publicat la 21.04.2013
publicat la 21.04.2013
publicat la 21.04.2013
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Gogosari umpluti
Se spala bine gogosarii, se indeparteaza cotoarele. Se curata legumele impreuna cu marul si se toaca marunt . Se pregatesc borcanele: se spala bine si se usuca. Se pregateste saramura : se pun 3 parti de apa si o parte otet, o lingura de sare grunjoasa si 3 linguri de zahar la litru de...
Muraturi asortate
Aranjam legumele si fructele in butoi (60 L) si turnam saramura la 35- 40 de grade ca sa fermenteze mai repede .Se tin in casa doua trei zile (la cald) apoi se muta intr-o incapere racoroasa ( camara , pivnita ) . Textul si reteta apartine sotului :)).
Gogosari si conopida la otet pentru iarna
Curatam gogosarii si ii punem intr-un lighean (nu se spala , se sterg foarte bine cu o carpa curata si uscata). Separat intr-o oala punem 3L de otet cu 2 kg de zahar, piper si 5 foi de dafin .O lasam pe foc sa dea in clolot si apoi se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, o turnam peste...
Ghebe in otet cu usturoi
Lasam ghebele o seara la inmuiat intr-un lighean cu apa rece (le taiem putin din codite cam 2 cm). A doua zi le curatam bine, le cautam de viermi in codite (te uiti la codite ca sa iti dai seama daca au viermi sau nu .....daca observi in codite niste puncte mici si rosiatice inseamna ca au...