Nu trece primavara fara ca vreo persoana sa nu manance macar o salata de cruditati , din care nu lipsesc bineinteles ridichile. Si este cu atat mai bine cu cat cresteti cantitatea acestor legume, deoarece o cura cu ridichi este extrem de benefica pentru organism. Bogate in fibre vegetale, vitamina A , acid folic si fier, ridichile de luna fac parte dintre legumele cu rol important in prevenirea cancerului. Prin consumul lor puteti trata cu succes afectiuni ale stomacului – balonari abdominale, indigestii, ajutand la refacerea florei intestinale – ale ficatului, ale inimii (tulburari de ritm cardiac ) etc. De asemenea, consumul regulat de ridichi poate preveni guturaiul, gripa si infectiile respiratorii.
Datorita continutului ridicat de vitamina C, ridichile de luna sunt benefice pentru toate afectiunile care au la baza carente ale acestei vitamine. In acest sens, s-au constatat rezultate foarte bune si in astmul bronsic, mai ales in cazul copiilor.Culoarea ridichiilor este data de antociani, pigmenti rosii sau purpurii prezenti la suprafata, care ajuta la consolidarea in organism a vitaminei C.
Salata japoneza
Pentru a diversifica modalitatea de preparare a ridichilor de luna, iata o reteta de salata japoneza foarte gustoasa si saraca in calorii. Taiati rondele fine de ridichi, amestecati-le cu peste crud, marinat, taiat in lamele subtiri (sardine, ton) si adaugati hrean si sos de soia. Daca insa preferi reteta traditionala cu salata verde, atunci trebuie sa stii ca aceasta este la fel de eficienta pentru organism, ajutandu-te sa scapi de stresul cotidian.
Sursa: http://sanatate.acasa.ro/dieta-nutritie-4/ridichile-de-luna-sanatate-de-primavara-363.html