Lia_

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 02.08.2013

RETETE143
PRIETENI179

Draga Lia, imi cer scuze ca am intarziat cu raspunsul la intrebarea ta.In Iordania si tarile arabe s-a sarbatorit Eid al Fitr-sarbatoarea de incheiere a postului ramadanului si zilele care au urmat am avut mult de lucru; abia azi am intrat pe bacataras.ro. Mastica este o raşina obtinuta din copacul mastic sau Pistacia lentiscus. Mai este cunoscuta sub numele de “guma araba” sau “guma iemeneza”. Forma lichida se usuca la soare pentru a se obtine granulele solide. In Grecia mai este cunoscuta sub numele de “ lacrimile de Chios”, fiind produsa in aceasta insula. Cand se mesteca, granulele se inmoaie si devin ca o guma de mestecat. Gustul este la inceput amarui, dar ulterior se transforma intr-o aroma de pin sau de cedru. Una din primele utilizari culinare a fost cea de guma de mestecat. In tarile arabe din Orientul Mijlociu este folosita in prepararea inghetatelor, a sosurilor,a gemurilor,a afumaturilor.

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]