam usturoi si ardei iute. Dam la cuptorul preincalzit cca 40 de minute la 180 gr. Clatim jumatatea de varza si tocam subtire. Condimentam cu sare si...
Crochete de peste
Pestele: Lasam pestele la dezghetat, scurgem de apa, punem in blender, lasam cateva secunde impreuna cu condimentul de peste, sarea si piperul. Turnam intr-un castron si adaugam 7 linguri pesmet, cascavalul, oul si amestecam. Forma si prajit: Luam in mana o biluta mica din compozitie, dam...
Macrou cu cartofi
Punem cartofii la prajit in ulei pana cand acestia se rumenesc bine! Pestii ii taiem in trei fiecare bucata , condimentam cu sare , piper , vegeta . Ii punem la prajit intr-o tigaie subtire fara ulei si lasam la rumenit pe ambele parti! Curatam un catel de usturoi , ii pisam bine , punem...
Placinta cu sprot ( peste mic )
Aluatul : Punem faina intr-un bol , sarea , zaharul si drojdia dizolvata in 5 linguri apa calda ; Amestecam bine cu o lingura de lemn, completam cu apa , faina si lasam la loc cald timp de 40-50 minute!Trebuie sa obtinem un aluat moale, elastic dar nelipicios. Spalam pestele , curatam de...
Peste prajit cu mujdei de usturoi si mamaliga
Curatam bine pestele de solzi ; Desfacem pestele din lateral si scoatem tot ce nu este bun ; Clatim pestele bine , taiem in doua ; Taiem capul ; Fiecare bucata de peste o taiem feliute ; Condimentam cu sare si piper ; Lasam la marinat aprox 15 minute ; Intr-o oala punem apa la...
Peste fara os in vin
Pregatim pestele : condimentam , punem in tigaia incinsa cu putin unt ( cam 30 gr) , cateva bucatele de usturoi , lasam putin , intoarcem pe ambele parti , adaugam vinul , lasam 5 minute pe fiecare parte , apoi scoatem! Servim pestele cald!
Pangasius la cuptor
Pregatim pestele: Luam o bucata de peste pangasius file, condimentam cu sare, piper, oregano, curatam usturoi, taiem feliute si punem pe peste, adaugam in tava tapetata cu hartie de copt, punem cateva feliute de rosie, fasole verde, mazare, bucatele de morcov, iar la sfarsit adaugam vinul. Dam la...