publicat la 26.03.2019
publicat la 21.03.2019
publicat la 16.03.2019
Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!
Bucataras.ro
[email protected]
Pizza Margherita
Cernem faina intr-un bol, adaugam uleiul, drojdia si sarea. Framantam un aluatu elastic adaugand apa calduta si il lasam la dospit pana pregatim restul ingredientelor. Rosiile si mozzarela le taiem feliute. Ungem blatul cu kethcup, presaram busuioc, adaugam feliile de mozzarela si...
Painici cu ceapa
Cernem faina intr-un bol. Adaugam taratele, oul, drojdia, sarea si framantam cu apa calduta, pana devine un aluat elastic. Adaugam ceapa calita intr-o lingura de ulei si mai framantam inca odata pana se incorporeaza ceapa in aluat. Lasam la dospit,intr-un loc caldut,cca 1 ora, pana isi dubleaza...
Paine cu tarate si salvie
Cernem faina intr-un bol si o amestecam cu taratele de grau.,iar in mijloc formam o "gropita". Intr-un pahar amestecam drojdia cu mierea si apa si o turnam in faina. Adaugam pe margini,sarea si amestecam compozitia cu o lingura de lemn,pana se incorporeaza. Adaugam semintele...
Paine cu morcovi
Drojdia se amesteca cu 1 lingurita zahar si 50 ml apa calduta, se lasa deoparte 5 minute. Cernem faina intr-un bol, in mijloc turnam maiaua, pe margine punem morcovii rasi, sarea si framantam aluatul cu restul de apa. Rezulta un aluat moale, pe care il lasam la dospit 40 de minute. Dupa...
Paine cu faina de secara
Sfarmam drojdia si o punem intr-un pahar cu 1 lingurita de zahar,1 lingura de faina si 100 ml apa calduta. O lasam deoparte 10 minute. Cernem faina intr-un bol,in mijloc punem maiaua,pe margine punem sarea si chimenul si turnam restul de apa. Amestecam bine cu o lingura de lemn,pana se...
Paine cu cartofi
In prima faza trebuie sa punem cartofii la fiert in apa cu sare,cand sunt fierti,ii curatam de coaja si ii pasam cu furculita si potrivim din nou cu sare. Cernem faina intr-un bol,punem in mijloc drojdia uscata,zaharul. Adaugam cartofii,uleiul,inca putina sare si incepem sa framantam,adaugand apa...
Paine rustica cu masline
Amestecam drojdia cu mierea,100 ml apa calduta si 1 lingura de faina si o lasam deoparte 10 minute. Cernem faina intr-un bol,in mojloc turnam maiaua,pe margine punem sarea,maslinele taiate feliute si turnam restul de apa . Amestecam ingredientele cu o lingura lemn deoarece aluatul este...
Paine cu rozmarin
Amestecam drojdia cu zaharul, 1 lingura faina si apa calduta, o lasam deoparte 10 minute. Cernem faina intr-un bol, in mijloc turnam maiaua, pe margine punem rozmarinul, uleiul, chimenul, usturoiul si sarea. Framantam un aluat elastic (daca mai este nevoie, se adauga apa calduta ). Punem aluatul...
Paine cu ceapa si patrunjel
Drojdia sfarmata se amesteca cu zaharul, 1 lingura de faina si 100 ml apa calduta. Ceapa o taiem julienne si o calim intr-o lingura de ulei. Cernem faina intr-un bol, in mijloc punem maiaua, pe margine punem ceapa calita, chimenul, putina sare si 1 lingura de patrunjel uscat. Framantam un...
Paine alba
Amestecam drojdia cu laptele caldut,o lingurita zahar,o lingura faina si o lasam 10 minute deoparte. Cernem faina intr-un bol,in mijloc punem maiaua,pe margine punem sarea,uleiul si framantam un aluat elastic cu restul de apa calduta. Punem aluatul intr-o oala unsa cu ulei si o lasam la dospit...
Chifle cu doua feluri de faina,seminte de floarea soarelui si chimen
Pregatim maiaua: Drojdia sfarmata o amestecam cu o lingura zahar,o lingura faina si 100 ml lapte caldut,o lasam 10 minute deoparte. Restul de faina o cernem intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,pe margine punem sarea,chimenul,semintele de floare si framantam un aluat elastic cu restul de apa....
Pizza turceasca
Drojdia o amestecam cu zaharul si 50 ml apa calduta o lasam la inmuiat 10 minute. Cernem faina intr-un bol,in mijloc punem maiaua,pe margini punem sarea,uleiul si framantam un aluat elastic cu restul de apa. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Pana dospeste aluatul,pregatim...
Paine neframantata
Pregatim maiaua: Sfarmam drojdia,o amestecam cu zaharul si 100 ml apa calduta(din cele 340 ml),o lasam pana incepe sa dospeasca. Cernem faina intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,pe margine punem uleiul,sarea si restul de apa. Amestecam compozitia cu o lingura de lemn,doar cat sa se amestece...
Paine floare
Eu am fentat putin si am pus toate ingredientele in masina de paine, sa lucreze ea pentru mine. Se pregateste maiaua din drojdie care se amesteca cu zaharul si laptele caldut si se lasa deoparte 10 minute. Cernem faina intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,iar pe margini...
Chifle cu busuioc si patrunjel
Drojdia o amestecam cu zaharul si apa calduta, o lasam la dospit 10 minute. Cernem faina intr-un bol, in mijloc punem maiaua, pe margini punem untul, busuiocul si patrunjelul, sarea. Framantam un aluat, dupa care il lasam la dospit intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul. Dupa ce...
Chifle cu branzica si seminte de in
Lasam branza de vaci la scurs,intre timp punem cca 50 ml apa la fiert. Cand da in clocot stingem focul si punem semintele de in in apa sa se umfle. Drojdia o amestecam cu 1 lingurita zahar,1 lingura faina si 100 ml apa calduta,o lasam la dospit. Cernem faina intr-un bol,in mijloc punem maiaua iar...
Pizza salami cu pesto alla genovese
Punem drojdia in putin apa calduta si 1/2 lingurita zahar. Lasam la dospit 10 minute. Cernem faina,facem o "groapa" in mijloc unde adaugam maiaua,pe margini adaugam sare,praful de copt si uleiul. Framantam bine un aluat adaugand apa calduta(cattrebuie) si il lasam la dospit...
Pizza de casa
Mod de preparare pentru pizza de casa : Punem drojdia in putina apa calduta si 1/2 lingurita zahar si o lasam sa dospeasca. Intr-un bol cernem faina,pe margine punem sarea si uleiul iar in mijloc turnam maiaua. Framantam bine aluatul si il lasam la dospit 30 de minute,acoperit cu un...
Focaccia umpluta
Amestecam drojdia cu 50 ml apa si o lasam 10 minute,dupa care o turnam in cuibul din faina. Pe margine punem sare dupa gust si framantam un aluat cu 300 ml apa. Este un aluat moale care ramane lipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul (1 ora) Razalim casul. Tot timpul trebuie sa fim...
Pizza cu fructe de mare
Se pun urmatoarele ingrediente in aparatul de facut paine sau se framanta cu mana:faina,sare,apa,drojdie,ulei. Se intinde aluatul si se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.(din acest aluat ies mai multe pizza, depinde cat de mari le faceti) Caliti usturoiul taiat felii...
Painici integrale"Mic dejun"
Dizolvam drojdia in 100 ml apa calduta si amestecam cu 1 lingurita miere. Lasam 10-15 minute. Intre timp amestecam seminte de in cu iaurtul,otetul,uleiul si sare. Intr-un bol mai mare punem faina,drojdia amestecata,amestecul cu iaurt si framantam aluatul pana se dezlipeste de pe maini. Lasam...
Paine cu seminte
Se ameste catoate ingredientele uscate. Adauga uleiul de masline,apa cu drojdie în ea si semintele. Se framanta pana se incorporeaza toate ingredientele si se obtine un aluat vartos si lipicios. Se toarna aluatul intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt,se lasa...
Paine neagra cu masline
Se framanta un aluat din faina,apa,sare,zahar si drojdie.Dupa ce l-am framantat adaugam seminte si masline tocate.Se lasa la dospit o ora si se baga la cuptor pentru inca o ora.Cand s-a copt se scoate,se impatura intr-un prosop si se lasa asa pana se raceste.A iesit o paine foarte buna si in...
Calzone Vegetariana
Intr-un bol se amesteca drojdia cu o lingura de faina,3-4 linguri de apa calduta pana se obtine o pasta.Se pune maiaua in mijlocul fainii,uleiul si sare.Se framanta usor pana se obtine un aluat moale si elastic.Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.Legumele se taie si se calesc in ulei de...
Pizza Salami
Se pun urmatoarele ingrediente in aparatul de facut paine sau se framanta cu mana:faina,sare,apa,drojdie,ulei. Se intinde aluatul si se pune intr-i tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se unge aluatul cu ketchup se pun feliile de salam,fasii de ardei,masline si felii de ciuperci,se pune...