Otetul

Postat de oana_pisicutza16 in Alimente pe 10 Apr 2012, 19:00

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza
Otetul

Otetul de zmeura:

Are o aroma foarte fina si o aciditate blanda, este ideal in salatele de vara cu pasare, pentru sfecla rosie si salatele de fructe.

Otetul de mere:

Cu cat merele sunt mai coapte cu atat este mai aromat. Se potriveste la salata de cruditati si salata verde, dar si pentru marinarea pestelui si carnii de pasare.

Otetul cu ierburi:

Se prepara din otet de vin alb la care se adauga plante aromatice. Otetul cu oregano si busuioc se potriveste la salate cu rosii, ardei gras sau dovlecel. Otetul cu menta rafineaza salata verde si pe cea de fructe. Otetul cu patrunjel este bun in salata de cartofi. Otetul cu marar se potriveste la salatele cu peste, oua si castraveti.

Aceto balsamico:

E regele oteturilor, aciditatea sa fina se armonizeaza perfect cu un gust dulce delicat. Se combina cu uleiul de masline sau cu cel de nuci, pentru sosuri de friptura, dar si deserturi.

Otetul de vin:

Cel rosu se foloseste pentru marinarea vanatului sau a carnii de vita. Cel alb rafineaza sparanghelul, pestele si cruditatile.

Otetul de soc:

Se obtine prin aromatizarea otetului de vin alb cu flori de soc. Este potrivit pentru peste si deserturi.

 

Informatiile sunt luate dintr-o revista mai veche si mi s-a parut tare interesant. Imaginile sunt luate de pe internet.

Comentarii (2)

10.04.2012, 19:51

10.04.2012, 20:26

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]