Jumatate din morcov il dam pe razatoare iar cealalta jumatate o taiem rondele foarte subtiri. Taiem si rosiile in 4. Pieptul il taiem cuburi.
Incingem uleiul si adaugam pieptul lasandu-l pana se albeste pe ambele parti, apoi punem si restul ingredientelor. Fierbem pana scade si se formeaza un...
Tocam sunca si cascavalul cuburi! Ardelul si rosia le tocam foarte marunt.
Batem ouale foarte bine, adaugam sarea si ingredientele tocate si amestecam.
Preparam omleta in tigaie de teflon pentru a nu adauga ulei. O coacem cu capac la foc mediu. Deasupra putem rade cascaval.
Punem faina intr-un castron apoi adaugam drojdia frecata cu zaharul in prealabil. Amestecam, punem sarea si framantam cu apa in asa fel incat sa ne iasa un aluat subtire. Dupa ce omogenizam mai framantam putin cu ulei si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Cand e dospit formam turtiele...
Prima data curatam merele si le taiem bucati mai mari apoi le lasam pentru o ora cu scortisoara, zaharul, romul si vanilia.
In acest timp facem aluatul format din faina, drojdie, apa calda, coaja de la lamaie, ulei, un ou, apoi lasam la dospit.
Cand aluatul si-a dublat volumul, il intindem...
Taiem hribii bucati mai mari dupa care ii lasam in apa pentru o ora.
Tocam ceapa foarte marunt, o undim in doua linguri de ulei, apoi punem hribii, sucul si apa.
Lasam la fiert pana a scazut. La sfarsit adaugam sare, piper si patrunjel!
Pofta buna!!!
Curatam vanata, o taiem rondele de cca 0.5cm.
Facem un amestec din usturoiul pisat ulei busuioc sare si piper. Cu o pensula ungem rondelele de vanata pe ambele parti apoi le lasam 2 ore.
Incalzim gratarul apoi le punemla foc mic cate 7-10 min pe fiecare parte!
Se lasa la temperatura...
Se amesteca faina cu drojdia, ouale si apa! Dupa se se omogenizeaza aluatul adaugam treptat uleiul.
Lasam sa creasca pana se dubleaza compozitia, apoi punem in vasul yena hartie de copt si aluatul.
Ungem cu un ou si presaram seminte din abundenta
Lasam la cuptor cu foc mediu pentru 2 ore!
Pentru inceput punem in blender branza, maioneza, (de preferat sa fie de casa) mararul, untul si un praf de sare. Mixam pane se obtine o pasta.
Alunele trebuie sa fie zdrobite intr-un prosop pentru a le putea folosi la ornat, si rosiile felii subtiri pentru acelasi scop.
Punem crema de...
Ceapa taiata se caleste un 2 linguri de ulei incins intr-o oala, peste se adauga cartoful taiat cuburi, morcovul si sucul de rosii.cand incep sa fiarba adaugam orezul si o cana de apa!
Lasam la fiert invartind din cand in cand. mai adaugam apa daca este nevoie. La sfarsit adaugam...
Se bat ouale cu zaharul, adaugam iaurtul apoi faina si restul ingredientelor. Amestecam bine!
Ungem forma cu ulei apoi punem aluatul cu lingura. Putem sa le umplem cu dulceata, gem, banane, visine sau orice fruct ne place.
Le punem la cuptor pentru 25 de minute.
Dupa ce s-au...
Piept de cocos cu legume
Jumatate din morcov il dam pe razatoare iar cealalta jumatate o taiem rondele foarte subtiri. Taiem si rosiile in 4. Pieptul il taiem cuburi. Incingem uleiul si adaugam pieptul lasandu-l pana se albeste pe ambele parti, apoi punem si restul ingredientelor. Fierbem pana scade si se formeaza un...
Omleta
Tocam sunca si cascavalul cuburi! Ardelul si rosia le tocam foarte marunt. Batem ouale foarte bine, adaugam sarea si ingredientele tocate si amestecam. Preparam omleta in tigaie de teflon pentru a nu adauga ulei. O coacem cu capac la foc mediu. Deasupra putem rade cascaval.
Turtite ca la bunica
Punem faina intr-un castron apoi adaugam drojdia frecata cu zaharul in prealabil. Amestecam, punem sarea si framantam cu apa in asa fel incat sa ne iasa un aluat subtire. Dupa ce omogenizam mai framantam putin cu ulei si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Cand e dospit formam turtiele...
Tarta cu mere verzi
Prima data curatam merele si le taiem bucati mai mari apoi le lasam pentru o ora cu scortisoara, zaharul, romul si vanilia. In acest timp facem aluatul format din faina, drojdie, apa calda, coaja de la lamaie, ulei, un ou, apoi lasam la dospit. Cand aluatul si-a dublat volumul, il intindem...
Hribi cu suc de rosii
Taiem hribii bucati mai mari dupa care ii lasam in apa pentru o ora. Tocam ceapa foarte marunt, o undim in doua linguri de ulei, apoi punem hribii, sucul si apa. Lasam la fiert pana a scazut. La sfarsit adaugam sare, piper si patrunjel! Pofta buna!!!
Vinete pe gratar
Curatam vanata, o taiem rondele de cca 0.5cm. Facem un amestec din usturoiul pisat ulei busuioc sare si piper. Cu o pensula ungem rondelele de vanata pe ambele parti apoi le lasam 2 ore. Incalzim gratarul apoi le punemla foc mic cate 7-10 min pe fiecare parte! Se lasa la temperatura...
Paine de casa cu seminte
Se amesteca faina cu drojdia, ouale si apa! Dupa se se omogenizeaza aluatul adaugam treptat uleiul. Lasam sa creasca pana se dubleaza compozitia, apoi punem in vasul yena hartie de copt si aluatul. Ungem cu un ou si presaram seminte din abundenta Lasam la cuptor cu foc mediu pentru 2 ore!
Rulouri cu sunca
Pentru inceput punem in blender branza, maioneza, (de preferat sa fie de casa) mararul, untul si un praf de sare. Mixam pane se obtine o pasta. Alunele trebuie sa fie zdrobite intr-un prosop pentru a le putea folosi la ornat, si rosiile felii subtiri pentru acelasi scop. Punem crema de...
Dulceata de fragute
Punem zaharul peste fragute si lasam pana a doua zi in frigider. Le fierbem cam 15 min. O sa va iasa cat pentru 4 tartine cu unt!
Fructe de mare cu garnitura de orez
Ceapa taiata se caleste un 2 linguri de ulei incins intr-o oala, peste se adauga cartoful taiat cuburi, morcovul si sucul de rosii.cand incep sa fiarba adaugam orezul si o cana de apa! Lasam la fiert invartind din cand in cand. mai adaugam apa daca este nevoie. La sfarsit adaugam...
Briose rapide si delicioase
Se bat ouale cu zaharul, adaugam iaurtul apoi faina si restul ingredientelor. Amestecam bine! Ungem forma cu ulei apoi punem aluatul cu lingura. Putem sa le umplem cu dulceata, gem, banane, visine sau orice fruct ne place. Le punem la cuptor pentru 25 de minute. Dupa ce s-au...