Otetul de zmeura:
Are o aroma foarte fina si o aciditate blanda, este ideal in salatele de vara cu pasare, pentru sfecla rosie si salatele de fructe.
Otetul de mere:
Cu cat merele sunt mai coapte cu atat este mai aromat. Se potriveste la salata de cruditati si salata verde, dar si pentru marinarea pestelui si carnii de pasare.
Otetul cu ierburi:
Se prepara din otet de vin alb la care se adauga plante aromatice. Otetul cu oregano si busuioc se potriveste la salate cu rosii, ardei gras sau dovlecel. Otetul cu menta rafineaza salata verde si pe cea de fructe. Otetul cu patrunjel este bun in salata de cartofi. Otetul cu marar se potriveste la salatele cu peste, oua si castraveti.
Aceto balsamico:
E regele oteturilor, aciditatea sa fina se armonizeaza perfect cu un gust dulce delicat. Se combina cu uleiul de masline sau cu cel de nuci, pentru sosuri de friptura, dar si deserturi.
Otetul de vin:
Cel rosu se foloseste pentru marinarea vanatului sau a carnii de vita. Cel alb rafineaza sparanghelul, pestele si cruditatile.
Otetul de soc:
Se obtine prin aromatizarea otetului de vin alb cu flori de soc. Este potrivit pentru peste si deserturi.
Informatiile sunt luate dintr-o revista mai veche si mi s-a parut tare interesant. Imaginile sunt luate de pe internet.