publicat la 03.06.2024
publicat la 03.06.2024
publicat la 03.06.2024
Ceva cu nişte bani, o vizită neaşteptată şi o bucurie mai spre seară. Scuze, astăzi ni s-a îmbolnăvit specialistul in horoscop. Chiar n-ai recunoscut din prima stilul lui Nety?
Bucataras.ro
[email protected]
Reteta Muschiulet de porc cu merisoare, perfecta pentru o cina rafinata
Cum se prepara Reteta Muschiulet de porc cu merisoare, perfecta pentru o cina rafinata Merisoarele deshidratate tocate le amestecam cu ceapa tocata marunt, uleiul de masline si cimbrul uscat. Amestecam totul cu cele 2-3 linguri de pesmet si uniformizam amestecand bine cu lingura. Se sareaza si...
Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie
Mod de preparare Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie: Dovleceii se curata de coaja, se scobesc de seminte cu ajutorul unei lingurite si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se presara cu putina sare si se lasa deoparte cateva minute, pana isi vor lasa...
Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos
Cum se prepara Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos Intr-o farfurie adanca amestecam pesmetul cu toate condimentele. Muschiuletul de porc il punem intr-o tigaie cu ulei bine incins si-l prajim usor pe toate partile (atat cat sa se albeasca la...
Tocanita de curcan in crusta de cartofi
Cartofii ii fierbem in apa cu sare. Cand sunt gata ii zdrobim ca pentru piure, adaugand apoi untul, telemeaua sfaramata. oul, sare si piper dupa gust. Omogenizam amestecand energic. Ceapa tocata marunt o calim usor in cateva linguri de ulei. Cand s-a inmuiat si a devenit translucida...
Rulouri de curcan gratinate
Feliile de piept de curcan se bat usor cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza dupa gust cu sare, fulgi de ardei iute si fulgi de usturoi. Asezam pe fiecare felie de carne cate o felie de branza, cate o frunza mare de busuioc si rulam strans. Punem rulourile intr-un vas termorezistent uns cu...
Musaca de dovlecei
Dovleceii se curata de coaja, se scobesc de seminte cu ajutorul unei lingurite si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se presara cu putina sare si se lasa deoparte cateva minute, pana isi vor lasa zeama. Stoarcem bine de zeama presand razatura de dovlecei intre palme. Punem intr-un castron,...
Placinta cu cartofi si carne
Stratul de cartofi: Cartofii curatati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scurg de apa, se paseaza si se amesteca bine cu untul, laptele si cascavalul ras. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Umplutura: Ceapa si morcovul tocate marunt se pun la calit in...
Budinca cu carne si invelis crocant
Carnea se pune intr-o cratita si se acopera cu apa. Punem si boabele de mustar, piper si coriandru, apoi punem la fiert. Fierbem pana carnea se inmoaie suficient. Scoatem pe un platou, lasam sa se racoreasca si taiem cubulete. Intr-un castron amestecam mozzarella si cascavalul date pe...
Snitele crocante de curcan la Multicooker
Pieptul de curcan se feliaza subtire si se bate putin cu cioccanul de snitele, daca este necesar. In cazul in care optati sa bateti carnea acoperiti-o mai intai cu o folie alimentara. Separat se bat bine cele 2 oua cu sare, piper si busoioc uscat, dupa gust. Se adauga faina si se amesteca pana...
Pulpa de curcan in sos de smantana si rosii la Multicooker
In oala interioara a aparatului punem carnea taiata bucati potrivit de mari si cateva linguri cu ulei de masline. Selectam programul FRY si setam timpul la 15 minute. Apasam START. Prajim usor carnea pe toate partile, apoi adaugam ciupercile si ceapa tocata marunt si continuam la programul FRY...
Pui manastiresc
Pentru că n-am avut pui de curte, dar aveam în congelator niște aripioare de pui și o spinare, am facut o supa clara de pui, pe care am folosit-o la prepararea acestei rețete, în loc de apă. Punem vasul pe foc și topim o parte din unt. Adăugăm carnea, pe care am...
Piept de curcan in sos de ardei si rosii
Ceapa tocata marunt se caleste usor in cateva linguri cu ulei. Se pune pieptul taiat cuburi si se caleste, amestecand continuu, pana se albeste carnea. Adaugam rosia coapta, ardeii copti si rosiile in suc propriu. Le-am dat prin blender, pana s-au facut pasta, dar puteti sa le taiati fasii sau...
Perisoare cu sos de rosii
Carnea o tocam, apoi o amestecam cu morcovul dat pe razatoare, ou si orez. Saram si piperam dupa gust. Formam chiftelutele cu mana unsa cu ulei si le punem la fiert in apa cu sare. Le fierbem la foc moderat pana se ridica la suprafata. Ceapa tocata marunt se caleste usor in putin ulei de...
Pulpe de pui crocante la cuptor
Intr-o farfurie adanca amestecam pesmetul cu condimentele uscate, sarea si piperul. Separat batem bine oul cu un praf de sare. Trecem carnea prin ou batut, apoi prin pesmetul aromat. Tavalim bine carnea pe toate partile, apoi asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Dam...
Tarta cu pui si smantana
Aluat: Se amesteca intr-un vas branza, laptele, uleiul si sarea. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt in pasta de branza si se framanta putin, atat cat nu se mai lipeste aluatul de maini. Impartim aluatul in 3 parti, o parte o punem deoparte, iar cele 2 parti le intindem...
Sufleu de cartofi cu pui
Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu sare.Dupa ce au fiert se scurg de apa si se paseaza. Pieptul de pui se pune si el la fiert in apa in care am pus condimentele boabe, dupa gust. Dupa ce este gata, se taie cubulete. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga...
Musaca de cartofi cu carne
Piure de cartofi: Cartofii ii fierbem in apa cu sare. Scurgem apa si sfaramam cartofii. Adaugam untul, cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici , oul, sare si piper dupa gust. Amestecam bine pana la omogenizare. Umplutura: Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea cu...
Pulpa de porc in bacon
Pulpa de porc se spala si se curata de pielite si grasime, daca are prea multa. Usturoiul se piseaza, se adauga sare si piper dupa gust, apoi uleiul. Amestecam usor pana obtinem o emulsie stabila. Cu aceasta emulsie ungem pulpa de porc si o masam bine pe toate partile. Intr-un...
Chiftelute gratinate
Mai intai vom prepara compozitia pentru chiftelute. Carnea o tocam, apoi o amestecam cu morcovul ras, usturoiul pisat, oul si salvia (eu am pus uscata). Condimentam cu sare si piper dupa gust. Cu mainile umezite formam chiftelutele pe care pe asezam intr-un vas termorezistent uns cu ulei....
Muschiulet de porc in crusta de mustar
Peste usturoiul pisat cu putina sare se toarna uleiul, mustarul si ketchup-ul. Se amesteca pana se obtine o emulsie stabila. Cu aceasta emulsie ungem muschiuletul de porc pe toate partile. Amestecam condimentele boabe (punem atat cat consideram de cuviinta, dupa gustul si preferinta...
Rulouri de porc umplute
Usturoiul, busuiocul si mararul se piseaza bine bine, apoi se adauga smantana. Se omogenizeaza si se potriveste gustul de sare. Se da la rece. Feliile de cotlet se invelesc in folie alimentara si se bat cu ciocanul de snitele pana se subtiaza. Se sareaza si pipereaza dupa gust si se dau...
Crumble cu pui
Copanelele se pun la fiert in apa in care am pus boabe de piper, coriandru, ienibahar, frunza de dafin si putina sare. Se fierb pana carnea se desprinde usor de pe os. Se scot pulpele pe o farfurie, se lasa sa se racoreasca putin, apoi scoatem carnea de pe oase si o rupem bucatele cu...
Pui cu smantana si orez
Pieptul de pui taiat cubulete se pune la fiert in apa cu putina sare, condimentele boabe si frunzele de dafin. Se spumuieste de cate ori este nevoie. Cand pieptul de pui este fiert se scoate pe o farfurie si se pastreaza la cald. Zeama se strecoara. Punem orezul la fiert in aceasta zeama...
Rulouri de pui cu prune
Pieptul de pui se portioneaza, astfel incat sa obtinem 4 felii. Fiecare felie o acoperim cu folie alimentara si o batem usor cu ciocanul de snitele. Condimentam dupa gust cu piper. Sare nu am pus, am considerat ca este destula in celelalte ingrediente, dar voi puteti pune daca o sa...
Pulpe de pui cu cartofi si rosii la cuptor
Cartofii se curata, se spala si se taie sferturi. Se aseaza intr-un vas termorezistent si se condimenteaza dupa gust cu putina sare si chilli iute. Pulpele de pui spalate si curatate se aseaza deasupra cartofilor, se condimenteaza dupa gust cu salvie uscata, sare, piper cu usturoi....
Pulpe de pui cu cartofi si sos de mustar
Usturoiul se piseaza cu putina sare, apoi se adauga uleiul. Se amesteca usor ca la maioneza. Se incorporeaza apoi mustarul si cimbrul. Cartofii curatati se taie felii potrivit de groase pe care le asezam intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. Asezam deasupra pulpele de pui, apoi...
Piept de pui in sos de ceapa si rosii
Ceapa tocata marunt se pune intr-o cratita cu putin ulei de masline si se caleste usor. Se adauga apoi ardeiul taiat cubulete si pieptul de pui taiat dupa preferinta, fasii sau cuburi. Amestecam continuu pana se albeste carnea, apoi punem rosiile. Adaugam putina apa, atat cat sa se acopere...
Tocanita de pui in paine
Aluat: Se dizolva drojdia cu putina apa calduta, se adauga uleiul, sarea, zaharul si restul de apa. Faina se adauga cate putin si se framanta aluatul pana se dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut cca 30 minute. Sau puteti folosi masina de paine, la programul de...
Pulpe de pui cu rosii si lamaie
Copanelele curatate si spalate se aseaza intr-un vas termorezistent. De jur imprejur punem cartofii curatati si taiati in sferturi. Se sareaza si pipereaza dupa gust, se presara si putina salvie uscata. Rosia si lamaia feliate se aseaza deasupra carnii. Daca mai ramane lamaie se stoarce...
Cartofi cu piept de pui la cuptor
Ce se intampla atunci cand nu te poti decide ce sa faci de mancare? Cand parca ai manca si o musaca de cartofi , dar parca ti-ar surade si un drob de pui in bacon cu garnitura de cartofi Duchesse ? :))) Desigur...ne jucam, le combinam si...voila!!! :))) Cartofii se curata, se taie cubulete...