Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusul l-am amestact cu zaharul si esenta si l-am mixat pana cand zaharul s-a topit complet,am adaugat apoi uleiul,laptele,faina si praful de copt,am amestecat bine si aluatul astfel obtinut l-am pus intr-o tava tapetata cu ulei si faina si l-am dat la...
Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile impreuna cu zaharul le-am amestecat bine de tot pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit,am adaugat apoi uleiul,laptele,faina si praful de copt,am amestecat bine si aluatul astfel obtinut l-am pus intr-o tava tapetata cu ulei si faina...
Am pus in robot biscuitii si untul si le-am mixat bine pana cand biscuitii s-au sfaramat,apoi am pus amestecul intr-o forma de tort si am dat la frigider sa se intareasca.
Crema : Am batut bine frisca,ricotta am amestecat-o cu zaharul si esenta de vanilie si am amestecat bine pana cand...
Blatul:Am separat galbenusurile de albus,si am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul si am mixat pana cand zaharul s-a topit complet,am adaugat apoi esenta,fulgii de cocos,am mai mixat un pic,am adaugat si faina si am amestecat usor cu o spatula de jos insus...
Am pus in robot biscuitii,fulgii de ovaz si untul si am maruntit totul bine pana cand “blatul” s-a legat,am scos apoi totul din robot si am pus biscuitii cu unt intr-o forma de tort,presand bine si apoi am dat la frigider pana cand am pregatit umplutura.
Intr-un castron am pus...
Inca de la inceputul retetei ( pentru cei ce gasesc mereu motive),va spun ca nu am masina de inghetata acasa si nici nu consider necesar a avea,mai ales ca dupa aceasta reteta inghetata se poate servi imediat
Folosesc robotul de bucatarie pentru a prepara aceasta inghetata rapida si totul...
Am separat galbenusurile de albusuri si le-am pus in castroane separate,albusurile le-am batut spuma,apoi la final am adaugat peste ele jumatate din cantitatea de zahar si am continuat sa amestec pana cand s-a format o bezea lucioasa,am lasat albusurile deoparte si am trecut la...
Am pus in robot biscuitii si i-am sfaramat,am adaugat peste ei untul de arahide si untul,am amestecat bine,apoi am pus compozitia astfel obtinuta in forma de tort,am intins-o bine,sa iasa un blat cat de cat uniform,apoi am dat blatul la frigider sa se raceasca.Prunele le-am taiat jumatati si...
Am scos inca de dimineata untul din frigider ca sa fie moale si usor de lucrat cu el, eu am folosit unt de la taranii din piata mea, care e tare, tare bun, gras si curat, dar cred ca puteti folosi cu la fel de mult succes si unt din hypermarket.
Intr-un castron am pus untul cu zaharul si...
Biscuitii i-am maruntit bine la blender,apoi i-am amestecat cu 150 gr unt la temperatura camerei.Eu am amestecat biscuitii si untul cu mana pana cand s-au inmuiat biscuitii si apoi i-am pus in forma de tort presand bine.Am dat forma la rece si am trecut la prepararea cremelor.
Intr-o...
Blatul: Mi s-a parut tare interesanta aceasta reteta de blat,pentru faptul ca toate cantitatile de ingrediente sunt egale,asa ca,va sfatuiesc ca mai intai sa cantariti ouale (3-4) si in functie de cat cantaresc ele sa stabiliti gramajul celorlalte ingrediente.
Untul la temperatura camerei...
Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,peste albusuri am pus un praf de sare si apoi le-am batut bine pana cand s-a format spuma tare,am adaugat apoi peste ele si zaharul si melasa,am amestecat pana cand acestea s-au topit.
Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul (adaugat pe rand ca...
Am separat galbenusurile de albus si le-am pus in castroane curate si uscate.Untul l-am topit la foc mic,apoi l-am lasat sa se raceasca putin.Am mixat galbenusurile cu zaharul,esenta de vanilie si apa de trandafiri pana cand zaharul s-a topit si galbenusurile si-au dublat volumul,apoi am adaugat...
Merele le-am curatat de coaja,apoi le-am taiat cubulete si le-am pus intr-o tigaie pe aragaz,am adaugat si 3 linguri de zahar,scortisoara ,stafidele si le-am lasat la foc mic sa se caramelizeze usor,apoi le-am dat deoparte si am trecut la chec.
Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusul...
Am facut o maia din 2-3 linguri de lapte putin caldut,drojdia si o lingura de faina,pe care am lasat-o 5 minute deoparte sa se activeze drojdia.Intr-un castron am pus restul de faina,ouale,uleiul,zaharul,scortisoara,coaja de lamaie si un praf de sare,am amestecat bine ingredientele cu o...
Blatul: Biscuitii i-am dat prin robot pentru a-i sfarama,apoi i-am pus intr-un castron si i-am amestecat bine cu untul moale,la temperatura camerei. Am pus apoi biscuitii cu unt intr-o forma de tort,am presat bine si am dat forma la frigider pentru a se intari.
Crema: Am taiat piersicile...
Blat: Am separat galbenusurile de albus,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul,esenta,apoi am adaugat uleiul de masline,faina,praful de copt si ghimbirul macinat.Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,apoi le-am incorporat usor peste galbenusuri.
Am impartit aluatul in doua...
Pentru fiecare din cele 2 foi de blat am procedat la fel,am separat galbenusul de albus,galbenusurile le-am frecat cu zaharul si esentele pana cand si-au dublat volumul,am adaugat apoi faina si am omogenizat bine. Albusurile le-am batut spuma tare,apoi le-am incorporat usor in galbenusuri avand...
Am separat galbenusul de albus,galbenusurile le-am amestecat bine cu zaharul,apa de trandafiri si esenta de vanilie,pana cand si-au dublat volumul,am adaugat apoi uleiul,faina si praful de copt si am omogenizat compozitia.
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,apoi le-am...
Am spalat si taiat piersicile in felii potrivite ca si marime si le-am pus la foc intr-o craticioara impreuna cu apa de trandafiri,2 stelute de anason, 200 ml apa si 3 linguri de zahar.Le-am lasat sa fiarba pana cand piersicile s-au inmuiat,apoi le-am, strecurat si am pus siropul la racit....
Caisele le-am spalat si apoi le-am taiat in felii mici,le-am pus intr-o cratita impreuna cu apa de flori de portocal,florile de lavanda si zaharul si le-am lasat pe foc pana cand au fiert si s-a ingrosat,asa ca o dulceata. Am dat apoi cratita la racit si dupa ce caisele au ajuns la temperatura pe...
Untul moale la temperatura camerei l-am frecat bine cu zaharul pana cand a devenit o spuma,am adaugat apoi pe rand ouale si putin din faina pentru a nu se taia crema,am incorporat bine ouale,am renuntat la mixer si cu ajutorul unei spatule am incorporat usor faina amestecata cu praful de copt,am...
Am decongelat aluatul dar nu chiar de tot,doar cat sa fie usor de manevrat, dar sa nu fie foarte moale. Intr-un castron am pus branza, ouale, zaharul, nucosara, vanilia, coaja de lamaie si am amestecat bine pentru a omogeniza intreaga compozitie. Ciresele le-am taiat in 2, am scos samburii si...
Am taiat bananele rondele si le-am pus in robot,am pus peste ele 2 linguri de miere si am amestecat bine.Au ramas si bucatele mai mari,daca nu va plac maruntiti mai mult…eu le-am lasat asa.
Am batut cu mixerul 400 ml frisca lichida,pe care mai apoi am amestecat-o cu piure-ul de banane...
Piersicile le-am taiat cubulete mici si le-am pus la foc mic cu 4 linguri de zahar ,1 lingurita anason macinat si 1 lingurita de apa de flori de portocal,le-am lasat la foc pana cand s-au inmuiat,apoi le-am pus intr-o sita pentru a permite siropului format sa se scurga si le-am lasat sa se...
Am curatat prima data curmalele de sambure si le-am taiat in cubulete mici,apoi le-am pus la inmuiat in putina apa rece.Ciocolata am taiat-o in bucati mici,ca niste fulgi.
Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile le-am amestecat bine cu zaharul si esentele,pana cand si-au dublat...
Pentru ca acum am robot care sa ma ajute,am pus in robot ouale impreuna cu zaharul,cardamonul si esenta si le-am lasat sa se amestece pana cand se topeste zaharul,apoi am adaugat uleiul,am mai amestecat putin,am adaugat apoi faina amestecata cu praful de copt,am omogenizat bine toate...
Merele le-am curatat de coaja si de cotor si apoi le-am taiat in felii nu foarte subtiri,capsunile le-am taiat tot felii.In tava de tarta am pus pentru 1 portie 100 gr unt,175 gr zahar,2 plicuri zahar vanilat,semintele de la 2 pastai de cardamon,putina esenta de vanilie si am pus tava pe aragaz...
Blatul: Am separat galbenusurile de albus,am batut bine galbenusul cu zaharul si esenta ,pana cand si-a dublat volumul,am adaugat apoi uleiul,faina si praful de copt,am amestecat bine si am lasat aluatul deoparte.Am batut spuma albusurile si le-am amestecat apoi cu aluatul de galbenusuri,am pus...
Ouale,galbenusurile si mierea le-am pus intr-un vas metalic,le-am amestecat pana cand s-au omogenizat bine si apoi le-am pus la abur si am amestecat continuu pana cand am obtinut o crema care mai apoi s-a ingrosat si a inceput sa faca bule,aproximativ 10-15 min.
Dupa ce am luat crema...
Prajitura cu nuca,prune si bezea
Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusul l-am amestact cu zaharul si esenta si l-am mixat pana cand zaharul s-a topit complet,am adaugat apoi uleiul,laptele,faina si praful de copt,am amestecat bine si aluatul astfel obtinut l-am pus intr-o tava tapetata cu ulei si faina si l-am dat la...
Prajitura cu visine si bezea
Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile impreuna cu zaharul le-am amestecat bine de tot pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit,am adaugat apoi uleiul,laptele,faina si praful de copt,am amestecat bine si aluatul astfel obtinut l-am pus intr-o tava tapetata cu ulei si faina...
Cheesecake cu ricotta si coacaze negre
Am pus in robot biscuitii si untul si le-am mixat bine pana cand biscuitii s-au sfaramat,apoi am pus amestecul intr-o forma de tort si am dat la frigider sa se intareasca. Crema : Am batut bine frisca,ricotta am amestecat-o cu zaharul si esenta de vanilie si am amestecat bine pana cand...
Prajitura cu ciocolata si struguri
Blatul:Am separat galbenusurile de albus,si am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul si am mixat pana cand zaharul s-a topit complet,am adaugat apoi esenta,fulgii de cocos,am mai mixat un pic,am adaugat si faina si am amestecat usor cu o spatula de jos insus...
Cheesecacke cu fructe
Am pus in robot biscuitii,fulgii de ovaz si untul si am maruntit totul bine pana cand “blatul” s-a legat,am scos apoi totul din robot si am pus biscuitii cu unt intr-o forma de tort,presand bine si apoi am dat la frigider pana cand am pregatit umplutura. Intr-un castron am pus...
Inghetata de visine si capsuni
Inca de la inceputul retetei ( pentru cei ce gasesc mereu motive),va spun ca nu am masina de inghetata acasa si nici nu consider necesar a avea,mai ales ca dupa aceasta reteta inghetata se poate servi imediat Folosesc robotul de bucatarie pentru a prepara aceasta inghetata rapida si totul...
Prajitura zebra
Am separat galbenusurile de albusuri si le-am pus in castroane separate,albusurile le-am batut spuma,apoi la final am adaugat peste ele jumatate din cantitatea de zahar si am continuat sa amestec pana cand s-a format o bezea lucioasa,am lasat albusurile deoparte si am trecut la...
Tort de prune cu menta
Am pus in robot biscuitii si i-am sfaramat,am adaugat peste ei untul de arahide si untul,am amestecat bine,apoi am pus compozitia astfel obtinuta in forma de tort,am intins-o bine,sa iasa un blat cat de cat uniform,apoi am dat blatul la frigider sa se raceasca.Prunele le-am taiat jumatati si...
Mini prajituri cu sos de fructe de padure
Am scos inca de dimineata untul din frigider ca sa fie moale si usor de lucrat cu el, eu am folosit unt de la taranii din piata mea, care e tare, tare bun, gras si curat, dar cred ca puteti folosi cu la fel de mult succes si unt din hypermarket. Intr-un castron am pus untul cu zaharul si...
Tort cu piersici si coacaze negre
Biscuitii i-am maruntit bine la blender,apoi i-am amestecat cu 150 gr unt la temperatura camerei.Eu am amestecat biscuitii si untul cu mana pana cand s-au inmuiat biscuitii si apoi i-am pus in forma de tort presand bine.Am dat forma la rece si am trecut la prepararea cremelor. Intr-o...
Tort de afine cu mure
Blatul: Mi s-a parut tare interesanta aceasta reteta de blat,pentru faptul ca toate cantitatile de ingrediente sunt egale,asa ca,va sfatuiesc ca mai intai sa cantariti ouale (3-4) si in functie de cat cantaresc ele sa stabiliti gramajul celorlalte ingrediente. Untul la temperatura camerei...
Prajitura cu melasa,prune si flori de lavanda
Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,peste albusuri am pus un praf de sare si apoi le-am batut bine pana cand s-a format spuma tare,am adaugat apoi peste ele si zaharul si melasa,am amestecat pana cand acestea s-au topit. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul (adaugat pe rand ca...
Prajitura inteligenta la Multicooker
Am separat galbenusurile de albus si le-am pus in castroane curate si uscate.Untul l-am topit la foc mic,apoi l-am lasat sa se raceasca putin.Am mixat galbenusurile cu zaharul,esenta de vanilie si apa de trandafiri pana cand zaharul s-a topit si galbenusurile si-au dublat volumul,apoi am adaugat...
Chec cu mere caramelizate si stafide
Merele le-am curatat de coaja,apoi le-am taiat cubulete si le-am pus intr-o tigaie pe aragaz,am adaugat si 3 linguri de zahar,scortisoara ,stafidele si le-am lasat la foc mic sa se caramelizeze usor,apoi le-am dat deoparte si am trecut la chec. Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusul...
Cornulete “torturate”
Am facut o maia din 2-3 linguri de lapte putin caldut,drojdia si o lingura de faina,pe care am lasat-o 5 minute deoparte sa se activeze drojdia.Intr-un castron am pus restul de faina,ouale,uleiul,zaharul,scortisoara,coaja de lamaie si un praf de sare,am amestecat bine ingredientele cu o...
Tort cu piersici
Blatul: Biscuitii i-am dat prin robot pentru a-i sfarama,apoi i-am pus intr-un castron si i-am amestecat bine cu untul moale,la temperatura camerei. Am pus apoi biscuitii cu unt intr-o forma de tort,am presat bine si am dat forma la frigider pentru a se intari. Crema: Am taiat piersicile...
Prajitura cu urda,mere si ghimbir
Blat: Am separat galbenusurile de albus,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul,esenta,apoi am adaugat uleiul de masline,faina,praful de copt si ghimbirul macinat.Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,apoi le-am incorporat usor peste galbenusuri. Am impartit aluatul in doua...
Tort spirala cu doua creme
Pentru fiecare din cele 2 foi de blat am procedat la fel,am separat galbenusul de albus,galbenusurile le-am frecat cu zaharul si esentele pana cand si-au dublat volumul,am adaugat apoi faina si am omogenizat bine. Albusurile le-am batut spuma tare,apoi le-am incorporat usor in galbenusuri avand...
Experiment cu visine si banane
Am separat galbenusul de albus,galbenusurile le-am amestecat bine cu zaharul,apa de trandafiri si esenta de vanilie,pana cand si-au dublat volumul,am adaugat apoi uleiul,faina si praful de copt si am omogenizat compozitia. Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,apoi le-am...
Tort cu zmeura si piersici
Am spalat si taiat piersicile in felii potrivite ca si marime si le-am pus la foc intr-o craticioara impreuna cu apa de trandafiri,2 stelute de anason, 200 ml apa si 3 linguri de zahar.Le-am lasat sa fiarba pana cand piersicile s-au inmuiat,apoi le-am, strecurat si am pus siropul la racit....
Trigoane cu caise si ricota
Caisele le-am spalat si apoi le-am taiat in felii mici,le-am pus intr-o cratita impreuna cu apa de flori de portocal,florile de lavanda si zaharul si le-am lasat pe foc pana cand au fiert si s-a ingrosat,asa ca o dulceata. Am dat apoi cratita la racit si dupa ce caisele au ajuns la temperatura pe...
Pandispan cu sirop de zmeura
Untul moale la temperatura camerei l-am frecat bine cu zaharul pana cand a devenit o spuma,am adaugat apoi pe rand ouale si putin din faina pentru a nu se taia crema,am incorporat bine ouale,am renuntat la mixer si cu ajutorul unei spatule am incorporat usor faina amestecata cu praful de copt,am...
Trandafiri cu branza dulce si cirese
Am decongelat aluatul dar nu chiar de tot,doar cat sa fie usor de manevrat, dar sa nu fie foarte moale. Intr-un castron am pus branza, ouale, zaharul, nucosara, vanilia, coaja de lamaie si am amestecat bine pentru a omogeniza intreaga compozitie. Ciresele le-am taiat in 2, am scos samburii si...
Inghetata de banane
Am taiat bananele rondele si le-am pus in robot,am pus peste ele 2 linguri de miere si am amestecat bine.Au ramas si bucatele mai mari,daca nu va plac maruntiti mai mult…eu le-am lasat asa. Am batut cu mixerul 400 ml frisca lichida,pe care mai apoi am amestecat-o cu piure-ul de banane...
Prajitura cu piersici si bezea
Piersicile le-am taiat cubulete mici si le-am pus la foc mic cu 4 linguri de zahar ,1 lingurita anason macinat si 1 lingurita de apa de flori de portocal,le-am lasat la foc pana cand s-au inmuiat,apoi le-am pus intr-o sita pentru a permite siropului format sa se scurga si le-am lasat sa se...
Chec cu ciocolata neagra si curmale
Am curatat prima data curmalele de sambure si le-am taiat in cubulete mici,apoi le-am pus la inmuiat in putina apa rece.Ciocolata am taiat-o in bucati mici,ca niste fulgi. Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile le-am amestecat bine cu zaharul si esentele,pana cand si-au dublat...
Briose cu ciocolata alba si stafide
Pentru ca acum am robot care sa ma ajute,am pus in robot ouale impreuna cu zaharul,cardamonul si esenta si le-am lasat sa se amestece pana cand se topeste zaharul,apoi am adaugat uleiul,am mai amestecat putin,am adaugat apoi faina amestecata cu praful de copt,am omogenizat bine toate...
Tarta Tatin cu mere si capsuni
Merele le-am curatat de coaja si de cotor si apoi le-am taiat in felii nu foarte subtiri,capsunile le-am taiat tot felii.In tava de tarta am pus pentru 1 portie 100 gr unt,175 gr zahar,2 plicuri zahar vanilat,semintele de la 2 pastai de cardamon,putina esenta de vanilie si am pus tava pe aragaz...
Prajitura cu fructe si bezea
Blatul: Am separat galbenusurile de albus,am batut bine galbenusul cu zaharul si esenta ,pana cand si-a dublat volumul,am adaugat apoi uleiul,faina si praful de copt,am amestecat bine si am lasat aluatul deoparte.Am batut spuma albusurile si le-am amestecat apoi cu aluatul de galbenusuri,am pus...
Semifredo cu ciocolata si capsuni
Ouale,galbenusurile si mierea le-am pus intr-un vas metalic,le-am amestecat pana cand s-au omogenizat bine si apoi le-am pus la abur si am amestecat continuu pana cand am obtinut o crema care mai apoi s-a ingrosat si a inceput sa faca bule,aproximativ 10-15 min. Dupa ce am luat crema...