lia maria

1

Bucataras
incepator

Timisoara

Bucataras din 20.02.2010

RETETE333
PRIETENI199
Retete / Mancaruri cu carne

Piept de pui la gratar cu ciuperci si rosii

In Pui la 11 Sep 2013

Spalam ciupercile si le taiem felii. Curatam usturoiul si-l tocam. Incingem o lingura de ulei intr-o cratita, adaugam ciupercile si usturoiul, amestecam si lasam la foc mic sa se soteze. In prima faza ciupercile isi vor lasa apa, dar pe masura ce se soteaza, aceasta se va evapora. Acum este...

Pilaf de orez cu pui si fenicul

In Pui la 22 Mar 2013

Spalam si portionam puiul. Curatam, spalam zarzavatul, morcovii si telina le dam prin razatoarea mare, ceapa, prazul si feniculul le tocam. Orezul il spalam bine in mai multe ape. Luam un wok incapator, incingem uleiul si calim bucatile de pui, amestecand astfel incat sa prinda culoare pe...

Pui picant chinezesc

In Pui la 21 Iul 2012

Sectionam aripiarele, partea superioara/inferioara si impreuna cu pulpele, le trecem sub jet de apa rece, apoi le stergem cu prosoape absorbante. Le punem intr-un bol si presaram sare si sosul de soia peste ele. Le amestecam bine, le acoperim cu folie si le dam la frigider pentru cel putin...

Ficatei de pui, imbracati

In Ficat la 27 Feb 2012

Spalam, portionam ficatul si-l lasam pe prosop absorbant. Intre timp taiem felii lungi si cat mai subtiri de slaninuta. Infasuram rand pe rand bucatile de ficat in feliile de slaninuta si le fixam cu cate o scobitoare. Cand santem gata, incingem uleiul intr-o tihaie si prajim ficateii imbracati...

Tocanita de porc cu ciuperci

In Porc la 18 Feb 2012

Curatam ceapa, morcovul si usturoiul si le spalam. Spalam si bucatile de carne, ciupercile si ardeiul. Tocam ceapa, maruntim ardeiul si le calim in ulei, cam 5 minute la foc mic. Intre timp dam morcovul pe razatoarea mica. Adaugam peste ceapa, bucatile de carne si morcovul ras si asezonam. Le...

Frigarui de pui cu ananas

In Pui la 27 Ian 2012

Taiem pieptul de pui, ardeiul gras si ananasul in cuburi de marimi aproximativ egale. Punem intr-un bol, sosul de soia, vinul de orez, uleiul si restul ingredientelor pentru marinata. Amestecam bine, acoperim cu folie alimentara si dam la frigider 30 minute. Dupa 30 de minute,...

Chiftelute marinate cu taitei de orez

In Porc la 20 Ian 2012

Pentru chiftelute , inmuiem felia de paine in apa, o stoarcem bine, apoi o dam pe razatoarea mare. Morcovul spalat si curatat il dam prin razatoarea mica. Ceapa si usturoiul le tocam marunt. Punem aceste ingrediente peste carnea tocata, adaugam oul, pesmetul, sarea, piperul si patrunjelul tocat...

Costita pe pat de varza dulce in vas roman

In Porc la 20 Dec 2011

Costita portionata, o spalam si o lasam intr-o strecuratoare. Varza o dam pe razatoare sau o taiem “fideluta”, presaram sarea peste ea si o lasam deoparte. Curatam si spalam zarzavaturile. Ceapa, prazul si ardeiul le taiem marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mare sau la robot....

Ardei umpluti si aromati, in vas roman

In Porc la 23 Iul 2011

 Spalam ardeii, indepartam cotorul si scoatem semintele. Din ceapa tocata marunt, carnea macinata, orez, si mirodenii, pregatim  umplutura. Umplem ardeii si le punem capac cate o feliuta de slaninuta. Pregatim vasul roman, punem mai intai, cateva crengute de mirodenii,...

Mancarica cu piept de pui si dovlecel

In Pui la 21 Iun 2011

Punem uleiul la incins intr-o tigaie cu peretii mai inalti. Adaugam bucatile de carne si le calim, cam 5’, pana isi schimba culoarea, dupa care o scoatem intr-un bol, in locul ei, adaugam ceapa, punem putina sare si piper si o lasam 2-3’, pana devine sticloasa. Punem dovleceii, apoi...

Pui in crusta de cartofi

In Pui la 20 Iun 2011

Curatam si spalam cartofii, ii taiem in 4/6 si ii punem la fiert in apa rece cu un praf de sare.  Pana fierb cartofii, portionam pulpele si le condimentam cu sare si piper. Din cartofii fierti, pregatim un piure, in care adaugam unt, cascaval, ou, nucsoara, sare si piper. Pornim si...

Sarmalute in foi de vita de vie

In Curcan la 31 Mai 2011

Punem la fiert 2L apa si cand da in clocot, adaugam sarea de lamaie. In acest amestec, punem frunzele de vita de vie la oparit, pentru cateva minute, aprox 5’, mai exact pana isi schimba complet culoarea din verde crud, in aramiu/maroniu. La scoatem intr-o strecuratoare si le lasam sa se...

Dovlecei umpluti

In Curcan la 29 Apr 2011

Spalam dovleceii, ii taiem in doua pe lungime si le scoatem miezul. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul curatat si spalat, il dam pe razatoarea mica. Ardeiul iute il spalam, il sectionam, ii indepartam nervirii si semintele si-l tocam. Patrunjelul spalat il tocam marunt. Punem...

Pulpe de pui, pe pat de legume si leurda

In Pui la 19 Apr 2011

 Pulpa de pui o spalam si o taiem in doua, apoi cu farful cutitului o ontepam din loc in loc (unde este carnea mai groasa). Ceapa si prazul le taiem fideluta. Morcovii curatati si spalati ii taiem rondele, bastonase sau cum doriti, iar ciupercile dupa ce le-am trecut pe sub in jet de apa,...

Piept de pui cu pasta de leurda

In Pui la 15 Apr 2011

Sectionam pieptul de pui in felii groase si nu batem deloc carnea, o lasam mai grosuta. Punem la incins o tigaie gril si prajim bucatile de carne, la foc mic, pe ambele parti. Intre timp curatam, spalam si feliem doi cartofi pe care-i punem la prajit in friteuza. Cand sant bine prajite,...

Ciuperci umplute

In Pui la 9 Apr 2011

 Curatam ciupercile de pielita si le indepartam codita. Pregatim o tava cu hartie de copt, asezam ciupercile, presaram sare mare peste ele si le dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 15’.Le scoatem, golim lichidul adunat in ele si le asezam pe servet absorbant. Intr-o tigaie,...

Chiftelute din piept de pui

In Pui la 4 Apr 2011

Feliile de paine le punem la inmuiat in apa rece pentru 5’. Curatam ceapa si usturoil, le tocam marunt. Scoatem feliile de paine muiate, le stoarcem foarte bine si le dam pe razatoare sau masina de carne/robot. Punem ingredientele intr-un bol, adaugam ouale , condimentam si omogenizam totul...

Ceafa de porc la gratar

In Porc la 19 Mar 2011

  Punem tigaia la incins cu putin ulei, adaugam bucatile de carne si le prajim la foc mediu, pe ambele parti. Scoatem bucatile de carne intr-un bol, le condimentam si le acoperim cu folie sau un capac, pentru ca aromele sa se patrunda si carnea sa se fragezeasca. Curatam si taiem...

Carne de berbec cu varza acra la cuptor

In Oaie la 7 Mar 2011

Intr-o tigaie, punem  jumate din ulei la incins si prajim putin ceapa, fara sa o ardem. Adaugam bucatile de carne, amestecam, lasam la dinstuit cateva minute, apoi adaugam condimentele si bulionul. Lasam la fiert sub capac,cam 25-30’. Intre timp separat intr-o oala punem uleiul ramas...

Tocanita cu ficat de pui si smantana

In Ficat la 18 Feb 2011

 Spalam ficatul in 2-3 ape si-l punem in lapte rece pentru 15-20’ sa iasa amareala din el. Curatam cepa si usturoiul si le tocam marunt. Ardeiul il taiem felite subtiri si daca este prea iute, idepartam semintele. Patrunjelul il tocam marunt. Punem la incins uleiul, adaugam...

Meniu in stil chinezesc

In Pui la 16 Feb 2011

  Spalam si curatam ardeii de seminte si cotoare, apoi ii taiem in cuburi cam de 2cm. La fel portionam si pieptul de pui. Ceapa spalata , o feliem. Morcovul si telina, dupa ce le-am curatat si spalat, le taiem in forma de betisoare subtiri. Punem uleiul la incins in tigaia wok si...

Pulpe de pui cu ciuperci si legume colorate

In Pui la 11 Feb 2011

Intr-o tigaie punem uleiul la incins si prajim bucatile de pui, pe ambele parti, cateva minute pana-si formeaza o crusta apoi le scoatem pe o farfurie. In acelasi ulei, la foc mare, punem la calit ardeiul si prazul taiate julien, dar le lasam doar 2-3’, le calim foarte usor, apoi le scoatem...

Friptura de porc la tava

In Porc la 27 Dec 2010

Bucata de carne o tavalim bine , bine prin marinata, o saram, o piperam,o punem intr-o punga, o legam si o lasam la frigider cel putin 3-4h. Eu am pregatit-o seara si am lasat-o la macerat, pana a doua zi. Punem putin ulei intr-o tigaie si prajim carnea pe toate partile pana-si formeaza...

Pachetele de vinete

In Pui la 30 Noi 2010

Curatam vinetele de coaja, in fasii si le taiem pe lungime in felii de 8-10mm grosime. Le punem intr-un bol si le presaram cu putina sare.Ceapa curatata si spalata, o taiem marunt iar prazul si ardeiul iute, fideluta. Incingem 1 lingura de ulei intr-o tigaie,adaugam ceapa, prazul si ardeiul...

Mancarica cu dovlecei

In Pui la 22 Sep 2010

Punem uleiul la incins intr-o tigaie cu peretii mai inalti. Adaugam bucatile de carne si le calim, cam 5’, pana isi schimba culoarea, dupa care o scoatem intr-un bol, in locul ei, adaugam ceapa, punem putina sare si piper si o lasam 2-3’, pana devine sticloasa. Punem dovleceii, apoi...

Papricas cu carne de pui

In Pui la 10 Sep 2010

Luam puiul si-l maruntim, il spalam bine si-l dam deoparte. Curatam morcovul si telina, le spalam si le taiem cubulete.Procedam la fel cu ceapa si o taiem marunt, Ardeii ii curatam de cotor si seminte si ii taiem feliute. Cartofii curatati si spalati, ii taiem pe lung in 4 sau 6 bucati functie de...

Ragout de vita

In Vita la 9 Sep 2010

Punem uleiul la incins, adaugam ceapa si carnea de vita, amestecam si lasam la calit cam 10’ sa se rumeneasca. Adaugam ciupercile, ardeii copti, sare , piper si chimen. Amestecam si dupa 2’ turnam supa si vinul. Cand incepe sa fiarba punem restul de ingrediente si condimente si lasam...

Festin la gratar

In Mancaruri cu carne la 3 Sep 2010

Se incing carbunii se pune gratarul pe care-l ungem cu o bucata de slanina, asta ca sa nu se lipeasca carnea si insiram bucatile la rumenit.  Pe o parte si pe alta sa se patrunda bine, iar cand sunt gata prajite, le scoatem intr-un bol/oala si le tinem sub capac pana terminam cu toate de...

Ceafa de porc inabusita

In Porc la 9 Aug 2010

Portionam carnea in felii de aprox. 1-1,5cm grosime. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Intr-o tigaie mai incapatoare, punem uleiul la incins. Adaugam ceapa si usturoiul, calim 2’ si adaugam bucatile de carne. Le lasam cam 5’ apoi le intoarcem pe cealalta parte si dupa...

Dovlecel umplut

In Porc la 3 Aug 2010

Curatam, scobim de seminte si spalam dovleceii. Ii oparim 10’ in apa cu putina sare, apoi ii scoatem si ii lasam la racit. Punem 2 linguri de ulei la incins, adaugam ceapa, ardeii si dupa 5’ punem si orezul. Lasam inca 5’ la dinstuit si dam jos de pe flacara. Adaugam carnea...

Afisate 1 - 30 din 48 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]