Dovlecelul se taie cubulete .
Ceapa si usturoiul se feliaza marunt impreuna cu painea de secara taiata cuburi
Caliti usor ceapa s usturoiul in ulei .
Adugati zucchini si patrunjelul tocat
Ouale se bat spuma , se amesteca cu apa , sare si pipoer
Se toarna...
Cartofii se curata de coja si se fierb bine in apa cu sare impreuna cu cateii de usturoi.
Nu am dorit un gust prea puternic de usturoi asa incat l-am pus la fierbere.
Scurgeti cartofii si-i zdrobiti.
Amestecati cu smantana si cu 2 linguri de ulei masline.
Tot acum...
Fasolea se taie marunt. Patrunjelul se toaca.
Ceapa verde se taie rondele.
Salamul se taie cuburi.
Amestecati ingredientele pregatite cu iaurt grecesc, ulei, sare si piper [cu grija, mai putin] .
Salata se echilibreaza bine ca gust daca puneti putina zeama de lamaie....
Zuuchini daca este tanar, se curata coaja din loc in loc si se feliaza rondele.
Se pun fileurile de peste intr-o tava incapatoare.
Pe margine se aranjaza rondele de dovlecel.
Sarati, condimentati cu mirodenii, ierburi si stropiti cu ulei de masline.
Presarati pe...
Se amesteca aluatul de la painea anterioara cu zahar, drojdie si putina faina .
Se lasa 10 minute ca drojdia sa inceapa sa actioneze .
Se pune restul de fainuri si sarea . Se framanta pana se obtine un aluat elastic .
Eu folosesc pentru framntare si dospire masina de paine ....
Legumele se curata si se spala.
Taiati radacinoasele, dovlecelul si ceapa cubulete.
Fasolea verde se curata, se spala si se taie bucati mai mici.
Carnea se taie cubulete se da prin faina alba si se prajeste in ulei incins.
Adugati ceapa si cand aceasta incepe sa se...
Bucatile de peste proaspat se spala, se sareaza si se stoarce deasupra zeama de lamaie.
Adaugati condimentele si uleiul aromatizat .
Masati usor bucatile de peste .
Se da carnea astfel condimentata la rece timp de doua ore .
Scoateti platoul cu bucati de peste si cu...
Carnea de porc se taie cubulete, se sareaza usor.
Intr-o tigaie incapatoare se pun cateii de usturoi impreuna cu uleiul. Usturoiul va imprumuta gustul sau uleiului.
Cand incepe sa se incinga uleiul se pun bucatelele de carne si se prajesc paina Incep sa se rumeneasca.
Adugati...
La inceput se bat ouale cu 2 linguri de zahar .
Caisele se spala si se curata de samburi .
Jumatatile de caise se amesteca cu zaharul vaniliat .
Daca doriti puteti sa puneti si putin zahar peste caise . Eu le-am preferat mai acrisoare .
Se omogenizeaza branza de...
Morcovii si ceapa se curata si se taie rondele. Cartoii se curata si se taie cubulete.
Caliti usor legumele in ulei si adaugati 1l apa .
Carnea tocata se amesteca cu sare, piper si patrunjel verde tocat.
Gulioarele se spala se curata usor de coaja si se scobesc cu ajutorul...
Sunca de praga se taie fasii si se prajeste in ulei pana devine usor crocanta.
Se scoate cu o paleta sunca din vas si se pune in uleiul incins o caciulie de usturoi taiata in doua.
Nu lasati usturoiul sa se prajeasca, el va da un gust amarui preparatului. Usturoiul se prajeste...
Pieptul de pui se taie cubulete si se toaca. Eu am folosit robotul pentru aceasta.
Ceapa verde, usturoiul, patrunjelul se curata, se spala si se toaca grosier.
Mixati si verdeturile cu robotul.
Dezghetati spanacul si-l scurgeti daca are exces de lichid.
Se...
Aluatul se intinde intr-o forma /tava de copt rotunda sau patrata, cu mainile unse cu ulei de masline din belsug.
Taiati rondele carnatul si splati legumele .
Peste aluat se presara busuiocul uscat .
Se fac gropite in aluat si se aseaza rondelele de carnat si rosiile taiate...
Eu am framantat si dospit aluatul cu ajutorul masinii de paine.
Pentru o buna organizare cantariti/ pregatiti intai ingredientele. Cantariti faina, masurati si incalziti laptele, scoteti din timp untul de la rece sa fie moale.
Intai am amestecat laptele caldut cu untul...
Somnul spalat si zvantat de apa se portioneaza bucati potrivite de 100 gr [sau cat trei degete ]
Pestele se pune intr-un vas si se stoarce deasupra zeama de lamaie . Sarati .
Condimentati cu oregano si piper brazilian .
Adaugati si putin ulei aromatizat cu oregano ....
Vanata se curata in fasii, lasand cate o fasie necuratata.
Taiati vanata rondele de aproximativ un centimetru grosime .
In ordine, aranjati vanata pe doua randuri [sa se potriveasca la suprapunere].
Se condimenteaza rondelele cu sare , piper , oregano uscat si pudra de...
Jintuiala se pune la fiert, intr-o oala incapatoare. Sarati.
Cand jintuiala incepe sa fiarba, se toarna in ploaie faina de malai si se amesteca cu ajutorul unui tel.
Atentie - la fierbere, jintuiala da repede in foc, ca si laptele.
Amestecati pana obtineti consistenta dorita....
Am spalat bine cartofii .
I-am pus la fiert in apa sarata cu crengute de tarhon .
I-am fiert mai tari , i-am scurs de apa si curatat .
Am taiat cartofii rondele intr-o tava pusa pe gratar . Am adugat rosiile deshidratate si i-am prajit usor .
Am adugat un ardei rosu gras taiat...
Fierbeti taiteii in multa apa cu sare . Scurgeti pastele .
Intr-un vas incapator infierbantati uleiul si topiti untul .
Adaugati nuca si scortisoara amestecand . Luati de pe foc .
Puneti zaharul si taiteii . Amestecati .
Serviti calzi taiteii cu nuca si gust de copilarie .
fructele se spala se curata si se taie cubulete .
jumatate din iaurt se amesteca cu 4 linguri din dulceata preferata .
in pahare de sticla se alterneaza randurile de fructe cu cele de iaurt .
Oua cu zucchini, la tigaie
Dovlecelul se taie cubulete . Ceapa si usturoiul se feliaza marunt impreuna cu painea de secara taiata cuburi Caliti usor ceapa s usturoiul in ulei . Adugati zucchini si patrunjelul tocat Ouale se bat spuma , se amesteca cu apa , sare si pipoer Se toarna...
Piure de cartofi cu busuioc, usturoi si ulei de masline
Cartofii se curata de coja si se fierb bine in apa cu sare impreuna cu cateii de usturoi. Nu am dorit un gust prea puternic de usturoi asa incat l-am pus la fierbere. Scurgeti cartofii si-i zdrobiti. Amestecati cu smantana si cu 2 linguri de ulei masline. Tot acum...
Salata de fasole verde cu salam si iaurt
Fasolea se taie marunt. Patrunjelul se toaca. Ceapa verde se taie rondele. Salamul se taie cuburi. Amestecati ingredientele pregatite cu iaurt grecesc, ulei, sare si piper [cu grija, mai putin] . Salata se echilibreaza bine ca gust daca puneti putina zeama de lamaie....
File de cod cu zucchini
Zuuchini daca este tanar, se curata coaja din loc in loc si se feliaza rondele. Se pun fileurile de peste intr-o tava incapatoare. Pe margine se aranjaza rondele de dovlecel. Sarati, condimentati cu mirodenii, ierburi si stropiti cu ulei de masline. Presarati pe...
Baghete crocante cu rosii si gris
Se amesteca aluatul de la painea anterioara cu zahar, drojdie si putina faina . Se lasa 10 minute ca drojdia sa inceapa sa actioneze . Se pune restul de fainuri si sarea . Se framanta pana se obtine un aluat elastic . Eu folosesc pentru framntare si dospire masina de paine ....
Ciorba taraneasca de vitel
Legumele se curata si se spala. Taiati radacinoasele, dovlecelul si ceapa cubulete. Fasolea verde se curata, se spala si se taie bucati mai mici. Carnea se taie cubulete se da prin faina alba si se prajeste in ulei incins. Adugati ceapa si cand aceasta incepe sa se...
Avat prajit
Bucatile de peste proaspat se spala, se sareaza si se stoarce deasupra zeama de lamaie. Adaugati condimentele si uleiul aromatizat . Masati usor bucatile de peste . Se da carnea astfel condimentata la rece timp de doua ore . Scoateti platoul cu bucati de peste si cu...
Cubulete de purcelus cu legume mexicane
Carnea de porc se taie cubulete, se sareaza usor. Intr-o tigaie incapatoare se pun cateii de usturoi impreuna cu uleiul. Usturoiul va imprumuta gustul sau uleiului. Cand incepe sa se incinga uleiul se pun bucatelele de carne si se prajesc paina Incep sa se rumeneasca. Adugati...
Soarele - papanasi cu caise
La inceput se bat ouale cu 2 linguri de zahar . Caisele se spala si se curata de samburi . Jumatatile de caise se amesteca cu zaharul vaniliat . Daca doriti puteti sa puneti si putin zahar peste caise . Eu le-am preferat mai acrisoare . Se omogenizeaza branza de...
Supa cu gulioare umplute
Morcovii si ceapa se curata si se taie rondele. Cartoii se curata si se taie cubulete. Caliti usor legumele in ulei si adaugati 1l apa . Carnea tocata se amesteca cu sare, piper si patrunjel verde tocat. Gulioarele se spala se curata usor de coaja si se scobesc cu ajutorul...
Tortellini cu sunculita si fasole verde
Sunca de praga se taie fasii si se prajeste in ulei pana devine usor crocanta. Se scoate cu o paleta sunca din vas si se pune in uleiul incins o caciulie de usturoi taiata in doua. Nu lasati usturoiul sa se prajeasca, el va da un gust amarui preparatului. Usturoiul se prajeste...
Snitele de pui cu spanac- spinacini
Pieptul de pui se taie cubulete si se toaca. Eu am folosit robotul pentru aceasta. Ceapa verde, usturoiul, patrunjelul se curata, se spala si se toaca grosier. Mixati si verdeturile cu robotul. Dezghetati spanacul si-l scurgeti daca are exces de lichid. Se...
Foccacia cu carnati si busuioc
Aluatul se intinde intr-o forma /tava de copt rotunda sau patrata, cu mainile unse cu ulei de masline din belsug. Taiati rondele carnatul si splati legumele . Peste aluat se presara busuiocul uscat . Se fac gropite in aluat si se aseaza rondelele de carnat si rosiile taiate...
Chifle cu lapte si unt
Eu am framantat si dospit aluatul cu ajutorul masinii de paine. Pentru o buna organizare cantariti/ pregatiti intai ingredientele. Cantariti faina, masurati si incalziti laptele, scoteti din timp untul de la rece sa fie moale. Intai am amestecat laptele caldut cu untul...
Somn prajit cu malai si oregano
Somnul spalat si zvantat de apa se portioneaza bucati potrivite de 100 gr [sau cat trei degete ] Pestele se pune intr-un vas si se stoarce deasupra zeama de lamaie . Sarati . Condimentati cu oregano si piper brazilian . Adaugati si putin ulei aromatizat cu oregano ....
Fursecuri cu vinete si Cheddar
Vanata se curata in fasii, lasand cate o fasie necuratata. Taiati vanata rondele de aproximativ un centimetru grosime . In ordine, aranjati vanata pe doua randuri [sa se potriveasca la suprapunere]. Se condimenteaza rondelele cu sare , piper , oregano uscat si pudra de...
Balmos cu salata de castraveti
Jintuiala se pune la fiert, intr-o oala incapatoare. Sarati. Cand jintuiala incepe sa fiarba, se toarna in ploaie faina de malai si se amesteca cu ajutorul unui tel. Atentie - la fierbere, jintuiala da repede in foc, ca si laptele. Amestecati pana obtineti consistenta dorita....
Cartofi cu tarhon si rosii deshidratate
Am spalat bine cartofii . I-am pus la fiert in apa sarata cu crengute de tarhon . I-am fiert mai tari , i-am scurs de apa si curatat . Am taiat cartofii rondele intr-o tava pusa pe gratar . Am adugat rosiile deshidratate si i-am prajit usor . Am adugat un ardei rosu gras taiat...
Taitei cu nuca- gustul din copilarie
Fierbeti taiteii in multa apa cu sare . Scurgeti pastele . Intr-un vas incapator infierbantati uleiul si topiti untul . Adaugati nuca si scortisoara amestecand . Luati de pe foc . Puneti zaharul si taiteii . Amestecati . Serviti calzi taiteii cu nuca si gust de copilarie .
Nuca cu miere de albine
nuca se fierbe 10 minute dupa care se scurge . se pune nuca intr-un borcan si se pune miere de albine peste ea .
Iaurt cu fructe 2
fructele se spala se curata si se taie cubulete . jumatate din iaurt se amesteca cu 4 linguri din dulceata preferata . in pahare de sticla se alterneaza randurile de fructe cu cele de iaurt .