Legenda spune că în preajma iernii, o mică pasăre nu a mai putut să plece spre ţările calde, întrucât avea o aripă ruptă. Tremurând de frig, pasărea a încercat să se adăpostească în frunzişul unui stejar şi a unui ulm stufos, dar ambii copaci au...
Pentru ca un brad sa atinga maturitatea necesara incat sa fie taiat si adus in casa de Craciun, acesta trebuie sa creasca timp de 15 ani.
Primul brad artificial a fost realizat de germani din pene de gasca vopsite.
In Statele Unite este o adevarata traditie sa trimiti...
Traim intr-o societate axata mai mult pe viteza, decat pe calitatea vietii. Dormim putin, acumulam un nivel ridicat de stres si nu reusim sa mancam intotdeauna sanatos. Ficatul este unul din organele care se pot imbolnavi grav in urma unui regim haotic de viata. Iata ce alimente ar trebui sa...
Istoria ciocolatei începe cu două mii de ani în urmă, când cultura arborelui de cacao era practicată în America de Sud .
Cristofor Columb ( 1502 ) a fost primul explorator care a luat contact cu boabele de cacao din Lumea Nouă. Aduse în...
Incondeierea oualor reprezinta un obicei stravechi in traditia romaneasca. Ouale incondeiate sunt o marturie a datinilor, credintelor si obiceiurilor pascale, reprezentand un element de cultura spirituala specific romaneasca.
Deoarece oul rosu este purtatorul unor semnificatii...
Nu trece primavara fara ca vreo persoana sa nu manance macar o salata de cruditati , din care nu lipsesc bineinteles ridichile. Si este cu atat mai bine cu cat cresteti cantitatea acestor legume, deoarece o cura cu ridichi este extrem de benefica pentru organism. Bogate in fibre...
Daca iti plac bananele, vei beneficia de multe elemente benefice organismului, care te vor ajuta sa iti pastrezi starea de sanatate si sa te simti energizat pe tot parcursul zilei.
Iata ce vitamine iti ofera acest fruct, conformLiveStrong:
Vitamina B6: aceasta functioneaza ca o enzima...
Te intrebai care sunt fructele de care e musai sa te mai indragostesti vara aceasta? Ei bine, acorda zmeurei un loc de frunte in farfuria ta. Nu stim cate persoane pot rezista tentatiei de a incerca delicata aroma revigoranta de zmeura, dar am aflat de la cercetatorii olandezi ca acest fruct are...
Ulei de floarea soarelui:
Procesat la rece are gust fructose, si o aroma discrete de nuca. Se foloseste in salate. Uleiul rafinat are un gust neutru si se foloseste la prajit.
Ulei de masline:
Variantele cu gust bland se folosesc la salata si maioneza, iar cele cu gust puternic sunt...
Otetul de zmeura:
Are o aroma foarte fina si o aciditate blanda, este ideal in salatele de vara cu pasare, pentru sfecla rosie si salatele de fructe.
Otetul de mere:
Cu cat merele sunt mai coapte cu atat este mai aromat. Se potriveste la salata de cruditati si salata verde, dar si...
Legenda Bradului de Craciun
Legenda spune că în preajma iernii, o mică pasăre nu a mai putut să plece spre ţările calde, întrucât avea o aripă ruptă. Tremurând de frig, pasărea a încercat să se adăpostească în frunzişul unui stejar şi a unui ulm stufos, dar ambii copaci au...
Curiozitati despre Craciun
Pentru ca un brad sa atinga maturitatea necesara incat sa fie taiat si adus in casa de Craciun, acesta trebuie sa creasca timp de 15 ani. Primul brad artificial a fost realizat de germani din pene de gasca vopsite. In Statele Unite este o adevarata traditie sa trimiti...
12 alimente pentru un ficat sanatos
Traim intr-o societate axata mai mult pe viteza, decat pe calitatea vietii. Dormim putin, acumulam un nivel ridicat de stres si nu reusim sa mancam intotdeauna sanatos. Ficatul este unul din organele care se pot imbolnavi grav in urma unui regim haotic de viata. Iata ce alimente ar trebui sa...
Istoria Ciocolatei
Istoria ciocolatei începe cu două mii de ani în urmă, când cultura arborelui de cacao era practicată în America de Sud . Cristofor Columb ( 1502 ) a fost primul explorator care a luat contact cu boabele de cacao din Lumea Nouă. Aduse în...
Ouale incondeiate in traditia romaneasca
Incondeierea oualor reprezinta un obicei stravechi in traditia romaneasca. Ouale incondeiate sunt o marturie a datinilor, credintelor si obiceiurilor pascale, reprezentand un element de cultura spirituala specific romaneasca. Deoarece oul rosu este purtatorul unor semnificatii...
Ridichile de luna, sanatate de primavara
Nu trece primavara fara ca vreo persoana sa nu manance macar o salata de cruditati , din care nu lipsesc bineinteles ridichile. Si este cu atat mai bine cu cat cresteti cantitatea acestor legume, deoarece o cura cu ridichi este extrem de benefica pentru organism. Bogate in fibre...
Vitaminele din banane
Daca iti plac bananele, vei beneficia de multe elemente benefice organismului, care te vor ajuta sa iti pastrezi starea de sanatate si sa te simti energizat pe tot parcursul zilei. Iata ce vitamine iti ofera acest fruct, conformLiveStrong: Vitamina B6: aceasta functioneaza ca o enzima...
Zmeura
Te intrebai care sunt fructele de care e musai sa te mai indragostesti vara aceasta? Ei bine, acorda zmeurei un loc de frunte in farfuria ta. Nu stim cate persoane pot rezista tentatiei de a incerca delicata aroma revigoranta de zmeura, dar am aflat de la cercetatorii olandezi ca acest fruct are...
Uleiul
Ulei de floarea soarelui: Procesat la rece are gust fructose, si o aroma discrete de nuca. Se foloseste in salate. Uleiul rafinat are un gust neutru si se foloseste la prajit. Ulei de masline: Variantele cu gust bland se folosesc la salata si maioneza, iar cele cu gust puternic sunt...
Otetul
Otetul de zmeura: Are o aroma foarte fina si o aciditate blanda, este ideal in salatele de vara cu pasare, pentru sfecla rosie si salatele de fructe. Otetul de mere: Cu cat merele sunt mai coapte cu atat este mai aromat. Se potriveste la salata de cruditati si salata verde, dar si...