luminita20_2006

1

Bucataras
incepator

galati

Bucataras din 02.05.2009

RETETE392
PRIETENI127
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv bruschete cu branza Tartino si rulada

In Aperitive / Garnituri la 16 Mai 2017

Se taie painea felii si se pune intr-o tava de cuptor. Se dau la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pentru 5-7 min, sa se prajeasca putin. Se amesteca branza de vaci cu cascavalul ras si branza tartino. Se ung feliile de bagheta prajita cu crema de branza se pun bucati de sunca, rosii...

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 29 Iul 2016

Se spala vinetele si rosii. Cu un cutit bine ascutit se taie felii de vanata egale dar fara a le taia pana la capat, astfel incat sa puteti forma un evantai. Se taie si feliile de rosii egale. Intr-o tava se pune vanata si rosiile felii. Intre fiecare felie de vanata (vedeti poza), se...

Cocktail de creveti cu ananas si legume

In Aperitive / Garnituri la 11 Ian 2016

Castravetele se curata de coaja si se taie cubulete mici la fel si ardeiul gras. Crevetii se itag intr-o tigaie cu putin unt si 2 linguri de min nu mai mult de 2 min. Se aseaza in pahar castravete, ardei gras, porum, foi rucola, ananas si creveti. Inainte de servire rurnati sosul sau cum am...

Rulouri cu somon si crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2016

Se pune intr-un vas la fiert 100ml apa cu sare cand da in clocot se adauga ~ 3lingurite de orez spalat in prealabil . Cand e gata se scuge de surplusul de apa daca e necesar. Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete mici. Se amesca intr-un bol orezul cu crema de branza, caravetele,...

Placinta cu trei feluri de branza

In Aperitive / Garnituri la 28 Aug 2015

Dovleceii de dau prin razatoarea mare apoi se pun intr-o tigaie cu putin ului si se amesteca pana cand dispare apa din tigaie. Se lasa la racit. Se amesteca branzeturile cu ou si sare foarte putina apoi cu dovleceii si mararul tocat. Foile de placinta se inpart in patru se stropesc cu putin...

Pateu de casa

In Aperitive / Garnituri la 30 Oct 2012

Se pune la fiert intr-o oala ceapa si morcovul curatat, iar cand clocoteste apa se pune ficatul de pui, boabe de piper si foaia de dafin. Se fierbe la foc mic timp de 20 minute, dupa care se scuge de apa (in reteta pe care am primit-o se specifica sa arunc morcovul, dar eu l-am pastrat). De...

Gogosele umplute cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 16 Mai 2012

Se pune la fiert apa cu uleiul cand da in clocot se adauga faina si se amesteca daca incepe sa se dezlipeste de oala se ia de pe foc. Dupa ce sa racit aluatul se adauga ouale cate unul amestecad pana se incorporeaza bine. Cu ajutorul unei linguri sau pungi se fac  cuiburi. Se dau la cuptor...

Sfecla rosie fiarta cu sos scordolea

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2012

Sfecla rosie se fierbe in apa cu sare, cand e gata se scoate sa se raceasca si se curata, apoi se taie felii subtiri. Feliile de franzela se imoaie in supa apoi se scurg bine se amesteca intr-un vas cu mixerul cu nuci pisate si usturoi razuit marunt sau pisat si se adauga cate putin ulei ....

Conopida pane

In Aperitive / Garnituri la 10 Noi 2011

Conopida se rupe buchetele si se pune in apa , se lasa 30-60 min in apa pentru a lasa imporitatile. Apoi se pune apa la fiert se adauga sare si usturoi catei (optional) si se lasa sa fiarba conopida  pana cand intra furculita usor  se scoate intr-un vas . Se amesteca ouale cu...

Orez cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 27 Iul 2011

Dovlecelul ,morcovul si ardeiul gras se taie cuburi. Intr-o oala se pune un pic de ulei si se calesc legumele apoi se toarna supa de pui. Cand da in clocot se pune orezul si se lasa sa fiarba pana cand supa este scazuta si orezul fiert. La sfarsit se condimenteaza se pune ...

Sufleu de dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 24 Iul 2011

Dovlecei se dau prin razatoarea mare si se pun la scurs 10 min. Ouale se bat cu sare, piper un fir de delikat, se pune laptele si faina atat cat sa iasa un aluat un pic mai gros decat cel de clatite. Se pune si mararul tocat marunt, se amesteca dovleceii cu compozitia din lapte. Se unge o tava...

Bruschette cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 24 Iul 2011

Dovleceii se taie rondele subtiri. Din 2-3 linguri de ulei de masline , busuioc, sare, piper, boia pregatim un sos. Ouale se bat cu sare si piper, adaugam laptele . Se imoaie fiecare felie in amestecul obtinut si apoi punem feliile de dovlecei. Ungem cu sos de busuioc si punem in tava unsa cu...

Dovlecei la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2011

Dovleceii se curata de coaja insa se lasa si fasii necuratate, se sareaza. Se bat 2 oua cu lapte, untul topit, smantana , faina; se adauga praful de copt, condimentele si mararul tocat. Dovleceii se amesteca cu compozitia de oua. Se unge o tava cu unt si se pune compozitia cu dovlecei. Deasupra...

Pate de casa

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2011

Ficateii se curata si se pun la fiert in lapte, piper si foaiea de dafin! fara sare timp de 15 min. Dupa ce s-au fiert se pun in robotul de bucatarie si se mixeaza bine se adauga untul moale si galbenusurile de ou fierte, sare dupa gust si  busuioc verde se mixeaza pana cand totul devine o...

Gustari cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 21 Ian 2011

Feliile de paine se decupeaza cu forma dorita. Se face crema de branza amestenacd untul cu telemea(cantitatile  sunt in functie de cat de mult facem)codimentam.Ungem prima forma de paine cu crema punem a doua iarasi crema iar deasupra ce dorim fiecare

Rulada aperitiv cu carne de porc

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2011

Carnea de porc se bate ca pentru snitele. Se face un amestec din carne tocata cu orez foarte putin si este optional, patrunjel tocat, sare , piper si delikat . Pe carnea de porc se pun feliile de cascaval, carnea tocata, maslinele deasupra in rand se ruleaza si se aseaza pe o folie de...

Rulada de clatite cu somon

In Aperitive / Garnituri la 29 Dec 2010

La aluatul de clatite nu am sa insist pt ca toata lumea stie sa faca clatite. Se amesteca branza data prin razatoare cu feta crema de unt si piper pana cand se obtine o pasta. Pe foaia de clatita se pune crema de branza, ceapa verde tocata si felii de somon se ruleaza si se taie dupa preferinta

Cartofi copti umpluti cu pui

In Aperitive / Garnituri la 27 Dec 2010

Cartofii cu coaja se spala bine se pun in tava se inteapa cu o furculita si se dau la cuptor 45min-1 ora. cand sunt gata se taie in patru dar nu pana la capat. Pieptul de pui se face la gratar cu sare si piper dupa care se taie cubulete se amesteca cu smantana si cascaval ras se umplu cartofii si...

Aperitiv- gogosele cu icre

In Aperitive / Garnituri la 9 Dec 2010

Se pune la fiert apa cu uleiul cand da in clocot se adauga faina si se amesteca daca incepe sa se dezlipeste de oala se ia de pe foc. Dupa ce sa racit aluatul se adauga ouale cate unul amestecad pana se incorporeaza bine. Cu ajutorul unei linguri sau pungi se fac betisoare sau cuiburi. Se dau la...

Orez prajit

In Aperitive / Garnituri la 27 Noi 2010

Orezul se prepara cu o zi inainte, daca nu v-ati propus sa faceti cu o zi inainte puteti grabi procedeul fierbandu-l cu apa si sare apoi cand e aproape gata, aldente se trece printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs. Intr-o tigaie wok se pune uleiul la incins se aduga kapia taiat...

Pachetele cu urda

In Aperitive / Garnituri la 4 Noi 2010

Drojdia se desface cu putin zahar si apa calduta. Din faina cernuta, drojdie, apa, sare si zahar, ulei se framanta un aluat. Se da o forma rotunda si se pune la cald sa dospeasca 1ora -1h 30 min. Umplutura 1: se amesteca urda cu ou , zahar si zahar vanilat. Umplutura 2: se amesteca...

Rosii umplute cu salata de vinete si ardei umplut cu salata de castraveti

In Aperitive / Garnituri la 27 Aug 2010

Ardeii grasi se taie in doua se curata se seminte. Castravetii se taie cubulete se pun la scurs, sunca se taie marunt. Se amesteca castravetii cu sunca rosiile si sos de maioneza, se orneaza cu baby corn.   Pentru rosii umplute: si scobesc cu o lingura rosiile de miez se pun la...

Cartofi HASSELBACK

In Aperitive / Garnituri la 12 Aug 2010

Cartofi in coaja se spala bine. Se aseaza intr-o lingura se taie felii de 3 mm grosime dar nu pana la capat. Se aseaza cartofii intr- tava se pune bucatele de unt peste ei se stropesc cu ulei de masilne si sare grunjoasa. Se dau la cuptor 50 min. la 220C

Ochiuri pe pat de ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 20 Iun 2010

Ciupercile curatate se taie felii si se soteaza cu ceapa taiata fin. Cand sunt aproape gata se pun feliile de rosii deasupra se presara un pic de oregano apoi se sparg ouale. Se pune capacul si se lasa sa se faca. Cand sunt gata ouale se pune parmezan ras se mai lasa 1 min sa se topeasca si se...

Cartofi gratinati cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 20 Iun 2010

Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu delikat. Cand sunt aproape gata se scurg de apa. se incinge o tigaie se pune un pic de unt si ulei de masline si se soteaza ciupercile( curatate si taiate felii)timp de 5-7 min.Apoi se pun cartofii si se lasa sa se faca fara capac amestecand cu...

Aperitiv cu foietaj si masline

In Aperitive / Garnituri la 5 Iun 2010

Maslinele daca au samburi se scot. In robotul de bucatarie se pun maslinele ,usturoiul si se lasa sa se faca o pasta se adauga si ulei de masline.Totul se mixeaza ~5 min. Se intinde pasta obtinuta(la mine nu a iesit pasta,o crema, cred ca din cauza robotului , insa au iesit si asa foarte bune) pe...

Cartofi noi la tigaie

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2010

Se curata cartofi de coaja cu ajutorul unui birete de sarma .cartofii care sunt mai mari se taie in doua iar cei mici selasa intregi.Dupa care se pun la fiert in apa cu sate timp de 10min. Se scot din apa cand au trecut cele 10 min si se pun la prajit intr-o tigaie cu un pic de ulei.Se adauga si...

Omleta cu dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2010

Se bat ouale bine cu sare si piper.Dovlecelul se taie rondele si se prajeste in ulei, dupa care se scoate pe un prosop de hartie. Intr-o tigaie se pune jumate din cantitatea de oua , motardela taiata cubulete si dovlecelul, se pune capacul pe tigai si se lasa la foc mic , apoi se ontoarce pe...

Zucchini umplut cu feta

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2010

Zuchini se spala si se taie felii insa nu pana la capat. Feta si cascavalul se taie felii si se pun intre feliile de zuchini. Se condimenteaza si se aseaza pe folii se aluminiu se stropesc cu ulei de masline si se impacheteaza. Se dau la cuptor 35 min.

Oua umplute cu ton

In Aperitive / Garnituri la 30 Ian 2010

Se fierb tari , apoi se curata de coaja si se taie pe lung.Galbenusurile de ou se marunteste si se amesteca cu tonul maruntit si el. Se taie marunt mararul(optional patrunjel), castraveti se taie cuburi mici se scurg de zeama si se amesteca cu oule. se adauga si mararul, maioneza si se formeaza o...

Afisate 1 - 30 din 48 retete    

Postari recente

publicat la 16.05.2017

Tabouleth

publicat la 16.05.2017

Creveti la gratar cu ananas

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]