Desfacem conservele de pate si punem continutul lor intr-un vas incapator.
Scurgem feliile de gogosari in otet si le tocam marunt. Le adaugam peste pate impreuna cu dulceata de ardei iuti....
Intr-o tigaie punem cotletul de porc condimentat pe ambele parti cu vegeta si piper,punem ulei de masline,lasam cateva minute sa se prajeasca pe ambele parti.
Punem apa cat sa acopere si lasam la...
Untul la temperatura camerei se freaca impreuna cu zaharul brun si cu cel alb pana devine cremos. Se adauga apoi cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare aditie.
Adaugam si esenta de vanilie...
Mai intai punem osul de vita la fiert in apa cu putina sare si inlaturam spuma care se formeaza.
Adaugam si foile de dafin si boabe de piper.
Cat fierbe osul, tocam ceapa si o calim in ulei,...
Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se caleste intr-o tigaie cu ulei si putina sare.
Rosiile din conserva se dau prin blender pentru a se obtine un suc. Se pun apoi peste ceapa. Se...
Mixăm albușurile spumă, presărate cu sare, apoi adăugăm zahărul, treptat și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă.
Zahărul se va măcina, pentru că se bat mai...
Cum se prepara acest Cheesecake cu dovleac si mascarpone - Deliciu fin si aromat
Dovleacul se taie felii și se coace la 200 grade C, pentru 30 de minute, apoi se lasă să se răcească complet. După ce s-a răcit, se curăță de coajă și...
Se cerne faina, se amesteca cu zaharul pudra si cu coaja de lamaie. Se freaca galbenusurile cu praful de sare si cu untul topit si racit, apoi se toarna peste faina. Se incalzeste putin laptele, se...
Pentru inceput va spun ca faina 000 eu nu am gasit pe aici asa ca gatesc cu faina tip 450, ce-o fi insemnand asta, nu stiu! :) In al doilea rand trebuie sa va marturisesc ca nu am cernut-o...
Pentru aluat se amesteca faina cu drojdia, sarea si coaja de lamaie intr-un bol. In alt bol se amesteca laptele cu zaharul si untul moale, dupa care se adauga si oul batut.
Se toarna ingredientele...
Felicitari, draga noastra Oana, pentru cei 15 ani harnici si deliciosi de bucataras! Iti multumim pentru prietenie si pentru toate retetele minunate pe care le impartasesti in comunitatea noastra frumoasa.
Blat
Am pregatit o tava mare (40x30) pe care am pus hartie de copt.
Cuptorul l-am preincalzit la 170 grade C.
Intr-un bol pentru mixer am pus ouale, sarea si zaharul. Cu ajutorul unui mixer...
Pentru foaia de ruladă, separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte puțină sare peste ele. Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm zahărul, treptat și mixăm în...
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, inclusiv zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul...
Pentru astazi am ales
Pasta din pate de gasca cu mix de ardei
Desfacem conservele de pate si punem continutul lor intr-un vas incapator. Scurgem feliile de gogosari in otet si le tocam marunt. Le adaugam peste pate impreuna cu dulceata de ardei iuti....
Cotlet de porc in sos de rosii cu turmeric
Intr-o tigaie punem cotletul de porc condimentat pe ambele parti cu vegeta si piper,punem ulei de masline,lasam cateva minute sa se prajeasca pe ambele parti. Punem apa cat sa acopere si lasam la...
Biscuiti Linzer
Untul la temperatura camerei se freaca impreuna cu zaharul brun si cu cel alb pana devine cremos. Se adauga apoi cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare aditie. Adaugam si esenta de vanilie...