se pune la fiert apa cu ceapa si morcovul,dupa ce au fiert pe jumatate se adauga pasta de tomate si se condimenteaza.
pestele curatat si feliat se adauga in sos si se lasa sa fiarba foarte bine pana ce uleiul adaugat in prealabil iese la suprafata. se fierbe la foc mic.
se...
se spala fileul si se feliaza; apoi se presara sare piper,condimentele si se adauga sosul de soia;
se amesteca si se lasa asa o jumatate de ora;
intre timp se incinge uleiul si se bat ouale impreuna cu faina,
se face un aluat mai grosut decat cel de clatite.
se dau fasiile de peste...
procedura o stie fiecare:
se taie fasii fileul de peste,se lasa la scurs apoi se trece prin faina,ou si pesmet dupa care se prajesc in ulei incins.
gata papa, pofta buna!
se toaca fileul de peste,cartoful,ceapa, si restul si se amesteca toate;
se adauga ouale,se sareaza,pipereaza,se pune pesmetul si faina si se incinge uleiul;
se fac chiftelute care se prajesc,apoi se scot pe un servet .
ceapa taiata marunt se pune la calit impreuna cu usturoiul,ardeiul iute;apoi se adauga ciupercile si se lasa pana acestea scad.
apoi se adauga porumbul,se potriveste de sare si piper si se rastoarna totul intr-o tava.
pestele se spala f bine,se curata ,se taie,se condimenteaza si se aseaza...
se dezgheata pestele,se scurge f bine de apa,se sareaza,pipereaza,iar din oua si faina se face un aluat mai grosut decat cel de clatite;se trece pestele prin aluat f bine si se pune in ulei incins la prajit.
Pui foietajul in tava,apoi din oua ,lapte,faina si ulei faci un aluat in care pui maslinele,ardeiul,tonul,rosiile tocate marunt,potrivesti de sare si piper si rastorni peste foietaj;bagi la cuptor pana se coace si e numai buna de servit.Eu am pus in compozitie si castravete acru. POFTA BUNA!!!
Macrou in sos de rosii
se pune la fiert apa cu ceapa si morcovul,dupa ce au fiert pe jumatate se adauga pasta de tomate si se condimenteaza. pestele curatat si feliat se adauga in sos si se lasa sa fiarba foarte bine pana ce uleiul adaugat in prealabil iese la suprafata. se fierbe la foc mic. se...
File de peste in aluat
se spala fileul si se feliaza; apoi se presara sare piper,condimentele si se adauga sosul de soia; se amesteca si se lasa asa o jumatate de ora; intre timp se incinge uleiul si se bat ouale impreuna cu faina, se face un aluat mai grosut decat cel de clatite. se dau fasiile de peste...
Peste pane
procedura o stie fiecare: se taie fasii fileul de peste,se lasa la scurs apoi se trece prin faina,ou si pesmet dupa care se prajesc in ulei incins. gata papa, pofta buna!
Chiftele de peste
se toaca fileul de peste,cartoful,ceapa, si restul si se amesteca toate; se adauga ouale,se sareaza,pipereaza,se pune pesmetul si faina si se incinge uleiul; se fac chiftelute care se prajesc,apoi se scot pe un servet .
Peste la cuptor
ceapa taiata marunt se pune la calit impreuna cu usturoiul,ardeiul iute;apoi se adauga ciupercile si se lasa pana acestea scad. apoi se adauga porumbul,se potriveste de sare si piper si se rastoarna totul intr-o tava. pestele se spala f bine,se curata ,se taie,se condimenteaza si se aseaza...
Peste pane
se dezgheata pestele,se scurge f bine de apa,se sareaza,pipereaza,iar din oua si faina se face un aluat mai grosut decat cel de clatite;se trece pestele prin aluat f bine si se pune in ulei incins la prajit.
Tarta cu ton
Pui foietajul in tava,apoi din oua ,lapte,faina si ulei faci un aluat in care pui maslinele,ardeiul,tonul,rosiile tocate marunt,potrivesti de sare si piper si rastorni peste foietaj;bagi la cuptor pana se coace si e numai buna de servit.Eu am pus in compozitie si castravete acru. POFTA BUNA!!!